Jean-Paul Gaultier

A kedvenc különc divattervezőnk lakása épp az Eiffel torony szomszédságában található, hát persze. Gaultier maga tervezte otthonát, bár ez a fotókat nézegetve egészen egyértelművé válik. Főleg azok számára, akik ismerik a munkásságát. A tengerészcsík – ami a dizájner védjegye – gyakorlatilag végigfut az egész apartmanon. Bátor ember, akinek a szeme bírja az ilyesmit. Vagy őrült? Ki tudja! Mindenesetre a lakáshoz tartozik egy burjánzó belső kert is, és a hálószoba egy rendes óriási babaszobának van berendezve. Zseniális!

 Coco Chanel

Ma is ugyanebben az állapotában látható a Rue Cambon 31. szám alatt Gabrielle Chanel egykori párizsi otthona. Ha nem tudnánk biztosan, hogy itt élt és alkotott a legendás Coco, akkor talán el sem hinnénk. Az apartmannak ugyanis semmi köze Chanel újító szelleméhez, hiszen egy gyönyörű, antik világ tárul a szemünk elé. A lakás érdekessége, hogy nem található benne hálószoba. A tervezőnő ugyanis pezsgő társasági élete miatt, szívesebben hajtotta álomra a fejét luxusszállodákban.

Karl Lagerfeld

„Mindig is akartam egy lakást, amelyben az üveg és az áttetszőség mindenhol jelen van. Nincsenek színek, mert azok egyébként engem folyton körülvesznek. Inkább egy semleges környezetben élek.” – nyilatkozta Lagerfeld az otthonáról. Nos, ez remekbe szabott módon sikerült neki. A tervező párizsi otthona valóban egy műalkotás, de ki tudna élni ilyen rideg környezetben? Egyértelmű, hogy csak ő.

Donna Karan

A tervezőnő neve New York egyik védjegye is. Hol másutt volna tehát Donna Karan otthona, mint Manhattanben? A lakás letisztult, csakúgy, mint a kollekciói.  A tulajdonosok egyénisége és stílusa minden szegletéből visszaköszön. Kozmopolita, funkcionális, önbizalommal teli, cool.

Gianni Versace

Az art deco stílusban megépített otthont 1992-ben 10 millió dollárért vásárolta meg a néhai dizájner Miamiban. Később maga renováltatta, így divattörténelmi hagyatéknak is felfogható. Versace-t épp ezelőtt a rezidencia előtt lőtte le egy őrült rajongója, így a házat 2000-ben eladták. Halála után luxushotellé alakította az új tulajdonos, majd 2014-ben nem más vásárolta meg az értékesítésre bocsájtott ingatlant, mint a Beckham házaspár. Potom 30 millió dollárért.