Valamiért beleégett a retinámba az a 2005-ös fotó, amin Kate Moss flangál ultramenő cuccban az akkori párjával, Pete Dohertyvel. Tapossák a sarat, és az egész koszlott, lelakott megjelenésben mégis van egy jó adag menőség és szabadság. Tökéletesen szimbolizálja azt a Woodstockból kicsírázó fesztivál-életérzést, amit azóta a világ számos területén igyekeznek lemásolni, átérezni és életben tartani.

Kate Moss és Pete Doherty 2005-ben, a Glastonbury fesztiválon

Emlékszem, amikor a húgom megvette élete első Hunter-gumicsizmáját, nagyon irigykedtem rá, mert nekem akkor ilyesmire  nem volt pénzem, és hihetetlenül coolnak gondoltam szaggatott rövid gatyával viselve. Aztán egyszer – hosszas könyörgések árán – kölcsönadta valamilyen fesztiválra (talán épp a Szigetre), és majd megrohadtam benne, annyira meleg volt. 

Be kell látni: a gumicsuka hasznos, és fesztiválon nagyon jól néz ki shorttal, de nem valami komfortos, pláne ha dög meleg van (mondjuk, akkor meg minek veszed fel, érted… Csak azért, hogy menő legyél?!).

Azt is meg kell hagyni, hogy ha kimennél térd alá érő gumicsizmában és shortban az utcára, majd – teszem azt – felszállnál az ötös buszra, akkor minimum körberöhögnének. 

Egyébként azt az elvet vallom, hogy a fesztiválstílust simán be lehet építeni a hétköznapi életedbe (én be is építem, mert imádom), de azért vannak olyan összeállítások, amikben inkább kinevetnek majd a dicséret helyett. 

A képen balról jobbra: Alexa Chung, Poppy Delevingne, Suki Waterhouse és Lily Donaldson, és Margot Robbie

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Hogy a Hunter meg úgy en bloc a gumicsuka térhódítása honnan érkezik, arra válasz lesz a következő divatösszeállítás. Ahogy végiglapozgattam az elmúlt évek fesztiválfotóit Glastonburyből, egyből realizáltam, hogy bizony a sokszor esős fesztivál elengedhetetlen kelléke lett ez a lábbeli, teljes érthető okokból, szóval nem elsősorban divatból.

De azt is tudjuk, hogy a szükség nemcsak törvényt bont, hanem alkalmasint trendet is csinál.

Így lett a gumicsizmából menőség. 

Persze, nem csak Huntert lehet húzni, lehet az a csizma majdnem bármiből, csak kérdés, hogy az esőt meg a sarat ugyanannyira jól bírja-e. 

Én imádok csizmát húzni, kedvenceim a a veszkók és a hozzá hasonlók. De jöhet a motoros csizma is minden mennyiségben. Ha tehetném, télen-nyáron ilyen lábbelikben járnék, de tudom, az időjárás nem mindig kedvez nekik. Még úgy sem, hogy vannak kifejezetten nyári csizmáim is, amik szellősebb anyagból készülnek. Alkalomadtán torna- vagy sportcipőre váltom le őket. 

Nézegessetek még képeket arról, milyen csukákat viselnek egy fesztiválon az esőtől védő taposó helyett:

A képen balról jobbra: Kate Moss, Sienna Miller, Poppy Delevingne és Rita Ora

Már említettem Csepelyi kolléganőt, aki idén akkora piszok nagy mázlista, hogy ott lehet ezen a szupermenő fesztiválon. Én nem féltem a Csepelyit, biztos vagyok benne, hogy úgy fog felöltözni, hogy szem nem marad szárazon. Tavalyi a Szigeten is olyan cool szetteket volt képes összeállítani, hogy az állam leszakadt. 

Ennek tudatában, amit a következő montázsban összegyűjtöttem nektek, az valószínűleg kismiska lesz ahhoz képest, amiről majd a kolléganő beszámol a következő héten (mert megígérte, és már nagyon várjuk).

A képen balról jobbra: Sienna Miller, Cara Delevingne, Kate Moss és Suki Waterhouse

De azt, ugye, tudjátok, hogy egy fesztiválon nincs szabály? Ha unikornismaszkban akarsz táncolni egész este, akkor sem fognak csúnyán nézni rád. Jöhet bármi: flitter, glitter, fenékcsillámpor, rojt, bojt, szakadtság, bőrdzseki, nejlon, neon, lakk, minden anyám kínja. Még kukás ruhában is mehetsz. Nehogy azt hidd, hogy erre nem volt már precedens:

Cara Delevingne szupermodell így jelent meg a 2016-os fesztiválon

Már csak azt szeretném elmondani, hogy nekem a nyár csakis azért elviselhető, mert ilyenkor vannak a legjobb rendezvények, és én annyira imádom azt a felhőtlenül szabad feelinget, ami egy ilyen fesztiválon előfordul(hat), hogy az nem igaz.

Inspirálódjatok, szemezgessetek ebből a hangulatból kedvetekre addig is, míg Csepelyi Adri meg nem érkezik a Glastonburys beszámolókkal! 

Szentesi Éva