Egy bérelt apartmanban találkozom Mistress Genezissel, aki egyáltalán nem olyan, mint a sztereotípiák alapján gondolnám. A szögegyenes hajú, szigorú tekintetű, bőrruhás nő helyett, egy mosolygós szőke fogad. Az asztalon papucs, botok, korbácsok. Hamar kiderül, hogy a jó kedélyű Mistress, azaz nevelőnő, life coach-ként dolgozik a civil életében, így sem a nevét sem az arcát nem adta az interjúhoz.  

Genezis-kisasszony hamar helyre tesz, amikor arról faggatom, hogy akkor ez valami dominás történet-e, amely csak arról szól, hogy a passzív fél megverése és kínzása révén jut szexuális örömhöz.

„Ez nem igazán a szexualitásról szól, de hibahatáron belül mozog a dolog. Sokan gyerekkoruk óta fantáziálnak róla, és a képzelgést gyakran követi maszturbáció, de ez nem nálam történik. Ha valaki ezt szeretné, azt azonnal letiltom, mert nem ennek kell történnie egy normális fenekelésnél. A bevezető szakaszban lehet némi előváladék, ami kicsöpög, de utána nem jellemző. Viszont az előfordult, hogy miután végeztünk, és bekenegettem őket, elmondták, hogy most milyen jó lenne egy kis szex, meg ajánlatot tettek, de én elutasítottam ezt.”

Kattints a nyílra, és megnyílik a képgaléria!

A történet úgy kezdődik, hogy az ügyfél felveszi a kapcsolatot velem, és elkezdünk levelezni arról, hogy ismeri-e a dolgot, mik a kedvenc eszközei, mit szeret, mi az, ami tabu, és egyáltalán, mutatkozzon be. Ezután csetelünk fél-egy órát, hogy feltehesse minden kérdését, ebből leszűröm, hogy érdemes-e vele találkozni. Az első alkalommal, amikor valaki idejön, azt szoktam mondani, hogy emberként találkozunk és emberként válunk el, mert ez az egész egy szerep, egy szeánsz. Az elején egy fél órát is elbeszélgetünk, megnyugtatom, iszunk egy kávét, hogy lássa, nem fogom agyonverni. Aztán megbeszéljük, hogy mi a bűne, mert nálam nagyon fontos, hogy okkal jöjjön ide. A folyamat közben végig coacholom az adott személyt, érkezzen valamivel, amin szeretne változtatni, ha van egy rossz szokása, van egy dilemmája, például, hogy halogat a munkahelyén... vagy diétázni akar. Mindenkinek van valamilyen problémája. Azért szoktam ösztönözni, hogy valós legyen a történet, mert akkor tudja átélni. Ha idejön a szokásos pornómozis sztorival, hogy nem fizette be a parkolójegyeket, mert ezt látta a filmekben, akkor nem fogja ezt megélni. Akkor hiába mondom, hogy legközelebb fizesd be, ezt nem fogja átélni. Nem fogom eljuttatni a sírásig, mert legtöbben azért jönnek, ez a vágyuk. Ez a mentálhigiénés vetülete, mint ahogy az oroszok csapkodják magukat a szaunában az ágakkal.

Az a csúcsa ennek a szakmának, ha el tudod juttatni odáig, hogy sírjon. Ez nem az a fajta sírás, mint amikor tragédia történik az életében, hanem az, ami megnyitja a zsilipet.

A legtöbb ember számára egy nagy titok, hogy van egy ilyen fétise, nagyon sok köztük az introvertált személyiség, akik racionális síkon mozognak, és az érzéseiket lefagyasztják. Ha el tudod juttatni a lelkét odáig, hogy sírva fakadjon, akkor úgy távozik, mintha egy gyógyító folyamatban vett volna részt. De ezt ésszel kell csinálni.”

Hogy miért csinálja?

Nem elsősorban a pénzért, hanem azért, mert izgatja a fantáziáját, hogy nevelhet. „Tizenéves korom óta olvasok pszichológiáról, nevelni pedig mindig is szerettem.” Jó pár éve nagyon bizalmasan kezdte el csinálni. Látta azt, hogy jó hatással van a kliensek életére. „Tavaly azt gondoltam, hogy kipróbálom, van-e rá igény szélesebb körben is. Ráakadtam egy londoni mistress, azaz nevelőnő honlapjára, és rácsodálkoztam, hogy vannak ilyen emberek.”

