-

Csajok, most, hogy ilyen sok szépet írtam rólatok, remélem, megbocsátjátok, hogy a következő listában, amely arról szól, melyek voltak számotokra a legkedvesebb WMN-cikkek a kezdetek óta, én nem szerepelek. Mert az volt a kérés, hogy mindenki csak három cikket válasszon, és nekem ilyet egyszerűen nem szabad csinálni. Mert az lett volna a minimum, hogy mindannyiótoktól legalább egy cikket válasszak. És... mert én vagyok a főszerkesztő, úgyhogy megtehetem. (És akkor itt most jönne egy oltári nagy szmájli, ha használnánk az oldalon szmájlit.)

Következzenek a WMN-csapat kedvencei:

Both Gabi

1. Mert bátor, tökös, belevaló, okos, fontos. Szóval pont olyan, mint a D. Tóth Kriszta!

D. Tóth Kriszta: Na, most már tényleg szálljatok ki a méhemből - és a gyerekem fejéből

2. Mert Fiala Borcsa mindig a szívemből szól, de ezen az írásán annyira röhögtem szerkesztés közben, hogy a barátom azt gondolta, megbolondultam...

Világszenzáció! Csak itt, csak most, csak nektek! Tudományos fogyókúra: egy hónap alatt 32 kiló!

3. Legszívesebben mindegyik írásának linkjét idemásolnám, de csak egyet választhattam. Gyurkó Szilvi egy földre szállt angyal, de ezt mindenki tudja, aki ismeri a munkáját, a gondolatait, az írásait. Ez a szülői szerepről szól éppen. És engem nagyon megnyugtatott. Szerintem jobb szülővé váltam, mióta elolvastam.

A boldogság kultusza: miért akarjuk minden áron?

+1

Tudom, hogy csak hármat lehet választani, de annyira jó volna, ha tudnátok, mennyire szeretem Szentesi Évi minden megmozdulását, ezért nem bírom kihagyni, hogy megosszam veletek ezt a linket. Két olyan nő szerepel benne, akik néhány hónapja átírták az életemet. Szeretem őket, és hálás vagyok nekik. Többek között ezért a beszélgetésért is.

„A rák megállítja a szerelmet" – Szentesi Éva és D. Tóth Kriszta rendhagyó beszélgetése

(+ még 1)

Oké, túlmegyek minden határon, de akkor sem hagyhatom ki Gina írását, amit Esterházy Péternek ajánlott. Nem lehet mindenkinek ennyire fantasztikus életmód-tanácsadója, mint nekem. Gina nemcsak a testhez és a lélekhez ért, hanem az irodalomhoz is, méghozzá nem középiskolás fokon! Olyan jó lenne, ha megengedné magának, hogy TÉNYLEG írjon!

Péter

Deli Csenge

Halkan megjegyezném, hogy ez egy igen gonosz feladat volt... baromi nagy fejtörést okozott, hogy melyik három cikket válasszam ki, mert annyira sok szuperságos van. De azért íme, az én három kedvencem apró magyarázattal.

1. Mert szerelemről bárhol, bármikor, bármilyen formában imádok olvasni. Hát még ilyen formában! Kicsit talán pityeregtem is rajta.

Heti Kriszta: Egy befejezetlen szerelem története

2. Mert imádom Szentesit, meg neki köszönhetően most már Szabó Magdát is. Az Abigélt meg kötelező olvasmánnyá tenném a sok fiús regény mellett. Ja, és új kedvenc szavam: töltőtolltinta. (Ez nem a cikknek köszönhető, csak Szabó Magdának.)

