Padlizsánkrém: sütőben csak a dilettánsok – Az élet izéi
„Kenyérre kenem, és nagyot harapok. Füstös és savanykás íz. Lehunyom a szemem, és odaképzelem magam a teraszra.”
A keresett kifejezés: "Az élet izéi"
Összesen: 6 db találat„Kenyérre kenem, és nagyot harapok. Füstös és savanykás íz. Lehunyom a szemem, és odaképzelem magam a teraszra.”
Spárga vagy nem spárga? Ez nem lehet kérdés. Akkor sem, ha azt hiszed, hogy te azok közé tartozol, akik utálják ezt a szezonális zöldséget. Merényi Ágnes gasztronovellájából a receptet is megismerheted, ahogyan a spárga-pálfordulás történetét is.
A véletlen szülte ezt a receptet. Vagyis, dehogy. Az élet. Az élet izéi. Merényi Ágnes gasztronovellája látszólag nem a főzésről szól. A főzés meg látszólag nem az életről szól. Vagyis, dehogy!
Mákod van, ha szereted a mákos gubát, mert egy remek receptet kaphatsz most Merényi Ágnes jóvoltából.
Hogy kerül a csizma az asztalra? Hát oda éppenséggel sehogy. A Mikulás csizmája a polcon volt. A paradicsomleves meg a tányérban. Tudom, kissé bonyolultnak tűnik a történet, pedig nagyon egyszerű. De főleg szívmelengető. Ne hagyjátok ki!
Hány mázsa almakompót fér a kétfülű sárga tálba? Öt? Tíz? Hány kiló cukor (illetve szacharin)? Egy-egy íz előhívja az emlékeket, és Merényi Ágnes írásából felvillan pár kanálnyi a család történetéből is. Kiderül például, hogy a sárga tálba majonézes krumpli nem való. Nem, és kész! Na, de inkább olvassátok el!