„A legelső vendégemmel nem sikerült valami jól a találkozó, mert amint meglátott az utcán a kliens a lábam elé borult, és azt mondta, hogy »így úrnő, meg úgy úrnő«. Én kiakadtam: nem tudja, hogy én  nem ezt csinálom napi 24 órában? Az irodában elkezdte csókolgatni a lábam, én meg fizikailag rosszul lettem, mert ez annyira nem az én világom. Ki is raktam a pasit. Ezután még zaklatott egy darabig, és a mai napig megtalál.”  Akkor úgy érezte, hogy nem fog normális embereket találni, és márciusban meghirdette magát egy szado-mazo oldalon. Néhány hónap alatt mára húsz fix vendége lett.

Mrs. Genezis szerint a vendégek nagy része járt már domináknál, de megítélése szerint a dominák között nagyon nagy a szórás. Van egy-két nagyon intelligens, tanult, aki érti, mi ez az egész, de néhányan, főleg az egykori prostituáltakból avanzsált dominák csak vesznek néhány lovaglópálcát, és onnantól kezdve dominának vallják magukat, mert ezért pénzt lehet kérni. „Én azt szoktam mondani, hogy a fenekelés, fenyítés egy baromi nagy felelősség, ott te felelsz azért az emberért, mérlegelned kell, utánakérdezni, hogy van-e valami betegsége, szervi baja...”

Ebben a műfajban vannak fokozatok, Mistress Genezis mindenkinél személyre szabottan alakítja a dolgokat.

Miért fizet valaki azért, hogy jól megverjék?

...Tettem fel neki a kínzó kérdést. „Ez egy nagyon mély vágy, olyan, mint amikor valaki a töriórán meglátja egy keresztre feszített nő képét, és beindít benne valamit. Ősidők óta bennünk lévő, ösztönös dolog, hisz a verés mindig létezett. Nagyon sok ember fantáziál róla, az általam olvasott statisztikák szerint tízből három. Ha jól csinálod, akkor az alany élvezi. Nem biztos, hogy közben, hanem inkább utána.”

Az interjú előtti napon járt nála egy kedves fiatalember, aki először jött. Javasolta neki, hogy lépésről lépésre haladjanak, hogy ne legyen baj. „Az otk-val indítottunk, ez az over the knee, a klasszikus térdre fektetős módszer. Először nadrágban kapja, aztán alsóneműben, aztán pucéran. Elkezdtem ütni, meg sem nyikkant, semmi reakció. Azonnal levetettem vele az alsónadrágját is, hogy haladjunk. Kapott 200 ütést, ami nem kevés, 200-500 között szoktam adni. Aztán jött a kefe, ami rövid eszköznek számít, és praktikus az otk-hoz.” Nem könnyű jó kefét beszerezni, a bambusz jó, de rendszeresen törnek. Genezis megmutat egy csodálatos, ébenfa kefét, az angol királyi családban is ezt használják (bár vélhetően más célokra). A 30.000 forintos kefével nagyot lehet ütni, ezt csak a VIP-vendégek kapják.

Az otk még a célkitűzés előtt van, bemelegítés gyanánt, hogy tudja, mi vár rá, ha nem tartja be a vállalását.. „Kapott aztán 100 ütést bottal, jött a fakanál – még mindig nem nyikkant meg. 400 után jött a paskoló meg a pálca. Feltérdelt a székre, én ütöttem, amikor megkérdezte, hogy nem lehet-e kicsit erősebben? Ő élvezte ezt az egészet. A rattan is előkerült, amivel szét is csaptam, ekkor mondta azt, hogy »ez végre kicsit fájt«. ” Sokak fantáziájában jóval több van, mint gondolják, néhány száz ütés után azt mondják, ennyi elég volt. „De van, akinek én mondom, hogy itt hagyjuk abba, mert folyamatosan vérzett.”

Ha magas a fájdalomküszöb, hamar érzéketlenné válik a test, hiába üti az ember, nem fogja már érezni. Ekkor lehet igazán súlyos sérüléseket okozni. Ha a bőr olyanná válik, mint a rinocéroszé, akkor abba kell hagyni.

Itt nem létezik safe word, azaz biztonsági jelszó, ami a BDSM-szeánszok alatt megszokott, mert Genezis folyamatosan figyeli a vendéget. Ennek keretében időnként pihennek is, a kliens ilyenkor áll egy kicsit a sarokban. Ezzel szabályozható a termelődő adrenalinszint, ami a játék fontos eleme.

