1. „A pitbullomnak, Alashának már nem lehetnek kölykei. Nemrég megmentettem egy négyhetes árva kiscicát, most már ő gondoskodik róla. Csodálatos a természet.”

2. Lili, a pitbull megmentette az eszméletlenül fekvő gazdáját, akit majdnem elgázolt egy teherszállító vonat. A kutya ráfeküdt gazdája testére, hogy őt érje az ütközés. Lili a jobb mellső lábát elveszítette, de legalább mindketten túlélték a balesetet.

3. „Ma este ez a kis fickó fél órán át ugatott nekem, hogy vigyem ki. Máskor csak elindul, hogy kövessem, de most ugatott. Kiderült, hogy gázszivárgás van a lakásunkban, és így próbált minket kiterelni a lakásból” – írta a meghatott gazdi. 

4. Geo, a nyolc hónapos keverék kutya, ellökte gazdáját egy kamion elől, hogy megmentse a kisfiú életét. Mindketten szerencsésen megmenekültek, Geo néhány töréssel megúszta az incidenst.

4. A képen látható férfi egy hideg téli napon kivitte a szemetet, elcsúszott, és eltörte a nyakát. Eszméletlenül feküdt a fagyos hóban 24 órán át – a kutyája mentette meg, aki végig rajta feküdt, hogy melegen tartsa a testével, és ugatott, hogy segítséget hívjon.  

5. Molly, a vak kutya megmentette hét ember, két kutya és négy macska életét, amikor a házukban tűz ütött ki.

6. „Megmentettem a »tesóm« életét azzal, hogy időben jeleztem anyának: álmában fuldoklik” – írta egy gazdi a kutyájáról.

7. Ez a bátor kutyalány 52 ember életét mentette meg a mexikói földrengésekben.

8. „Minden alkalommal, amikor beteg vagyok, a kutyám úgy gondolja, az ő szeretete a legjobb gyógyszer”. És tényleg…

9. Maxot és a gazdáját fegyveres rablók támadták meg. Két golyót kapott a testébe, de megmentette a gazdája életét.

10. TatorTo-t, a pitbullt az altatás elől mentette meg egy család. Pár héttel később a pitbull a család négyéves kisfiát mentette meg a haláltól. A kisfiú nem kapott levegőt, de a kutya addig rohangált az anya és a fia között, amíg végül az anyának sikerült megakadályozni a tragédiát.

Képek forrás: BoredPanda

Szőcs Lilla