1. Nyugat+Zombik

A közösségi finanszírozásból megvalósult képregénykönyv igazi ínyencség lehet mindazoknak, akik bírják a társadalomkritikus alkotásokat. A Nyugat nagy alakjai ezúttal egy teljesen új perspektívába helyezve jelennek meg, zombivadász módra kapcsolnak, és megmentik az országot a szellemi hanyatlástól. Remélhetőleg… (No szpojler.) Mindezt pedig baromi jó abszurd humorral, irodalmi szóvirágokkal, és persze izgalmas történetvezetéssel. Úgyhogy tökéletes olvasmány lehet a hosszú hétvégére, ha még nem terveztél be semmit.

2. BP Shop – Forradalmi kollekció

Be Patriot 🇭🇺 #freedom #1848 #BDPST #lifestyle #streetwear #proudandstrong #hungary #mik

769 Likes, 7 Comments - BP Shop Budapest (@bpshop1873) on Instagram: "Be Patriot 🇭🇺 #freedom #1848 #BDPST #lifestyle #streetwear #proudandstrong #hungary #mik"

Ha minden évben új kokárdát kell beszerezned, mert elveszett a lakásban, akkor a legegyszerűbb megoldás a dögös Revolutionary kollekció '48-as darabja, amin Petőfi feje virít. A Bp Shop, miután divatba hozta a pestiséget, most a '48-as forradalmat hozza divatba, és milyen jól teszi. A történelem szexi. 

3. TASZ x Hitka Viki – és te szabad vagy? 

Munkaruha. 💥 #szabad @ataszjelenti @judas_clothes

277 Likes, 6 Comments - Viktoria Hitka (@viktoriahitka) on Instagram: "Munkaruha. 💥 #szabad @ataszjelenti @judas_clothes"

Hitka Viki ezúttal nem porcelántányérokra, hanem pólókra álmodott különböző szövegeket. A TASZ-szal (Társaság a Szabadság Jogokért) való kollaborációjából született a „Szabad póló”, amit a Judasban megvehettek. Ha csak egyetlen pólót hordanék, akkor az ez lenne.

4. ëviköt – FCK NER sapi 

Meg ez is jó hét volt. @sithlords

40 kedvelés, 1 hozzászólás - ëviköt (@_evikot) Instagram-hozzászólása: "Meg ez is jó hét volt. @sithlords"

2018-ban egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Fuck NER az új Fuck Police. Ne lepődjetek meg, ha választási szezonon belül- kívül, mostantól ezeket a feliratokat látjátok. Állítólag póló és pulóver is készült már belőle egy másik tervezőtől, de én még nem találkoztam vele. Ami késik, nem múlik. A lényeg, hogy senki ne dőljön be a csodaszép időjárásnak, hiszen újra jön a hidegfront, és ekkor alapdarab lehet a ruhatáradban ez a csodás Fuck NER kötött sapka. Stílusosan egyszerű véleménynyilvánítás a Nemzeti Együttműködési Rendszerről.

5. Hegyvidéki Manufaktúra – Mészáros Lőrinc persely

Végre kapható ujra a Lölö persely. idén gazdag leszek💎#siker #csillogas #meszaroslorinc

81 Likes, 3 Comments - Lilla Szőcs (@lillaszocs) on Instagram: "Végre kapható ujra a Lölö persely. idén gazdag leszek💎#siker #csillogas #meszaroslorinc"

Az igazán sikeres emberek azt mondják, hogy vedd körül magad motiváló, megerősítő tárgyakkal, üzenetekkel, amik azt sugallják számodra, hogy sikeres és gazdag leszel. Nos, mi mással lehetne magunkat kevésbé jobban motiválni a pénzre, sikerre, csillogásra, mint az ország egyik leggazdagabb emberének persely alakú szobrával?

6. Pink, fehér és bronz Orbán Viktor gyertyaszobor a Hegyvidéki manufaktúrától

A siker ezoterikusabb hívői pedig a gyertyaégetésben hisznek. Persze ez ennél jóval komplikáltabb a dolog, mint csak elégetni egy gyertyát. Azt gondolom, hogy az Orbán Viktor-fejű gyertya elégetésével csak jót tud az ember bevonzani, mondjuk, néhány zsíros állami pályázatot, vagy talán lehet, hogy te leszel az a szerencsés, akinek a kertjébe stadiont építenek. 

7. Daige – Úgysem hiszek a férfiaknak/A hónap dolgozója

Utolsó darabunkat a néprajzi humor szerelmeseinek küldöm, azoknak, akik buknak az újragondolt falvédős mémekre. Végre egy alkotó, aki a nőkre is gondolt, így ezekkel a darabokkal egyszerre lehetsz nőies és társadalomkritikus is. Íme, rögtön két póló is a Daige tervezőjétől, az egyikkel te lehetsz a hónap dolgozója, a másikkal pedig a legcukibb dolgozója. De mindkét esetben a legdivatosabb. 

+1 NER shop

NER Shop

NER Shop. 169 likes. Sikeres évek vannak mögöttünk, de április 8-án úgy tűnik, ki kell vonulnunk. Addig végső kiárusítás mindenből!

Ha a fenti listából nem találtál volna magadnak való outfitet, akkor az újonnan nyílt NER Shopban mindenképp fogsz. Minden megtalálható itt, ami egy sikeres üzletkötéshez kell: pufidzseki, zöld ing, VIP-belépő. Akciós ibizai utazástól kezdve a mezőföldeken át leértékelt Gucci, Louis Vuitton-kiegészítőkig, minden van, ami egy sikeres embernek kell. A kiárusítás már dübörög, érdemes sietni, mert április 8-tól kivonulnak az országból.

Kiemelt kép: Daige/Repertory store, Bp Shop, TASZ/Hitka Viki