„Az ember ilyenkor egy szigorú szerepben van, aminek része a szidalmazás. Ha valaki először jön, ez persze még nincs, akkor csak a célfelállítás történik meg, de a visszatérő vendégek esetében alkalmazható eszköz. A fent említett, sokat bíró vendég például a sportot akarja beiktatni az életébe, ebben kért segítséget.” 

Bár nehéz megérteni, miért kell valakinek fizikai fájdalom ahhoz, hogy változtasson az életén, sokan azért fizetnek, hogy másfél-két órát csak rájuk figyeljenek. „Ha valamit elértünk, dicsérek is, ha tartja a pozíciót például. Ez a kontroll sokak számára egy tényleges motivációt jelent, amiben jelentős sikereket érek el.” Van olyan vendég, aki két hónapja nem dohányzik, vagy  olyan is, aki fogyott tizenvalahány kilót.

Érdekes, hogy vannak párok is a praxisában

Genezis egy olyan házaspárt említ, ahol a férj elmondta, hogy erre vágyik, de a feleség képtelen volt megtenni, így inkább eljöttek együtt, és a nej végignézte a dolgot.

Az egyik általánosan használt fenyítőeszköz, a tawse, magyarul skótszíj. A '70-es években is használták még az iskolákban, intézetekben, elsősorban a tenyeret lehet ütni vele. Ez ott is igen erős és csúnya sérüléseket tud okozni. Többféle mérete és változata van. Én a fenékre használom elsősorban. A korabeli piac 70 százalékát a Lochgelly tawse uralta, ezért a tulajdonos lánya nemrégiben újrakezdte a gyártást.

A „kígyó nyelve” barátságos eszköz, inkább szexshopokban árulják, és otthoni fenekeléshez ajánlott, de itt is jól lehet hasznosítani.

A kanadai börtönökben fegyelmezési eszköznek használt börtönszíjat vállból kell indítani, és akár 50 ütést is kaphat vele a delikvens.

„Ezt ritkán használom, mert nem jók a visszajelzések, annyira brutális, inkább alsónadrágon keresztül használom. Egy sokat bíró ügyfél szerint pont olyan érzés, mintha nyúznák a bőrét. Nem olyan, mint a tawse, amit szeretnek a csípőssége miatt” – magyarázza a Mistress.

„Ez egy olyan prototípus,  amit speciálisan nekem készítettek, több biciklibelső van benne összefonva. Ha a hátat vagy a feneket ütöd, nagyon szép bőrpírt okoz, de másnapra eltűnik. A medúzát is nagyon szeretem, amit Deres Bajusz barátom tervezett. Ő  ugyanaz férfiban, mint én nőben. Sokan használják self spankigra, mert nem jutnak el profihoz, ők kábellel csinálják, talán azért, mert halk.”

Genezis egy stabil, több mint negyedszázados párkapcsolatban él, és időnként elfenekeli a férjét, de ez csak az utóbbi fél év újítása. Bevallása szerint volt már domnál, hogy kipróbálja a dolgot, de nem érzi magát switchnek, azaz annak, aki váltogatja a szerepeket. Nem hisz benne, hogy váltogatni lehetne a szerepeket, hamar kiderül valakiről, hogy milyen a típusa.

Minden látszat ellenére ez nem csupán egy szexuális történet

Ez olyan, mint bármilyen tudatmódosító eszköz, amire készülnek az emberek. „Én elő szoktam írni, hogy előtte nem maszturbálhat 48 órával, mert akkor kielégíti a vágyát, és nem fog eljönni.” Itt nem történik szexuális aktus, de az ő szexuális fantáziavilágának részévé válik. „Egy ilyen dolog rendkívül sok önbizalmat ad, és én becsülöm is őket ezért. A fent említett srác is önbizalomhiányos, akinek sokat segített a szeánsz, ahol igazán hősiesen viselkedett.”

Ő abban is különbözik a domináktól, hogy itt a nemi szerveket nem bántják, csak nagyon ritkán és különleges kérésre, az anus belső felét és a farpofákat. „Ez egyáltalán nem élvezetes, de ott legalább nem maradnak nyomok” – magyarázza Genezis, akinek az ügyfelei 99 százalékban titokban tartják az ilyesfajta vágyaikat, így még a szeánsz elején tisztázzák, milyen nyomokat tud otthon eltussolni, és meddig kell meggyógyulnia a sebeknek.

