1. Gyárfás Dorka, a műfajkedvelő, Ralph&Russo-ban

A „kultrovatos” Dorkánk tavaly csatlakozott a WMN csapatához, és ő az, aki aztán tényleg mindent tud a színházi életről, a filmekről, de még a könyvekről és az operákról is. (Bár erre biztosan azt mondaná, hogy „Dehogyis tudok én mindent, Évi!”) Egyszer megkért, hogy ha valamikor esetleg úgy alakul, akkor öltöztessem fel olyan ruhába, amiből kivillannak a combjai, mert ő soha, de soha nem venne fel ilyesmit (legalábbis eddig nem tudta magáról elképzelni). Pedig mennyire jól tenné, ha egyszer rávenné magát. Dorkának prímán áll a zöld, szinte látom magam előtt, ahogy bevonul a Müpába ebben a csodálatos Ralph & Russo darabban. 

2. Szentesi Éva (én), a kitűnni vágyó, Guo Pei-ben

Emlékeztek Rihanna 2015-ös, csibesárga MET-gála ruhájára? Ha nem, akkor annyit mondok, úgy nézett ki benne, mint egy hatalmas, szőrös omlett, és akkora textilmennyiség burkolta be, hogy egyedül csak bajosan tudta hurcolni. A ruha tervezője ugyanaz a Guo Pei, aki ennek a ruhakölteménynek, és akit egyébként én imádok, így bátorkodtam magamra ölteni ezt a 2018-as couture-darabját. Szerintem varázslatos a kínai tervező fantáziája, érdemes végignyálazni a kollekcióit, mert mindent elhagyott, ami az aktuális trendekbe beleilleszthető lenne. Már látom is magam, ahogy ebben a fejdíszben beülök az első sorba, és mögöttem nem látnak semmit. Bocsika, de akkor adjatok egy páholyt!

3. Zimre Zsuzsa, aki a kényelemre hajt, Jean-Paul Gaultier-ben

Na, Zimrétől én is nagyon megirigyeltem ezt a maszkulin darabot. Szerintem az irodából Zsuzsa az egyetlen, akiknek ezek a ruhák elképesztően jól állnak. Mondjuk, Gautier-ben azért nem nehéz jól mutatni. Csak megjegyzem, hogy ő az egyik olyan tervező, aki hosszú évek óta előszeretettel vonultat fel különböző, szabványtól eltérő testalkatú modelleket a kifutóján. Ezt a szokását sose adja fel, ha kérhetjük. Zimrének pedig azt üzenem, hogy le ne egye lekváros islerrel ezt a szép fehér blézert a szünetben a Müpa büféjében!

4. DTK, a csillogó, aki azt hiszi, senki nem veszi észre – Valentinóban

DTK-t feltétlenül rábeszélem erre a csillogó-villogó, vörös masnis estélyire. Ezeket a grandiózus masnikat Vera Wang már évekkel ezelőtt kitalálta, de ha nem lehetne inspirálódni egymásból, akkor már rég nem tervezne senki semmit, hiszen a stílusjegyek és a formák meg az anyagok is körbejárnak. Ebben a szakmában is ez a szép. Na, meg Kriszta ebben a csodás Valentino-estélyiben. (Különben pedig ez a formavilág elég rendhagyónak számít a Valentino-házban, ott sokkal inkább letisztult vonalakat terveznek.)

5. Szőcs Lilla, aki nem bírja az uniformizálást (meg a monotonitást), Iris Van Herpenben

Azért adtam Lillára ezt a geometrikus, amúgy fantasztikusan király ruhát, hogy az előadás alatt tudja birizgálni a vékony anyagra applikált elemeket. Lilla előszeretettel rajzolgat a meetingeken is, biztos vagyok benne, hogy egy hatórás Trisztán és Izoldán sehogy máshogy nem lehetne a fenekén tartani, csak ha közben rendezgethetné a levelekre emlékeztető, kiálló kis díszítéseket. Nehogy letépkedd a végére az összeset, plíz!

6. Kurucz Adrienn, aki kedveli a retrót és az újat, Alexis Mabille-ben

Kurucz Adrinak ez az első hónapja az irodánkban hivatalosan rendes, bejárós szerkesztőségi tagként. Na, és mi következik ebből? Hogy ez az első stílusnapló, amiben szerepel. Adrit imádom, már jóval azelőtt olvastam a blogját, hogy hozzánk került volna. És szeretem azt is, hogy amikor belibben az irodába, kicsit mindig egy XX. század eleji kisasszonyra emlékeztet. Mindig visel magán valami elképesztően egyedi és különleges vintage-darabot. Ez a kék ruha, ami egyszerre hordozza magán a régmúlt és a jelen stílusjegyeit, tökéletesen mutat rajta. Amúgy is kifigyeltem, hogy szereti a kéket. Hát, akkor, tessék!

7. Fiala Borcsa, az örök bohóckodó, Viktor&Rolf-ban

Borcsával az embernek sosincs nehéz dolga. (Kivéve, amikor éhes, mert olyankor nem szabad hozzászólni.) Neki mindig a legszínesebb darabok közül választok, mert imádja a pirosat, a kéket, a sárgát, a mintásat, a zöldet, a pöttyöset, a csíkosat, a rózsaszínt, a cikláment, szóval mindent, ami szín. Szereti a virágokat is, de csak magán, mert leginkább vacsorameghívást vagy egy üveg bort szeret kapni. Viszont opera előadásra sem menne soha feketében, ezért mi lett a megoldás? Naná, hogy ez a Viktor&Rolf estélyi. Jól áll rajta.

Szentesi Éva

Montázsok: Kerepeczki Anna