25. Doutzen Kroes szexi Macskanőként 2014-ben

Talán nem túlzok, ha azt állítom: a világon a legtöbb nő macskanőnek öltözött be eddig. Vagy szexis macskanőnek (kinek hogyan sikerült, ugye.) Nem kell túl nagy fantázia hozzá, elkészíteni is könnyű, erről a listáról mégsem maradhatott le a világ legnépszerűbb halloween-jelmeze. Doutzen Kroes nem vállalt túl nagy kockázatot, amikor szupermodell testére feszülős lakkot húzott Heidi Klum népszerű ijesztgetős partiján.

24. Kourtney Kardashian Morticia Addamsként 2019-ben

Ahányszor én voltam már Morticia életemben jelmezbálon, annyiszor nem volt senki. Sőt, igazából mindig az Addams Family galád úrnőjének öltöznék, ha éppen nem a kurvás macskanőhöz lenne kedvem. Na de Kourtney Kardashiannek kifejezetten jól áll a halálra vált ábrázat. Így felkerült erre a listára. 

23. Jessica Alba és Kelly Sawyer Thelma és Louise-ként 2019-ben

Jó, jó, értem, ehhez nem kellett túlságosan sok kreativitás, hiszen mi sem egyszerűbb, mint előrántani egy vintage boltból a kilencvenes évek ikonikus filmes párjának, Thelmának és Louise-nak a szettjét. De Jessica és Kelly annyira faszán csinálta, hogy rendesen el is gondolkodtam rajta, idén én is így nyomom a rendesen korlátozott létszámú buliban (ahova amúgy olyan mindegy, mit veszek fel.)

22. Harry Styles Elton Johnként 2018-ban

Harry Styles híres angol X-faktoros énekes úgy döntött két évvel ezelőtt, hogy a Rocket Manből ismert Elton John-jelmezt (amelyet nyilván egy Elton-koncertről mintáztak) ölti magára. 

Jól tette. Jól fest benne. Kábé ennyit erről. 

21. Heidi Klum a Thriller című Michael Jackson-klip farkasembereként 2017-ben

Ezzel a Thriller-klipes imitációval ki is nyitom akkor a Heidi Klum-aktát, aki nem véletlenül neveznek halloween királynőjének. Na, nemcsak azért, mert ő adja a legmenőbb bulit ekkor az egész világon, ahová a legillusztrisabb celebek hivatalosak csak (idén isten tudja, mi lesz ezzel), hanem menetrend szerint sorra viszi a pálmát a saját bulijainak jelmezversenyén.

Egynapos készülődés előzi meg a beöltözéseit, maszkkészítőkkel, jelmez- és kiegészítő-tervezőkkel, filmes szakemberekkel vág neki egy-egy október végi bulinak. Csak ő tudja megmondani, mennyibe fáj neki egy ilyen procedúra, de valószínűleg megéri, mert kábé tizenöt éve tőle hangos a sajtó november elején.

Mindenki azt várja, Heidi vajon minek öltözik be idén. 

Ezt bizonyítja az is, hogy erre a szubjektív listára is hatszor került fel a neve, de tudtam volna még válogatni, csak nem akartam, hogy túlságosan elnyomja a többieket. 

20. Kendall Jenner az Austin Powers női robotjaként 2018-ban

A Kardashian-klán igazi szupermodell tagja egy az egyben levette az ikonikus mozi egyik emlékezetes karakterének a jelmezét. Jól is áll neki! (Simán felvenném én is ezt a neglizsét.)

19. Lucy Boynton halott menyasszonyként 2018-ban

Lucy Boynton (a Bohemian Rhapsody női főszereplője) halott menyasszonyként. Igen, ez a karakter sem hiányozhat a legtöbb halloweeni buliról. 

18. Nina Dobrev Billie Eilishként 2019-ben

Billie Eilish nagyon fiatalon, alig tizenhat évesen robbant be a köztudatba, és hódította meg a slágerlistákat. Mindamellett olyan fontos szerepvállalást is közvetít, mint azt, hogy csak úgy nem mutatja meg a testét, mert nem akarja magát szexuális tárgyként definiálni azért, hogy meghallgassák a zenéjét, és megnézzék a klipjeit. A dolog működik: az egyik legnagyobb név ma a zeneiparban.

És még Nina Dobrev is neki öltözött be tavaly halloweenkor. Mi ez, ha nem a nagyság?

17. Heidi Klum és Seal a Majmok bolygója szereplőiként 2011-ben

Második Heidi Klum-jelmez a kis listámról. A Majmok bolygóját még korábbi férjével, az énekes Seallel alakította. Volt is nagy riadalom!

16. Emily Ratajkowski Marge Simpsonként 2015-ben

Csodálkoztam, hogy Emily Rajakowski nem szexi macskanő volt, hanem jóval szerényebben mutatta be a bájait, mint ahogyan tőle azt megszoktuk.

Dicséretes ötlet a jelmeze. Középmezőnyt ér. 

15. Josh Duhamel és Fergie Karl Lagerfeldnek és a cicájának, Chupette-nek öltözött 2015-ben

Ennél a párosításnál már csak egy viccesebb és ötletesebb volt ebben a témában. Figyeld a következőt:

14. Roberto Cavalli Karl Lagerfeldként 2014-ben

Létezik annál nagyobb tisztelet, amikor az egyik legnagyobb olasz divatház tervezője a divatfejedelemnek öltözik be? 