Garancia persze nincs, mert mindenkinek máshogy reagál a teste, ezért kell a folyamat során is nagyon figyelni.

Ő maga élvezi ezt, olyanokat nem vállal, akiket nem kedvel. „Ma is jön egy kedves vendég, akivel jókat fogok beszélgetni, főzünk együtt, és sokakkal gyakran kapcsolatban maradunk a szeánsz után is. Nagy részük ugyanis visszajár.”

A vendégeket csoportokra lehet osztani, vannak a szűzek és kevés szexuális tapasztalattal rendelkező 20-30 éves fiatalok. Sokaknál pornófüggés áll ennek a háttérben, és szerintem Magyarországon én vagyok az egyetlen, aki ezt kezeli. A legtöbbnek korai magömlése van, vagy nincs erekciója, főképp pedig nincs elegendő szexuális tapasztalata, és így elmegy az önbizalma. Ettől kialakul benne egy védekezési mechanizmus, és elindul egy más irányba, nevezetesen a BDSM alárendelt szereplőjévé válik, ahol nem kell behatolni, nem kell érteni a szexhez, és ez őt megnyugtatja. Ők nem válnak törzsvendéggé, egy vagy két alkalommal jönnek csak el. „Néhányan el tudnak jutni akár olyan szintre is, hogy megkérdezik: te kasztrálnál-e engem?“ Őket el is küldi, és azt javasolja nekik, hogy tanulják meg a szexet, aztán, ha utána is úgy vélik, hogy szükségük van a fegyelmezésre a szexuális életük fűszereként, jöjjenek vissza. „Ha én így hagynám őket, és mindig visszahívnám, hogy jól elverjem őket, akkor mindig subok maradnának, és mélyebbre süllyednének a problémájukkal.

Ezért azt mondom neki: inkább legyél elsősorban pasi, és gyere el hozzám, ha feszültségoldásra vágysz!”

A másik réteg, aki ezt kifejezetten élvezi, olvassa a szakirodalmat, világirodalmat, képzett, művelt emberek, akik le akarják tenni egy kis időre a hatalmat, a felelősséget. Ők át akarják adni az irányítást. Nekik azért jó, mert nem otthon vagy a munkahelyükön vezetik le a feszültséget, hanem itt. Ezek az emberek tudják, mit akarnak, határozott céljaik vannak.

A harmadik réteg nagyon introvertált, érzéseit kifejezni képtelen ember, aki itt meg tudja élni például a dühöt, fájdalmat, a szégyent. „Sokaknak bűntudata van, pedig ez az egyik legrombolóbb érzés. Ők azok, akik itt keresnek feloldozást egy megcsalás, lopás vagy megbántás után. Ennek kezelésére van fenyítő szakirodalom is, attól függően kell megbüntetni, hogy mit követett el! Ha valaki lopott, annak például a kezét veszem kezelésbe.”

A visszajáró vendégek általában négyhetente jönnek

A szeánsz befejeztével még lelkes a legtöbb vendég, de aztán megzuhan, akár egy energiaital vagy drog után. Ezt hívják subdropnak, vagyis szubdepinek. A találkozó után pár nappal a hangulata elkezd lefelé zuhanni, ami egy-két héten át tart nagyjából. Ilyenkor előfordul, hogy bűntudatuk lesz, és ebben a szakaszban lecsökkentik a kommunikációt, vagy akár le is zárnak minden kapcsolatot Genezissel. A harmadik héten újra érdeklődni kezdenek, ránéznek a honlapra vagy e-mailt írnak, majd egyeztetjük a következő találkozót, amit pedig már izgatottan várnak.

Meglepő módon a szolgáltatás nem megfizethetetlen: 15.000 Ft/alkalom, diákoknak pedig csak 10.000. Ötven felettieket nem szívesen vállal, de nem azért, mert nem lehet szép egy 50 pluszos test, hanem azért, mert velük már nehéz eredményt elérni. „Az egyetemistáknál könnyen jön a siker, ennyi a titok” – mondja, majd ecsetelni kezdi, hogyan fogja kipróbálni új játékszerét a következő vendéggel, aki szereti, ha jó erősen elfenekelik.

Zimre Zsuzsa

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Endla

További képek: WMN