-

Nem lehetsz ennyire jó, mint amilyenné a fejemben tettelek, az kizárt. Annyira jó nem lehet senki, higgy nekem! Vegyük csak a tényeket… vagy várj, ne vegyük, felesleges, nincs időm! Rád nincs.

Egyébként is, volt, ami volt, elmúlt. Hagyjuk!

De azért azt tudnod kell, hogy jó voltam hozzád... és az emlékedhez: mindannak ellenére, amit tettél és mondtál (vagy nem tettél és nem mondtál), én egy egész világot építettem neked magamban, pedig te tönkretetted az enyémet. Nem bántottalak, nem gyaláztalak, pedig az ég a tanúm, akartalak. Minden percben. Évek teltek el, és még mindig nem haragudtam rád. Nem haragudtam eléggé. Pedig úgy fájt, hogy levegőt is alig kaptam, amikor eszembe jutottál. És ritkán volt olyan, hogy rajtad kívül másra is tudtam gondolni.

És tudod mit?

Olyan szeretet volt bennem, amilyen csak annak irányába lehet, aki nincs. Aki nem lehet vakóságos. Ebből jöttem rá aztán sokkal, de sokkal később, hogy nem is lehet így szeretni az igazán élőt, csak a bennem élőt. Vagy azt, aki meghalt.

És akkor kiengedtem azt a sokévnyi belém szorult levegőt, egyszerre szabad lett végre a tüdőm és a szívem. Rájöttem, hogy számomra halott vagy. Mert akit én szerettem, az valójában nem is élt.

Akit szerettem, azt én teremtettem. Magamban, magamnak. De most már nincs semmi, ami fogva tart: ha teremtettem, hát el is pusztíthatom.

És ne haragudj, de meg is tettem. Megöltelek... és eltemettelek.

És megjegyeztem, hogy senki nem lehet annyira jó, mint amilyenné más teszi.

Te se felejtsd el: ha elvesztenéd a fejed, jusson eszedbe: a saját elméd kreációját szereted épp; szedd majd le róla, amit hiszel, és nézd meg, mi marad belőle enélkül!

Ó, nem, nem adok tanácsot.

Csinálsz, amit akarsz.

Szeress, ahogy tudsz!

Mást.

Hogy hiányzol-e?

Nem. Igazán nem. Az hiányzik, akit teremtettem. Csak egy ostoba véletlen, hogy ezt épp rád adtam.

Ne haragudj!

Megyek.

Mennem kell, vár rám…. valaki, valami... igen.

Az élet.

Sarolta

Sarolta történetének első részét ITT, a másodikat pedig ITT olvashatjátok.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/lkoimages