Kurucz Adri – a hippi holdtündér

Amióta láttam Adrim nyugdíjas éveiről szóló videóját, azóta tervezgetem magamban, milyen jó göncöket tudnék ajánlani neki ehhez a hippi, szabad, világot bejáró élethez, amilyet megálmodott magának (és amihez őszintén drukkolok, hogy összejöjjön). 

Amikor a Romani új kollekciója végiglejtett a Fashion week kifutóján múlt szombaton, egyből eszembe jutott, hogy ezek a ruhák bizony Madame Fregoli szekrényébe valók. A roma hagyományokból inspirálódó tervezőpáros idén felvette inspirációs bázisába a kékfestők által nemzeti örökséggé vált, csodás mintázatú, kékkel festett anyagokat. Mindezt pedig belefűzte a rózsás, virágos, szabad, lebegő ruhák sorozatába. 

Adrinak ezt a fényes anyagú, arany kiegészítőkkel díszített, kimonó szabású, légies ruhát választottam, szerintem ebben kellene mennie a gálánkra, igazi holdtündér lenne. (Jó, amúgy is az.)

Csepelyi Adri – Aki domina akart lenni, és az is lett

A hétfői meetingen megemlítettem, hogy a hétvégi rendezvényből kiindulva én bizony felöltöztetem a csapatot (persze csak képletesen) a gálára, és Csepelyi eminens diáklány módjára majdnem kiesett a padból, úgy jelentkezett, hogy ő domina akar lenni. Már tromfoltam is volna rá, hogy egyrészt az élet nem kívánságműsor, a rendhagyó stílusnapló pedig pláne nem az, azaz soha, senkinek nem engedtem, hogy beleszóljon a stylist dolgába, de Csepelyinek most megkegyelmeztem. Így kapta meg ezt a csodás kis szettet. (Muhaha – sátáni kacaj)

A Sentiments márkát megalapító Joó Beatrixra egyébként semennyire nem jellemző ez a dominás vonal. Általában – és ez a kollekció is ezt mutatja a többi részében – romantikus, virágos, csipkés, finom a világa, de amikor megpillantottam ezt az öltözéket, akkor rögtön beugrott a nyújtózkodó Csepelyi. 

Így megkapta! Teljesüljön minden vágya hasonlóképpen!

Szentesi Éva – Ha már domina

Aki keres, az talál. Azaz az általam kiválasztott Elysian-darab is kakukktojás valamelyest, hiszen a márka tervezőjére, Bódis Bogira sem a dominás behatás a jellemző, hanem sokkal inkább a pasztellesebb árnyalatok, de – mint említettem – aki keres, az talál. 

A vállat kiemelő, A-vonalú felsőket azoknak ajánlom, akiknek szélesebb a válla, és nem áldotta meg az ég őket homokóra alakkal. (Mint ahogyan engem sem.) Kifejezetten nőies és elegáns ez a felső megoldás, nekem nagyon sok hasonló ruhám van otthon, mert imádom. Pláne a hátdekoltázst. 

Tavaly mélyen dekoltált felsőben mulattam, idén szolidabb leszek, de csak ami a szabást illeti. Az összhatás nem az. 

És akkor ennyi elég is a dominákból! Haladjon a sor!

Tóth Flóra – A földre szállt…

A Celeni márka abszolút hordható darabokat tervez. Kivéve ezt, mert, ugye, ki mer felvenni egy ilyen légies, hófehér ruhát az esküvőjén kívül? Se enni, se inni, se leülni, se járni nem lehet benne, kizárólag lebegni. De Flóránk amilyen gyors, még erre is képes. És gyanítom, hogy kedd este, a gálán nem lesznek ott a gyerekei, így nem fogja összekenni ezt a csodás öltözetet. 

Cselényi Eszter brandje egyébként elérhető árkategóriába sorolható, található nála sok basic-darab, ami beilleszthető a mindennapi gardróbunkba, és nem mennek tönkre egyhamar, mert szuperek az anyagok. 

Flórára egyébként valami színeset adtam volna, de ezt a feladatot most elviszik mások, hiszen már annyian vagyunk, hogy mindig háromszor kell átszámolnom a stílusnaplóhoz a bandát, hogy biztos legyek benne, nem hagytam ki senkit. 

DTK – Az éteri

Hoppácska! Csak nem egy Oscar-díjra jelölt színésznőhöz van szerencsém? Ja, nem, ez a Détóth! Javasolni fogom neki, sőt, határozottan megkövetelem, hogy ezt a színt válassza ki magának a bemutatóra SzuperWMN-gálára. Mert a baba szín határozottan illik a fizimiskájához.

Emlékeztek, tavaly melyik tervező ruhájában volt? Egy csodás, egyedi tervezésű, Elysian-darabban, Idén pedig egy szexisebb Peter Meroe-be öltöztettem fel. 

Izgulok, hogy mit szól majd!

Both Gabi – Nem hull le a lepel

Gabi az a tagja a szerkesztőségünknek, aki egyáltalán, de tényleg egyáltalán nem szereti mutogatni magát. Legyen szó télről, vagy nyárról, sosem láttam még dekoltált felsőben vagy rövidebb szoknyában, nadrágban. Sőt, ha jobban belegondolok, akkor szoknyában szerintem még sosem. 

