1. 

A férj szeretett volna írni egy könyvet. Mire a felesége megígérte, hogy ő majd akkor dolgozik, ellátja a háztartást, hadd alkosson szabadon. Úgyhogy a fickó fel is mondott, és megírta a könyvet, amíg a neje minden másról gondoskodott. A könyv megjelent, óriási siker lett. A kiadó felkérte a pasast, hogy menjen vele országos turnéra. Az asszony pedig iszonyú dühös lett. Végig támogatta a férjét, amíg elkészült a könyv, és mostanra elege lett. Eljöttek párterápiára, és elmesélték, mi a helyzet.

Megkérdeztem a feleséget:
– Számodra mi tenné elfogadhatóvá ezt a turnét?
Mire ő:
– Egy hawaii vakáció a húgommal.
A férj erre:
– Tényleg? Meg van dumálva!

Az egész terápia összesen öt percig tartott.

2. 

A húgom azért jelentkezett be párterápiára, mert a férje, amikor hazaért a munkából, előbb üdvözölte a kutyát, mint őt.

via GIPHY

3. 

Egyik nap telefonon keresett egy hölgy, aki úgy érezte, a férje rettenetesen rosszul kommunikál, és soha nem hallgatja őt meg. Időpontot akart kérni. Ám abban a pillanatban, hogy azt mondta a férjének: „egy terapeuta van a vonalban, aki szeretne veled beszélni”, a férj elkezdett üvölteni:

„Felhívtál egy pszichológust, mert nem vagyok hajlandó a házat lilára festeni?!”

4.

Nagybátyám és felesége magyarázata: az asszony elveszített egy serpenyőt.

5. 

A feleség nem volt hajlandó előre megmondani a férjének, hogy az anyukája mikor jön át hozzájuk látogatóba, mert akkor biztos lehetett benne, hogy a férj vagy megbetegszik, vagy el kell utaznia a városból.

6. 

Az unokatesómék azért mentek párterápiára, mert a feleség nem keresztbe vágta félbe a szendvicset. 

7. 

Semmi sem számít hülyeségnek, ha egy pár úgy dönt, eljönne terápiára. Ezzel együtt a leginkább zavarba ejtő esetem ez volt: a pár még szinte le sem ült, amikor az egyikük közölte a másikkal, hogy a kapcsolatnak vége, majd felém fordult: „köszönöm, hogy végigsegíted ezen az úton”, majd elhagyta az irodát.

via GIPHY

8. 

Az egyik barátom házassági tanácsadó. Egyik este elmentünk iszogatni, és észrevettem, hogy elég szorgalmasan döntögeti magába az italt. Megkérdeztem, mi a baj, és a következőt mesélte:

„Az egész hetet két karót nyelt emberrel töltöttem. Egyikükön sem látszottak érzelmek, és minden egyes alkalommal mintha csak kerülgették volna a forró kását. Meg mertem volna esküdni, hogy csak szórakoznak velem. Aztán az utolsó ülésünkön kibújt a szög a zsákból. Ezt mondták: »Köszönjük az idejét, de nem lesz szükség további terápiára. Áttettük az asztalt úgy, hogy párhuzamos legyen a fallal«.”

9.

Nem tudták eldönteni, hogy kutyát vagy macskát vegyenek.

10. 

Az egyik kliensemnek az volt a legnagyobb problémája, hogy milyen színű a kutya, amit a férje vett neki. Gyerekkora óta egy bizonyos fajtát szeretett volna, úgyhogy a férje némi kutakodás után szerzett neki egy pont olyat egy nagyon jó vérvonalból. Igen ám, de a bundája egy árnyalattal sötétebb volt, mint a hölgy elképzelte, és ez rengeteg szenvedés okozója lett. Jó pár ülésen keresztül dolgoztunk azon, hogy az elvárások gyakran állhatnak a boldogságunk útjába, de végül persze kiderült, hogy a kutya bundájának színe valójában az életét uraló problémának csak egy apró szeletkéje.

11. 

Járt nálam egy pár, konkrétan az első randevújuk után. A hölgy ugyanis azt gondolta, mindenképp kell nekik egy terapeuta is, ha azt szeretnék, hogy működjön a kapcsolat.

via GIPHY

+ 1.

Mint terapeuta mondom: lehet, hogy az ok, amivel jönnek, valóban hülyeségnek hangzik. De minden egyes esetben van egy sokkal mélyebb probléma, amit segíthetsz nekik áthidalni. Valójában nagyon szép, ahogy mindez kibomlik.

Forrás: ITT 

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images

Fiala Borcsa