13. Rihanna Tini Ninja teknőcként 2014-ben

Rihanna pedig még a saját bőrét is képes volt zöldre pingálni, csak azért, hogy gyerekkora kedvenc mesehősét alakíthassa. Mondjuk, a parafaktor itt azért már emelkedik. Nem szívesen futottam volna vele aznap össze egy sikátorban. 

12. Winnie Harlow RuPaulként 2018-ban

Winnie Harlow a vitiligós szépséghibát tette a nagyközönség előtt elfogadottá, sőt, egyenesen gyönyörűséggé. Példájával megtanította, hogy a bármilyen fajta másság gyönyörködtet, hiszen a legfoglalkoztatottabb modellek között van. Ja, és a leghíresebb Drag Queennek, RuPaulnak öltözött be! Ötös!

11. Heidi Klum és Tom Kaulitz Shrekkként és Fionaként 2018-ban

Ezek a jelmezek és a maszkok is kitűnőek, viszont Shrektől és Fionától nem félek, ez van. 

10. Kylie Jenner Barbie babaként 2018-ban

Sokkal jobban paráztat be helyettük Kylie Jenner Barbie babává merevedve egy plexi mögött. Ügyes!

9. Khloé Kardashian Szörnyella de Frászként 2019-ben

Jó kis fricska beöltözni Szörnyellának, a saját pulyádra meg százegykiskutya-jelmezt adni. Haha!

8. Halima Aden Demónaként 2019-ben

Demóna a kedvenc Disney-hercegnőm. A film után elszaporodtak a demónás halloweeni jelmezek. Nem csoda.

Príma választás, kellőképpen ijesztő is. És nagyon hatásos. 

7. Kim Kardashian és Jonathan Cheban Cherként és Bonóként 2017-ben

Ez a jelmez annyira jól sikerült Kimnek, hogy kétszer kellett megnéznem, biztos, nem Cher-e az. 

6. Rock Hulkra mázolva 2011-ben

Dwayne Johnson Hulk-jelmezében pedig az a para, hogy azokat az izmokat nem a maszkmesterek gyúrták oda, hanem ez a csodálatos férfi, hosszú évek kemény munkájával.

5. Heidi Klum és Tom Kaulitz kiborg-Alienként és űrhajós áldozataként 2019-ben

Heidi Klumnak az a szerencséje, hogy az összes férje/pasija/párja hajlandó beöltözni vele együtt, és kvázi kiegészítőként funkcionálni a halloween-partikon. Itt épp egy megtámadott űrhajóst alakít az újdonsült második férj, Klum kisasszony pedig magát az Alient, vagy azt hiszem, valami olyasmit. 

4. Bruce Willis az assztisztensével a Ragyogás rémisztő bicikliző ikreinek felöltözve 2017-ben

Istenem, ez lett az egyik kedvencem. Mekkora ötlet már! A Ragyogás rémisztő ikreinek öltözni, úgy, hogy te vagy Bruce Willis! Az a Bruce Willis, aki nemcsak akcióhős, hanem eljátszotta a Hatodik érzék halott pszichológusát. Mondjuk, az se lett volna béna karakter. Már csak Haley Joel Osmentet kellett volna megkérni, hogy segítsen.

3. Heidi Klum öregasszonyként 2013-ban

Annyira bírom Heidiben, hogy nem ragaszkodik a szexiskedéshez, ha beöltözésről van szó. Végül is, minek ragaszkodna ehhez egy olyan nő, aki egész évben szexi? Ez az öreg maszk és jelmez viszont több mint tökéletes. Majdnem megnyerte a dobogó legfelső fokát, de lehetett még fokozni. A cikk a hirdetés után folytatódik!

 

2. Neil Patrick Harris és partnere az Olsen-ikrekké maszkírozva 2019-ben

Ez a jelmezpárosítás nem azért került fel a második helyre, mert annyira sok meló volt benne, hanem azért, mert olyan ötlet az egyébként is kicsit kísérteties Olsen-ikreknek beöltözni, hogy az csuda, kábé két percig nevettem rajta. Igaz, elsőre azt hittem, a Feketék fehéren című film két főszereplőjét utánozzák.

1. Heidi Klum Jessica Rabbitként 2015-ben

Na, igen! Ez! Ez is Heidi Klum, naná, hogy első helyen kell lennie halloween királynőjének. És ez a jelmez Minden Idők legtökéletesebb Jessica Rabbit-jelmeze. Szerintem ennél jobbat nem lehet alkotni. Már akkor is leesett az állam, amikor megjelent benne a színpadon. Gratulálok!

1. A Kardashian-West család férgeknek öltözve 2019-ben

Tudok számolni, és jól látod: két első helyezett van. Kinek jutna eszébe beöltözni féregcsaládnak? Nagy férgekkel, kis férgekkel és lárvákkal? Kim Kardashian és Kanye West bedobta az atomot minden idők legironikusabb jelmezösszeállításával. Bravi!

Szentesi Éva

Képek: Getty Images, Vogue