Tiszteletben tartva a szemérmességét és a visszafogottságát, idén a Nubutól választottam neki öltözéket. A márka soha nem hivalkodott komoly díszekkel a kollekcióiban, mindig ragaszkodott a minimalista vonalvezetéshez, a szolidsághoz és a kényelmes vonalakhoz. Gabira szerintem prímán illik ez a kicsit japán formavilágot idéző szabásminta. És kapott egy kis színt is. Bár arra sem emlékszem, hogy láttam valaha rikító árnyalatban, de úgy vélem, ez a narancsos, fényes anyag felpezsdíti az orcáját. 

Pirulni pedig illik!

Szőcs Lilla – a kis csinoska

Sikerült kiválasztanom az Elysian-kollekcióból egy másik olyan darabot (kábé ez a kettő van), ami nem pasztelles árnyalatú. Lillának mindig habos-babos rucikat adtam, de most úgy voltam vele, hogy próbálkozzunk meg egy decens, piros, dizőzös darabbal. 

Már el is képzeltem, ahogy énekelget a húszas évek közepén egy füstös bárban, kikacsint a cicaszemeivel, és belebúg a mikrofonba. Ennek az öltözéknek egyébként is van egy kis szeszcsempészes beütése. 

Egyébként arról beszélgettünk a minap, hogy egy Angelina Jolie-s öltönyös, inges megoldásra fáj a foga a gálára, hát, most azt mondom, hogy ezek után szerintem gondolja át.

Marossy Kriszta – A fényes unikornis

Kata Szegedi ruhát csakis az kaphat, akit nagyon szeretek. És persze, szeretek én mindenkit, csak vannak az embernek kedvencei. Marishkám például. A tervező, Szegedi Kata pedig szívbéli jó barátnőm, és feltételezem, felöltöztet majd engem igaziból is erre a gálára, de ez a szett abszolút a Marishra való. 

Egyetlenegyszer kellett látnom zakóban, azóta tudom, neki semmi szüksége flinces-flancos estélyikre ahhoz, hogy díva legyen. Mert ő így önmagában, egy szál zakóban vagy egy teljesen egyszerű férfiingben is az. 

Szegedi Kata pedig mindig visz valami csavart a szabásmintákba kedves tervezőpárjával, Benus Danival.

Imádom! Marishnak pedig remélem tetszik, amibe felöltöztettem.

Gyárfás Dorka – Dorothy, a csodák csodája

Tudom-tudom, Dorka rémesen utálja a cukilányos ruhákat. De az történt, hogy a hétfői meetingen szóba jött Óz, a nagy varázsló, és Dorka elkezdte mesélni, neki mit jelentett a film meg Dorothy alakja, ezért nem volt más választásom, ez inspirált abban a kérdésben, hogy Dorka, a mi Dorothynk mit viseljen a gálán. 

Katti Zoób régi motoros a szakmában. Kevesen vannak, akik vissza tudtak térni vagy meg tudtak maradni. A divathéten pláne nem látni tervezőket a régi nagyok közül, hogy ennek mi az oka, azt nekem nem tisztem megmondani, és valószínűleg nem is lennék rá képes. 

Soha nem tartozott a tervező a kifejezett kedvenceim közé, nekem túlságosan konzervatív, de ezzel a kollekcióval meglepett, mert friss lett és mai. 

Dorkának pedig pompásan áll ez a légies, pöttyös, mesebeli ruha, igazi kisasszony lett benne.

Fiala Borcsa – Nem idomul

Nem, a Borcsára nem lehet estélyit adni, dívás, túlságosan elegáns göncöket, mert nem bírja el a személyisége. Pontosabban a dívaság nem passzol sehogyan sem hozzá. Ő Borcsa, aki egyedi, nem idomul konfekciókhoz, és mindig kitűnik a tömegből. Tesz arra, hogy mit vár el tőle a tömegízlés, és ezért csodálom. 

Abodi Dóra, az Abodi márka alapítója pedig zseniális tervező. Olyan arcokat keresett múzsáinak mindig is, akik sokfélék, nem szabályosak, meghatározhatatlan korúak, és nem illik rájuk semmilyen konvenció. 

Tudtam volna az Abodi-kollekcióból a merészebbet is választani Bének, de azért annyira még én se vagyok pimasz, hogy egy párducmintás kezeslábasban szalajtsam el a SzuperWMN díjátadóra, pedig abszolút szuperlumenes lett volna. 

Na, ennyi. 

Mondjátok el kommentben, kinek a ruháját vennétek fel, és ki a kedvenc magyar tervezőtök!

Ha érdekelnek a teljes tervezői kollekciók, IDE kattintva megnézheted őket!

Ha pedig szeretnéd a voksodat adni, ki legyen idén a közéleti SzuperWMN, akkor még vasárnapig szavazhatsz ITT!

Szentesi Éva

Fotók: Hungarian Fashion and Design Agency
Photoshop: Kerepeczki Anna/WMN