1. A lámpaláz nem ciki... a világ legismertebb színésznője is parázik fellépés előtt

„Minden földrészen ismerik a filmjeimet, és közben az a szánalmas helyzet, hogy képtelen vagyok nyugodtan kiállni emberek elé, mert annyira, de annyira lámpalázas vagyok. Azt hiszem, a legnagyobb különbség a filmek és a nyilvános beszéd között, hogy a filmeknek tudom mi lesz a vége, mert mindig azt olvasom el először a forgatókönyvekben."

2. Az ösztönök néha fontosabbak, ne tervezz túl!

„Nem elemzem agyon a szerepeimet. Egyszerűen csak megkeresem, hogy mi az bennem, amit használni tudok a feladathoz. És előre érzem, hogy melyik pillanatban fogunk valami nagyszerűt alkotni. Ez általában élesben, a színpadon történik, »benne a pillanatban«, ahogy a színiiskolában mondtuk."

3. Fölfelé csalni könnyebb, mint lefelé

„Nálad idősebbet könnyebb eljátszani, mint fiatalabbat. A kort föl lehet ölteni magadra, de levetkőzni nem tudod."

4. A boldogság az egyszerűségben rejlik

„Az egyszerű dolgok tesznek igazán boldoggá: a szeretet, a szex, az étel. Minden más – hatalom, befolyás, erő – csak arra jók, hogy elnyomják a valóban fontos dolgokat. Ameddig van mit enned és van hol aludnod, amíg megvannak az alapok, addig a boldogságot már nem olyan nehéz megtalálni."

5. Lehetsz egyszerre szexi és intelligens

„Az intelligencia nagyon vonzó egy nőben... egy bizonyos pontig. Mindannyian jól tudjuk, mikor jön el az a pont. De akárki akármit mond, akkor is együttesen a szexepil és az ész teszi valóban érdekessé a nőket!"

6. Ki nem szarja le a károgókat?

„48 éves voltam... és el akartam temetni magam. Most viszont olyan vagyok, mint egy valóságos kohó, tele tűzzel! Amit teszek, minden »öregasszony« nevében teszem, és büszke vagyok rá. Sokan örülnek ennek, sokakat viszont bosszant. Őket leszarom."

7. Minden lány erősnek születik, a nők pont olyan sokfélék, mint a férfiak

„Gyakran mondják nekem: »Olyan sok erős nőt játszol!« Mire én: »Mondtad már valaha egy férfi színésznek, hogy milyen sok erős férfikaraktert játszik? Miért nem? Azért, mert az olyan természetes, hogy a férfiak sokfélék a vásznon Miért nem várjuk el a női karakterektől ezt a sokféleséget? Az én lányaim erősnek születtek! Jól meg is ijedtem tőlük."

8. Bármit elérhetsz, de csak ha megdolgozol érte!

„Anyám volt a mentorom. Azt mondta, »bármit megtehetsz, ha igazán elhatározod magad! Ha lusta vagy, akkor elbuksz. De ha tényleg elhatározod és megküzdesz érte, akkor bármit elérhetsz!«

9. Gyengeség = erő

„Tudod mitől leszel erős? A dühöngő bizonytalanságtól. A gyengeségedből meríted a legtöbb erőt."

10. Az öregedés relatív

„Szerencsésnek érzem magam az életemmel. Meg aztán vannak barátaim, akik már nem élnek, úgyhogy miért panaszkodnék az öregedés miatt?"

11. Ha nincs időd/kedved/lehetőséged edzőterembe járni, akkor légy tevékeny!

„Erős csaj vagyok. A génjeimben hordozom. A nagymamám 93 évig élt, és akárcsak én, ő sem sportolt semmit. Ez persze – gondolom – rossz hír a fitness híveinek. A nagyanyám attól volt fitt, hogy folyamatosan tett-vett."

12. Légy boldog úgy, ahogy vagy (a szülés után rajtad maradt néhány utolsó kilóval együtt)!

„22 évvel ezelőtt, az első gyerekem születése után rajtam maradt hét kiló. Nem hiszem, hogy valaha lemegy rólam. Ha most azt kérnéd, hogy álljak föl és forduljak meg a közönség előtt, lehet, hogy érdekelne. De... igazából... egyáltalán nem érdekel. Így nézek ki. És boldog vagyok."

 

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Getty Images/Evening Standard