–          

Nemrég belebotlottam az egyik kedvenc oldalamon (a Buzzfeed leányoldalán) egy nemzetközi vizeken evező influencer tanácsaiba, amiből kiderül, hogyan is készítsünk tökéletes Instafotókat. A közjó érdekében elárulja a titkot, hogy a halandókra is hulljon egy kis csillámpor. Több se' kellett, kipróbáltam a tanácsait ebben az esős, borús, pocsék időben. Korábban már leteszteltem a sikeres emberek napi rutinját, pontosabban azt, amit az igazán sikeres multimilliomos vezetők fél nyolc előtt csinálnak (ami állítólag vonzza a sikert.) De mivel mostanában már nem CEO-nak lenni trendi, hanem influencernek, ezért nézzük, hogyan kell úgy posztolni, mint egy igazi influencer. 

Mielőtt belevágnék a tesztbe, ismerjétek meg a cirka százharmincötezer követővel bíró Instabloggert, Jessie Khoo-t. Íme, hat fontos pillanat az életéből:

Ő lesz ma a „szellemi vezetőnk”, aki elárulja, hogyan lehet tökéletes Instafotót csinálni.

„Partner in crime” – azaz Kerepeczki Anna képszerkesztő lesz segítségemre, hogy leteszteljük és elsajátítsuk az influencer, Instablogger lét elviselhetetlen könnyűségét.

Előzetesként annyi, hogy a budapesti időjárás nem készült fel arra, hogy influencer Instablogger leszek. Semmi verőfényes napsütés, semmilyen fotókompatibilis utcakép, még csak a levelek sem sárgák, hanem libafos színűek.

Lássuk a nemzetközi Instablogger legütősebb bölcsességeit – ezeket kellene szerinte megfogadnunk.  

1. „Ha egy jó outfit fotót akarsz csinálni, engedd, hogy a ruha válassza ki a tökéletes helyet!”

Ha ez valóban így van, akkor bikinit veszek fel holnap reggel, hátha a Bahamákra hoppanálok. De mivel a büdös valóság az, hogy rettentő pocsék idő van három napja, csakis télikabát jöhet szóba a hozzá passzoló kötött pulóverrel és vízálló bakanccsal.

Jessie szerint, ha valami nagyon „edgy”-t veszel fel – jelentsen ez bármit is –, ahhoz jobban passzolnak az utcai hátterek és az  izgalmas modern épületek. Ha valami csinosat, csajosat kapsz magadra aznap, ahhoz pedig egy park passzol a legjobban. Oké. Mivel ma épphogy hét fok van, egy alpesi táj passzolna a legjobban a bebugyolált, kapucnis szettemhez. Ennek híján marad a Fény utcai piac karácsonyi dekorációja háttérnek.

Thug life choose me. 

2. „Találd ki, hogy mit szeretnél előtérbe helyezni!”

Gondolkodj el azon, hogy mit szeretnél a képen megmutatni. Esetleg az önironikus feliratot a pólódon? A kúl surranódat? Az előbbinél érdemes szemből készíteni a fotót, míg az utóbbinál pedig hanyag féloldalas pózt felvenni a lazaság jegyében. 

2/b „Ha azt szeretnéd, hogy a fókusz a szettedre essen, akkor válassz semleges hátteret!”

3. „A ruhád diktálja a pózokat!”

„Ha nagyon csajos szettet viselsz, és egy játékos, boldogságtól sugárzó képet szeretnél csinálni, akkor semmiképp sem ülj le mereven keresztbe tett lábbal. Ha valamilyen tekintélyt parancsoló szettet veszel fel, akkor pedig értelemszerűen ne piruettezz a képen” – szól így az Instablogger tanácsa. Én ma játszósban jöttem, és jól láthatóan Rupi kutya diktálja a pózokat.

4. „Mindig csekkold le, melyik irányból a legkedvezőbbek a fények, használd ehhez a kezed!”

 5. „Csinálj egy próbafotót, mert van, hogy a készüléked perspektívájából nagyon másképp néz ki valami, mint a te nézőpontodból!”

Például lehet, hogy a valóságban sötét karikák vannak a szemeid alatt – mondja az influencer – de a telefonon keresztül ez mégsem fog látszani. Szóval csinálj egy fotót, mert lehet, hogy a fikció jobb, mint a valóság. Jobb? Határozottan nem.

6. „Keress pózokat, amelyekben kényelmesen érzed magad!”

via GIPHY

Jessie szerint fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, ellenkező esetben a képek sem lesznek jók.

Tuti tipp*: „Ha sétálsz a képen, az nagy eséllyel jól sülhet el”. Ezt a tanácsot a képszerkesztőnk is megerősítette.

7. „Fotózz alacsonyabb szögből!”

Ha alacsonyabb szögből készül a fotó, a lábaid hosszabbnak tűnnek majd, ha fentről fotóznak, akkor vaskosabbnak tűnhetsz a képeken. Úgyhogy mindig pontos kéréseket fogalmazz meg a fotósodnak.

Tanulság: alacsony növésűek, megszívtátok.

8. Csinálj rengeteg fotót, egy talán jó lesz!

(köszi szépen)

9. „Próbálj meg úgy fotózni, hogy a háttérben ne legyenek zavaró dolgok!”

Fotózáskor ügyelj arra, hogy a fejedből ne lógjon ki egy növény, ha lehet, ne sétáljon be senki se a fotóba, hogy elvonja a figyelmet rólad.

10. „Kicsit uncsi felülnézetből fotózni a kaját”

De, ha téged fotóznak, miközben eszed, már nem az.

☔️☔️☔️#padthai #tomyum #omnomnom

Úgy látszik, a tanácsok beváltak, mert szépen gyűlnek a lájkok a kép alatt az Instagramon. Fene az influencerét!

+1 tanács tőlem neked: Legyen bármilyen pocsék a napod, karikás a szemed, nyúzott a ruhád, ha egy kutya is van a képen, az a fotó csak jó lehet!

Ezzel a 10+1 jó tanáccsal engedek mindenkit útjára! Legyen csodaszép, Instakompatibilis fotókban gazdag hétvégétek!

Ha érdekel, hogy Szentesinek mi a tuti trükkje, itt megnézheted.

Ha érdekel, hogy Zimre Zuzsa, aka Pomázi Vajna Tímea hogyan pózol profin, ide kattintva olvashatod el.

 Szőcs Lilla