1.
Pásztory Dóri, az extrém paradicsommadár – Alexandre Vauthier-ben

Tudom, hogy sokatokat megtévesztette már az édesdrága Pásztory Dóri, de ő valójában egy igazi vadmacska, aki nem zárkózik el a legmeghökkentőbb daraboktól sem. Ha egy lüktető, kozmopolita világvárosban élne, és bulizni indulnánk, megkérdezné tőlem: „nem sok ez a lila tollas cucc?”, én meg hangosan rávágnám: „ugyan, hova gondolsz!” Dóri pedig úgy lejtene végig a legmenőbb koktélbárokon a pultnál cicázva, mint a sicc. Hát, nem észveszejtő benne? 

2.
Szőcs Lilla, a „nem is játékbaba" – Giambattista Valli-ban

Szerkesztőségünk legfiatalabb tagjára szeretjük rásütni a játékbaba címkét, pedig valójában ő egy komoly nő, akinek nagyon prímán állnak ezek a rózsaszín, puffos ujjú, habos-babos darabok. Ez a Giambattista Valli-ruha csak első pillantásra olyan, mintha öltöztetős játékbabát látnánk, mert az az igazság, hogy az ilyesmit nem tudja bárki viselni anélkül, hogy nevetségessé válna. De Lilla tényleg tudja.

3.
Zimre Zsuzsa a keleties hatású – Yuri Katsura-ban

Amikor a japán tervezőnő megálmodta ezeket a libákat (vagy miket), akkor még nem tudhatta, hogy a pomázi Zimre Zsuzsa mennyire ki fog ugrani a bőréből, ha meglátja, bizony a világ másik felén, a felkelő nap országában őrá is gondoltak. Hát, ki más örülne ennyire a ludaknak a tulajdon szoknyakorcán? Még úgy is, hogy nem tyúkok...

4.
Kormos Anett, a sötét nagyúr szerelme – Jean Paul Gaultier-ben

Bár Gaultier az én szívem csücske, de Anett javára szívesen lemondok róla, mert ezt az öltözéket mintha ráöntötték volna. Látom a lelki szemeimmel, ahogy ül az egyik puccos bárban a lilatollas Pásztory és a sok fényes mázas maca között, és a fekete köpenye mögül ki-ki tekintgetve egy jeges koktélt szopogat. Nektek is megvan a jelenet, ugye?

5.
Fiala Borcsa a színes-szagos-boldog – Fendi-ben

Fiala az az ember, akire nem lehet nem színeset adni. Sőt, minél több a flinc meg a flanc, annál jobb. Ráadásul iszonyúan jól áll neki ez a hacuka, amit más simán csak lemaskarázna, az a Borcsán egy csoda. Hát, nem? Hát, de!

6.
DTK, a komfortzóna-átlépő – Elie Saab-ban

Tudom-tudom, Kriszta sohasem venne fel ennyire kivágottat, de szerintem New Yorkban azért ő is jóval bátrabban tenné a keblét közszemlére. Ha meg nem, akkor így járt. Ma este ebben megy koktélozni a képzeletbeli partira New Yorkban.

7.
Szentesi, akinek semmi sem szent – Alexandre Vauthier-ban

Még egy Vauthier, de bocsánat, nem tehetek róla, imádom ezt a szettet. És mennyire jó volna egy olyan város lüktető szívében élni, ahol le lehetne menni bulizni ilyesmiben. Vagyok annyira frivol és pofátlan, hogy meg is tegyem. De komolyan. 

Szentesi Éva