WMN KNYHA
WMN KNYHA

„A főzelékkel szembeni ellenérzés egy menzalétből hozott trauma” – Beszélgetés Főzelékes Ferivel, aki még a sárgaborsót is megszerettette velünk

WMN KNYHA – 2023.10.14. – FB

Főzelékes Feri mára elmondhatja: a küldetést, amit maga elé állított, teljesítette, hiszen gyakran kap olyan üzeneteket (még távoli falvakból és borsodi menzákról is), hogy valaki épp miatta, az ő receptjein keresztül szerette meg a főzeléket, a magyar konyha mostohagyerekét. Úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy valami új kihívás után nézzen, amiről most nekünk is mesélt.

Mit (t)ehet, aki endometriózissal küzd, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető recepteket keres?

WMN KNYHA – 2023.10.11. – KC

Krajnyik Cintia mondja el, miből áll a saját endometriózis-diétája, és egy hiánypótló könyvet is ajánl.

Nemcsak a párodhoz, hanem a sóhoz is illik hűségesnek lenni – Szabi a Pék megmutatta a kovászos pizza titkát

WMN KNYHA – 2023.10.07. – FR

Szabadfi Szabolcs kovászos pizzájától száz évig fogsz élni!

Dián Dóri: ilyen érzés először fine diningban enni, ha a „20 perc alatt összedobhatón” szocializálódtál

WMN KNYHA – 2023.09.30. – DD

Dián Dóri életében először kipróbálta a fine diningot, ami ugyan jó élmény volt számára, de nem kapott rá az ízére. Elmeséli, miért:

Jeong Kwan, aki a főzés során padlizsánná válik

WMN KNYHA – 2023.09.27. – FB

Szomorúságot egy falásra eltüntető gomba, meditatív főzés, és az univerzummal való egyesülés a táplálkozás által – Jeong Kwan szerzetesnő, Korea kulináris gyöngyszemének exkluzív kóstolójára ment el Fiala Borcsa, hogy mindent elmeséljen neked a buddhista templomi konyha művészetéről.

Bún bò Huế, a leves, amitől Vietnám szuperhatalom lett (Recepttel!)

WMN KNYHA – 2023.09.17. – FB

Főzd, aztán kóstold meg, megköszönni ráérsz később is!

„Aki nem tanulja meg az asztal tiszteletét, az kötődni sem tanul meg igazán” – Interjú Lajos Marival

WMN KNYHA – 2023.09.12. – FR

Ma ünnepli 80. születésnapját Lajos Mari, aki generációknak „fogta a kezét” a konyhában szakácskönyvein keresztül. Fogadjátok szeretettel ezt az ízes-illatos beszélgetést hazánk legendás gasztronómiai szerzőjével:

Majdnem szemétből csoda a konyhában – Maradékmentő receptek lustáknak és időhiányosoknak

WMN KNYHA – 2023.09.02. – TF

Ti mit kezdtek az egy adagnyi maradékkal és a csoffadt zöldségekkel, gyümölcsökkel? Mert mi újrahasznosítjuk őket!

< 1 2 3 4 5 6 7 >