Szabó Magda fogja a kezem  – 10+1 alkalom, amikor a példaképem leírta az életemet

3. Mert hát na. Tükör. És ha Borcsa azt mondja valamiről, vagy valakikről, hogy cuki, akkor az tényleg cuki. Szóval cuki vagyok:

7 ok, amiért igazi mámor kamaszokkal együtt élni

Fiala Borcsa

Egy órája böngészem vissza a WMN-t és egyre zaklatottabb vagyok. Nem tudok hármat kiválasztani. Nem, nem és nem! Ha hármat választok, az olyan, mintha a többieket nem választanám, pedig imádom! Mindig jókat röhögök a Kormos Anetten, a Szentesi pár írását még szégyenszemre meg is könnyeztem, a Gabik is szuperek, a Gyurkó Szilvi meg rendszeresen zavarba hoz a lehengerlően sok eszével. Meg a Bea, meg a Gina, megamega... Szóval ez most nagyon nehéz. És tudom, hogy nem is lehetek igazságos. Na, de tessék.

1. Mert tök jó, kreatív ötlet, és jó volt együtt lenni:

Na, ezt nem akarod látni a karácsonyfa alatt - Ilyen, amikor a csajok nem örülnek az ajándéknak

2. Ezen meg nagyon sokat röhögtem:

Jóapa és a világvége

3. Az Elviszlek magammal-ból a két D. Tóth. Az egész sorozat annyira szuper, de ez olyan vicces és bensőséges, az apuka bazdmegjeivel, meg a Bandika „Szia, Ducika" indításával. Jaj, nagyon cuki!:

D. Tóth András: Megküzdöttünk ezért a babáért – Elviszlek magammal, különkiadás

+1

De nagyon bennem maradt a Kerpel Éva-féle Ég a ház – fikció és valóság, meg a Kriszta-féle Szálljatok ki a méhemből, de látom, hogy az nem csak nekem jött be, meg az Anett gyerekrajzelemzései is jók voltak (majd mondd el, miért maradtak abba), meg...

Dr. Gyurkó Szilvi

1. Mert a címadó dal bitang jó, mert a legtöbben félreértik a címét (ahogy egyébként a csajokat is sokszor), és mert ezzel kezdődött az egész:

Yes woman, yes cry

2. A WMN Nagy Test Teszt szerintem fontos része volt az évnek. Imádtam csinálni, rengetegen kitöltötték, és szerintem aki végigment rajta, arra hatással is volt.

„Olyan kövér leszel, mint az apád, mert ilyen a fajtád" – Mondatok és élmények, amelyek hatással vannak ránk

3. Both Gabi olyan finom darab, mintha egy XVIII. századi angol miniatűr készítő festette volna mókusfarok ecsettel apró, ovális keretbe. Jó vele egy légtérben lenni, jó őt olvasni. Mindannyiunkat megtisztelt az őszinteségével ebben az egész életmódváltásban. És ettől sokkal izgalmasabb volt, mint bármilyen mexikói szappanopera.

Túlsúlyosra szidtam magam – Egy életmódváltás őszinte története

Kormos Anett

Nagyon nehéz feladat ez, mert régebben is volt egy csomó, ami megütött, csak nem volt türelmem kikeresni őket. Úgyhogy jöjjön három viszonylag a közelmúltból.

1. Gina Péter című írását eléggé szerettem...

Péter

2. ...és Kriszta rendhagyó beszélgetését is Szentesivel.

„A rák megállítja a szerelmet" – Szentesi Éva és D. Tóth Kriszta rendhagyó beszélgetése

3. Borcsa stílusát is nagyon kedvelem többnyire, de az alábbi cikkét elsősorban mégsem emiatt szerettem, hanem önös okokból...

