A szürke megunhatatlan és örök. Egy igazi kaméleon. Az őszi esőfelhő az égen, a városi utcák aszfaltja, a kezeletlen gyapjú színe... Melankólia, bölcsesség, magány, kifinomultság - ezek a szavak jellemzik leginkább a vizuális kultúrában.

Viseld!

A szürke a divat állandó alkotórésze, amely képes folyamatosan megújulni, és minden évszakban új árnyalatban tündökölni. Nyáron a világos hideg árnyalata kerül elő a szekrényből, ősszel a melegebb galamb- és vakond-szürke. Az év vége felé, az időjárás változásával, ahogy egyre hidegebb lesz, a nappalok rövidülnek az esték pedig hosszabbak, egyre sötétebb szürkét hordunk. Az egyik legsokoldalúbb színek egyike, viselheti idős, fiatal, művész, diák, katona, az üzleti életben és a vallásban is meghatározó szerepet tölt be.

Vedd magad körül vele!

Látszólagos semlegessége sokféle eltérő hangulatot áraszt. A mélyszürkét nem ajánlom a depresszióra hajlamosaknak, de a többiek használják bátran! A világosabb árnyalatai alkotásra inspirálnak. A középtónusú szürke pedig határozottságot és a bizalmat sugároz. A szürke egy enteriőrnek azonnal nyugalmat kölcsönöz.

Vedd észre!

A szürke az építészetben a gótika színe, később pedig az ipari forradalomé és a modernizmusé. A lakberendezésben azért szeretik, mert semleges és megbízható. Könnyen beleolvad a környezetébe, hideg eleganciára és kifinomult ízlésre utal használata a lakás minden pontján. Különböző hangulat érhető el, ha a szürkét egy meghatározó színnel párosítva vagy a több száz tónusa közül válogatva használjuk. Szilvakékkel, lilával megnyugtató hatása lehet a hálószobának. A felhő-szürke fal hívogató, lágy érzést ad a nappalinak, a betonszürke, fehér és fekete kombináció tisztaságot és rendet teremt a konyhában.

További képforrások: vintagechic, eosine, publikus, fszek