Sajnálom, hogy a Twitter nem futott be Magyarországon, de lássuk be, mi nemigen tudunk tömören röviden fogalmazni. Ahogy Pál sem tudott a korinthusiakhoz írott levelében. Ha ma élne, a FB-posztjai is valahogy inkább így néznének ki:

A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. A szeretet tudja, hogy melyik a kedvenc joghurtod, és mikor ne szóljon hozzád. A szeretet megnézi veled karácsonykor a Bridget Jonest, és az Igazából szerelmet, még akkor is, ha férfiból van, ha fáradt, vagy a hétköznapokban fura You Tube-videók tömkelegét mutogatja neked, hogy jobb kedvre derítsen. A szeretet nem azt mondja, hogy segítek a háztartásban, hanem saját feladatának érzi azt. A szeretet eljön veled shoppingolni, még akkor is, ha unja.

A szeretet türelmes, nem kér semmit a szeretetért, csak szeret. Nem szívja a véred – na, jó, csak egy picit – ha felszaladt pár kiló a kötelező karácsonyi nagy zabáláskor. (És persze egyedül a szeretet nyúlhat a tányérodba – oké, engedéllyel, de belenyúlhat.)

Pál eredeti levele az egyik legközkedveltebb idézet az esküvőkön, azonban – lássuk be – köze sincs a valósághoz, úgyhogy inkább átírtam. Talán még az enyémnek sincs túl sok köze, de álmodozni azért lehet. Pál levelében a megfogalmazott kapcsolat céljainál a közösségi médiafelhasználók még ennél vadabb hasonlatokkal élnek, és ezek baromi szórakoztatók.

Milyen házasságra, kapcsolatra vágynak ma az emberek? Mutatjuk! „Pont ilyen házasságot szeretnék” jeligére a következő posztok születtek a Twitter-felhasználóktól.

1. Láttam ma este egy házaspárt, akik elcserélték egymással a tányérjukat, mert a nőnek jobban ízlett az, amit a férje rendelt. Na, én pont ilyen házasságot szeretnék.

2. A szüleim a bortól becsípve nézték a tévében a Jeopardyt (amerikai kvízműsor), apám egyszer csak ránézett anyámra, és azt mondta: „Te vagy a legjobb barátom.” Csak ennyit szeretnék az élettől.

3. A pasi, aki felhívja a feleségét Facetimon bevásárláskor, hogy tutira azt a joghurtot vegye, amit a nő szeret. Ez a fajta kapcsolat az, amit én is szeretnék.

4. A feleségem és én két különféle telefonnal két és fél órán át „szundiztunk”, mire felébredtünk végre. Épp ilyen kapcsolatról álmodtam.

5. A minap fültanúja voltam, amint a következőket mondta egy srác a barátnőjének, miközben épp sétáltak be a Targetbe: „Készen állsz, a kibaszott nagy tombolásra?!” Na, ezt akarom én is.

6. Nagypapám és nagymamám épp osztoznak egy szelet tortán, papa szó szerint kis falatokat szeletel a mama kanalára. Ez az a házasság, ami nekem kell.  

7. A sógorom és a sógornőm minden házassági évfordulójukon örökbe fogadnak egy kutyát. Most volt a harmadik évfordulójuk... Én is ilyet szeretnék.

8. Láttam a vacsoránál egy pasit, amint a feleségének drukkol, hogy lehúzza egy ültő helyében a margaritáját... Na, pont, ilyen kapcsolatot szeretnék én is.

9. A nagybátyám és a nagynéném épp azon veszekedtek, hogy ki vezessen aznap este haza, amikor a következő pillanatban ezt hallottuk: „nézd, bébi!” majd a nagynéném fogott egy üveg bort, és jól meghúzta.

10. A minap volt egy kedves idős pár Disneylandben, hogy megünnepeljék az évfordulójukat. Na, pont ilyen kapcsolatot szeretnék én is.

11. Láttam egy nőt vezetés közben, az anyósülésen ült a kutya, hátul meg a férj. = Ez vagyok én, amikor egyszer feleség leszek.

12. Egy férfi a kozmetikai szalonban a saját körmén próbálgatta a színeket, hogy lássa, milyen lesz majd a felesége körmén. Na, pont ilyen házasságot szeretnék én is.

 

Forrás: ITT

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: iStock by Getty Images/Tijana87