-

A szülőség tíz százalék lelkesítésből és kilencven százalék funkciótlan kérdések végeérhetetlen folyamatának megválaszolásából áll, amiket egy kisemberke tesz fel neked a bilijén trónolva.

A szülőség húsz százalékban abból áll, hogy a gyerekeiddel együtt töltött időben igyekszel őket biztosítani a szeretetedről, nyolcvanban pedig abból, hogy a cipőiket keresed.

A szülőség ötven százalékban abból áll, hogy kellemes programokat szervezz a gyerekeidnek, amivel aztán a másik ötvenben fenyegetheted őket, hogy elveszed tőlük.

A szülőség ötven százaléka kávé, hetvenöt bor, és száz százalék hibás matekozás, mert, ugye, a bor...

A szülőség ötven százaléknyi megelőző kiabálás, negyven tényleges kiabálás, és tíz százalék, amikor azt kiabálod, hogy mennyire utálsz kiabálni.

A szülőség kilencven százalékban abból áll, hogy apró dolgokra taposol rá, tízben pedig abból, hogy úgy csinálsz, mintha abszolút képben lennél, mit is kell csinálni.

A szülőség tíz százalékban arról szól, hogy gondoskodsz róla: a gyerekeiden legyen nadrág, amikor elmentek otthonról, és kilencvenben arról, hogy tökéletesen ugyanannyi gyümölcsleveket tölts a gyerekeid poharaiba.

A szülőség kilencvenkilenc százalékban különféle dolgok megkereséséből áll.

A szülőség ötven százalékban abból áll, hogy magadat ismételgeted, és ötvenben abból, hogy magadat ismételgeted.

A szülőség ötven százaléka kiabálás, negyven sírás és tíz százalék hazudozás arról, hogy milyen jó szülő is vagy valójában.

A szülőség ötven százalékban abból áll, hogy varázslatos pillanatokat próbálsz teremteni a gyerekeidnek, és ötven százalékban abból, hogy bemutatsz nekik a hátuk mögött.

A szülőség negyven százaléka vezetés, ötven ételfelszolgálás, és tíz százalék annak ismételgetése, hogy: „Azt ne nyalogasd össze!”

A szülőség kilencven százaléka abból áll, hogy megpróbálsz visszaemlékezni, hová is dugtad el az édességeket, miután a gyerekek ágyba bújtak.

A szülőség kilencven százalékban üres fenyegetőzések, hétben apró dolgok összeszedése a földről, kettőben a megfelelő színű ivóspohár megkeresése, és egy százalékban a zöldségek elrejtéséből áll.

A szülőség kilencven százalékban abból áll, hogy ugyanazt a filmet nézed meg újra és újra, tízben pedig abból, hogy csokit majszolsz ott, ahol senki sem látja.

A szülőség kilencven százalékban abból áll, hogy megpróbálod megakadályozni, hogy a gyerekeid nagy vidáman összezabáljanak mindenféle mérgezőt, tízben pedig abból, hogy igyekszel őket arról meggyőzni: nem megmérgező a spagetti.

Szülőként az ember ötven százalékban büszkén dicsekszik, hogy „ezt csakis tőlem örökölte”, a másik ötvenben pedig lapos pillantásokat vet a párjára, a bajsza alatt azt morogva „na ezt biztos, hogy nem tőlem örökölte”.

A szülőség hetvenkilenc százaléka abból áll, hogy megpróbálsz kreatív megoldásokat kitalálni arra a helyzetre, amikor a gyereked kijelenti: „nem akarom”.

A szülőség ötven százalékban abból áll, hogy úgy csinálsz, mintha láttad volna... és ötvenben úgy, mintha nem láttad volna.

A szülőség negyven százaléka kiabálás, ötven százaléka, amikor veled kiabálnak, és hatvan százaléka, amikor túl fáradt vagy ahhoz, hogy rendesen össze tudd adni a számokat.

A szülőség kilencven százaléka abból áll, hogy megpróbálsz mindenkit rávenni: húzza fel a cipőjét.

A szülőség ötven százaléka abból áll, hogy azt mondod: „Ne csináld!”, ötvenben pedig abból, hogy azt mondod? „Nem megmondtam?!”

A szülőség harminc százalékban az elvárások kezeléséről szól, és hetvenben arról, hogy megpróbálj zavartalanul kakálni.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/