Dolce vita lustáknak: megúszós paradicsomlekvár és stracciatella sajt, házilag készült pizzatésztán
Ünnepeld a nyár érkezését pizzával, stracciatella sajttal és paradicsomlekvárral!
Ünnepeld a nyár érkezését pizzával, stracciatella sajttal és paradicsomlekvárral!
Aztán amikor már minden munkát elvégzel a helyeden, naponta többször elővarázsolod a terülj-terülj asztalkámat, nap nap után készíted a villásreggelit, a két-három fogásos ebédet és a meleg vacsorát abban a szűkös térben, ami akkor és ott a világodat jelenti, egyszer csak megutálsz mindent, amit a felmenőidtől kaptál. A bölcsességektől kezdve a receptekig mindent.
Ettől a cikktől jobban felszökik a vérnyomásod, mint az euró árfolyamától, azt garantáljuk!
A cikk, ami után átpakoljátok az egész hűtőtöket, mert tuti, hogy nálatok sem ideális az elrendezés. Szó lesz még olvasztásról és melegítésről, a készételek eltarthatóságáról, és arról is, hogy miért óriási hiba a hűtőben tárolni a paradicsomot.
Házi aiolival és spanyol bravas szósszal küldtük meg a tavaszi piacok sztárját, és annyit mondhatunk: SOHA TÖBBÉ nem akarjuk máshogy enni az újkrumplit!
Borcsa régóta vágyott már arra az elismerésre, amit aztán egy roppant egyszerű, de remek fogás hozott el neki: a házi tortillalapé.
A székely Csíkmadarason nagycsütörtökön 15–20 ezer vegetáriánus töltött káposzta készül el (melynek még a receptjét is megosztották velünk), mely a húsvéti hagyományokon kívül a közösség összetartásáról is szól. Nem is maradhat ki belőle senki sem: betegekről, idősekről, egyedülállókról is gondoskodnak.
Olvasás előtt érdemes egy kis partedlit a nyakba akasztani a kicsorduló nyál végett…