5 és fél nő, akik nélkül az életünk sokkal, de sokkal silányabb lenne

Pásztory Dóri

1. Sokan azt gondolják, hogy írni mindenki tud. Csenge a bizonyíték, hogy milyen, amikor a tehetség már nagyon korán megmutatkozik. Jó látni és követni, ahogy az írói identitása a szemünk láttára bontakozik ki. Ja, és azt is, hogy vannak igazán jó fej tinédzserek:

Ágyba kakaó és zombiapokalipszis – WMN anyák napi pályázat kamasz különdíj

2. Szentesi-Proust. A Proustokért amúgy is oda vagyok, meg a Szentesiért is, úgyhogy ez egy jó kombó:

Szentesi Éva: Élni, élni szabadon – Proust-kérdőív

3. Borcsa: A szar ötven árnyalata. Teljesen lenyűgöz, hogy Borcsa még a szarról is képes úgy írni, hogy miközben egy fontos ügyre hívja fel a figyelmet, szétröhögöm magam és közben leborulok a nagysága előtt, mert látom, hogy mi munka van egy ilyen cikk mögött. Nem ám csak úgy belepottyan a sok kaka az ölébe.

 A szar ötven árnyalata: Kakikörkép térben és időben a vécé világnapjának alkalmából

Prónay-Zakar Gina

1. Azt hiszem, ez volt Fiala Borcsa első WMN-írása, miközben sírtam a röhögéstől, belül ujjongtam, hogy áááá, megint mekkora királyság jelent meg nálunk, és ki ez a Fiala Borcsa, most azonnal meg akarom ismerni:

Ártatlanságom nyara: Így lettem kétgyerekes anyaként szűzlány

2. Hát persze hogy Both Gabi összes életmódváltós cikke bekerült a válogatásomba! De talán leginkább mégis az első, amikor még ő sem tudta igazán, mibe vág bele, és hogy mennyire jó lesz:

Visszakapom magam – Egy életmódváltás őszinte története, első hét

3. Gyurkó Szilvi minden írása fontos, a gyerekéhezésről, gyermekjogokról és a feminizmusról szóló cikkeivel szívesen kitapétáznám egy-két „fontos ember" szobáját. Ha viszont csak egyet emelhetek ki, akkor ezt, ami minden netfüggő anya szentírása kellene, hogy legyen. Elküldtem jó pár ismerősömnek, és nem lehet elégszer elővenni, és emlékeztetni magunkat:

Ezeket gondold át, mielőtt képet posztolsz a gyerekedről!

Szentesi Éva

Természetesen a saját cikkeimet szeretem a legjobban, de ha nagyon választani kell, akkor tessék, itt vannak az év legjobbjai, utánam. (Itt volt egy röhögős szmájli, ami, ugye, a WMN oldalán nincs, de nem is baj, mert Szentesi úgyis csak azért tette oda, hogy azt higgyük, viccel. –  A szerk.)

1. Borcsa: 15 nyomós ok, amiért szenvedélyesen utálom Ryan Goslingot. Minden egyes pontjával mélységesen egyetértek és fel is vagyok háborodva!

15 nyomós ok, amiért szenvedélyesen utálom (khm) Ryan Goslingot

2. Anett: 10 dolog, amiben a férfiak jobbak, mint a nők. Anett cikkein mindig annyira röhögök, de ezen szórakoztam a legjobban.

10 dolog, amiben a férfiak jobbak, mint a nők

3. Kriszta: A rák megállítja a szerelmet - Szentesi Éva és D. Tóth Kriszta rendhagyó beszélgetése. Ez pedig a szívem csücske, mert cseten interjúztunk, és nagyon vicces volt, hogy amíg hosszan írtam a választ, addig a másik oldalon folyton ugrált a csetablak, hogy „itt vagy?", „csak ennyit írtál?" Még szerencse hogy DTK egyáltalán nem türelmetlen, és képes megvárni, amíg leírok egy körmondatot. Na, meg azért is kedvenc ez a cikk, mert nagyon igazi...

„A rák megállítja a szerelmet" – Szentesi Éva és D. Tóth Kriszta rendhagyó beszélgetése

Ezek voltak a mi kedvenceink, de nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy ti mely írásainkat szerettétek a legjobban! Megírjátok nekünk? Előre is köszönjük, és ígérjük, jövőre is készülünk jó néhány ütős cikkel!

 

Nagyon sok szeretettel, a WMN csapata

 Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Shutterstock/Elena Pimonova