1. Az egyéves gyerekem minden alkalommal „nem”-et, mond, amikor megpuszilom.

2. A hétéves fiam azt mondja: „szomjas vagyok, hozz vizet, gyerünk-gyerünk!” Pár perccel később pedig az ötéves lányom halfejnek hív.

3. A fiútesómat örökbe fogadták a szüleim. Amikor hároméves lehettem, ránéztem anyukámra, és azt mondtam: „Neki van biológiai anyukája is, nekem meg csak te jutottál.” Még mindig borzalmasan érzem magam miatta.

4. Az egyévesem olyan mélyre nyomta bele az ujját az orromba, hogy ömlött belőle a vér. Amin ő remekül szórakozott.

5. A kisiskolásom megtalálta az esküvői fotóinkat:
– Nézd csak, apu milyen jóképű! – mondta.
– Na, és ki van apu mellett? – kérdeztem. 
– Valaki – felelte bizonytalanul. 
– Én vagyok az! 
A gyerek végigmér.
– Nem, az nem lehet. Aki a képen van, az csinos.

6. Egyszer kivasaltattam a hajam, majd amikor másnapra újra begöndörödött, ő könnyekben tört ki, és azt ordította: MIÉRT ILYEN ŐRÜLT A HAJAD?!

7. Egy kőkemény háromórás repülőút után – Németországból hazafelé – a kisfiam meglátott egy boltot, ahol egy 3D hatású autó épp kijön a kirakatból. Mire azt mondta: „Remélem, téged fog elütni.”

8. A legkisebb fiamnak mondtam a minap, hogy tisztára úgy néz ki, mint az apukája, mire ő: „A vékony apu, nem a mostani apu, ugye?”

9. Az ötévesem nemrégiben: „Aaaannnnyira nagy a hasam. Azt hiszem, majdnem annyira kövér, mint a tiéd”. (Nem vagyok egy nagydarab nő, de azért ez fájt)

10. Pár éve a szülinapomon skype-oltam az unokaöcsémmel: „Isten éltessen, Jenn néni! Hány éves is lettél idén, ötven?” 
A harminckilencediket töltöttem...

11. A négyéves fiam a minap megkérdezett, miért sminkelem magam, mire azt feleltem: azért, hogy csinosan nézzek ki. Erre ő: – „Nem hiszem, hogy működik.”

12. A 13 hónaposom már tudja mondani, hogy „papa”. Ám minden alkalommal, amikor azt kérem, mondja szépen, hogy „mama”, mélyen a szemembe néz, és kristálytisztán azt válaszolja „nem”. Majd hangosan felnevet.

13. Megkérdeztem a hatéves fiamat, meg fog-e majd látogatni, ha már öreg leszek. Azt mondta, helyette inkább beszerez egy életmentő, vészjelző karkötőt.

14. Múlt héten a kölykeim (ikrek) bejöttek a fürdőbe, miközben zuhanyoztam, benyomták a belső zárat, és bezártak a fürdőszobába. Mert hogy... miért ne.

15. Megöleltem a háromévesemet, mire megkérdezte: „Jólesett ez az ölelés?” Mondtam, hogy igen. Mire ő: „Akkor jó, mert soha többé nem ölellek meg újra” – majd elsétált.

Forrás: ITT és ITT

Szőcs Lilla

Kiemelt kép: Unsplash/Bethany Beck