A bestek: Borbély Alexandra, Enyedi Ildikó és Mécs Mónika

Nem kérdés, hogy nekünk ők voltak a legszebbek tegnap este. Csoda látni ezeket a tehetséges embereket a vörös szőnyegen. Borbély Alexandra ruháját Monique Lhullier tervezte, és Insta-posztjában bevallotta, hogy szerelmétől, Nagy Ervintől kapta ajándékba a gálára.

Most pedig jöjjenek a 90. Oscar-gála legemlékezetesebb ruhái csökkenő sorrendben a legszebb estélyiig:

19. Sandra Bullock 

Bullock tegnap este díjat is adott át, méghozzá ebben a Louis Vuitton-estélyiben. Személy szerint nem annyira kedvelem az ezüstös berakású dolgokat, szerintem túlságosan elaprózza a figyelmet az összehatásban. 

18. Gal Gadot

A Wonder Woman megformálója is hasonló kidolgozású estélyiben volt, amit a Givenchy divatház tervezett. Gadot-on valószinűleg bármi jól áll, de sokkal jobban festett volna egy vörös, vagy bármilyen más egyszínű dresszben.

17. Elisabeth Moss

Szerintem Elisabeth Mosson sokkal előnyösebben mutatott volna egy fekete, vagy sötét színű ruha. A Christian Dior által tervezett, habcsók színű estélyi egyébként remek darab, de úgy gondolom, ez nem kifejezetten Moss színe és fazonja.

16. Jennifer Lawrence

Lawrence kisasszony a Dior-ház arcaként nem tehet mást, mint hogy Christian Diorban jelenik meg minden fontos rendezvényen. Ez első ránézésre nem is tűnik annyira nagy csapásnak, de szerintem az ő szertelen személyisége jóval túlmutat a sematikus Dior-vonalon. 

15. Saoirse Ronan

A Lady Bird főszereplője idén a jelöltek között volt, ám a legjobb női főszereplőnek járó díjat Francis McDormand vihette haza. Saoirse egy babarózsaszín Calvin Klein belépőt választott. Szerintem nagyon csinos.

14. Viola Davis

Viola igazi állat rock&roll szerkót választott brutál pink színben, ami totálisan passzol a gyönyörű bőréhez. A ruha tervezője Michael Kors. Perfekt.

13. Meryl Streep

A nő: legenda. A ruha: Christian Dior. Egyes lapok szerint kiköpött Tündérkeresztanya kinézetet öltött Streep a gálára. Mitagadás, van benne valami:

12. Mary J. Blige

Az esten a legtöbben Atelier Versace ruhakölteményekben pompáztak. Mary J. jelölt is volt a Mudbound miatt a legjobb női mellékszereplő kategóriában, ám a díjat az Én, Tonyában szereplő Allison Janney vihette haza. Nem baj, a ruha zseniális.

11. Taraji P. Henson

Taraji általában nem szokott hibázni. Tegnap sem tudott. Mondjuk, ehhez mindenképp kellett egy Vera Wang-estélyi.

10. Jane Fonda

Jane Fonda decemberben volt nyolcvanéves. Ismétlem, Jane Fonda decemberben volt nyolcvanéves. Kérem a receptet, meg ezt a Balmain-ruhát is.

9. Nicole Kidman

Kidman kedvenc tervezőjének ruháiban, Givenchyben szokott általában megjelenni. Ám tegnap szakított a hagyományokkal, és Armani Privében vonult be a szőnyegen. Milyen jó döntés volt.

8. Laura Dern

Az egyik személyes kedvencem a Hatalmas kis hazugságokban prímán alakító Laura Dern. Az est egyik legelegánsabb színésznője volt ebben a letisztult Calvin Klein-ruhában.

7. Emily Blunt

Ha lenne legtündéribb ruha díj, akkor Emily kapná ezért a Schiaparelli választásért.

6. Jennifer Garner

A legtökéletesebb szabásvonal díját pedig Jennifer Garner vinné ezért a királykék Atelier Versace-estélyi miatt.

5. Helen Mirren

Semmi extra, semmi túlgondolás, csupa szolidság, visszafogottság, és tökéletes elegancia. Helen Mirrennek a szín és a forma is nagyon jól áll. Tervező: Reem Acra.

4. Allison Williams

Bár Allison Williams nem kapott jelölést a Tűnj el! című filmben nyújtott alakításért, azért ezzel a meseszép Armani Privé- estélyivel majdnem felkerült a dobogóra. De csak majdnem.

3. Ashley Judd

Ashley Juddnak, a #metoo kampány egyik legnagyobb szószólójának fontos szerepe volt tegnap este. Ehhez pedig egy tökéletes színű és fazonú Badgley Mischka-estélyit választott.

2. Allison Janney

Allison Janney az Én, Tonya című filmben brutálisan jól játszotta el Tonya Harding zsarnoki anyját. A szerep Oscart érdemelt, és majdnem megkapta a legszebb belépő díját is. Tervező: Reem Acra.

1. Margot Robbie

De a befutó mindenki előtt ez a Chanel-darab lett, méghozzá nem máson, mint Margot Robbie-n. Margot szintén az Én, Tonya miatt volt jelölve a legjobb női főszereplő kategóriában, ám a díjat Frances McDormand vitte haza a Három óriásplakát Ebbing határában című filmért. A Chanel egyébként a kifejezetten klasszikus vonalat képviseli, emiatt sokszor érzem azt a divatházzal kapcsolatban, hogy nem igazán képes a megújulásra, de Margot bebizonyította, hogy a klasszikus vonalvezetést is angyalian izgalmassá lehet tenni. Szuper!

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Szentesi Éva

Képek: Vogue