1. Zimre Zsuzsa, a kimért partyarc, akiről aztán kiderül a turpisság

Zimrének annyira bejött ez a decens, öltönyös style, hogy most már az isten se mossa le róla. Mindig ebbe fogom öltöztetni, mert tagadhatatlan, hogy hozzá ez passzol a legjobban. Mondjuk, ajánlanék neki egy ilyesmi frizkót is, bár ezt az ő brutálgöndör hajából nem volna annyira egyszerű megcsinálni, legalábbis iszonyú sok brazil hajegyenesítő kellene hozzá. A Dolce&Gabbana bársony outfitjéről – első ránézésre – azt gondolná az ember, hogy a cirádás vonalvezetéséről híres olasz divatház egyáltalán nem passzol Zsuzsa hűvös karcosságához, de láss csodát: mégis.

Zsuzsa szilvesztere: Zimre az a típus, aki játssza a hűvöset a szilveszteri bulikban, de amikor megjönnek a barátai, akkor a társaság középpontjába kerül, és már messziről hangosan üdvözli őket. Onnantól semmi és senki nem állíthatja meg.

Ruha: Dolce&Gabbana, ready to-wear, őszi/téli kollekció, 2017

2. Pásztory Dóri, akiről sose gondoltátok volna, hogy „arconpörögve” köszönti az új évet

Pásztorykám egyáltalán nem cuki, csak annak látszik. Pásztorykám nem visszafogott, imád bulizni, és nincs az a felső hatalom, hogy otthon töltse az év utolsó napját. Ha pedig menni kell, akkor annak megadja a módját, de rendesen. Csillogó kiegészítők, metál felületek borítják a testét tetőtől-talpig, még a cipőjének az orráról is visszapattan a tekintet. A napra lehet nézni, de rá nem.

Pásztory szilvesztere: a parkett közepén táncol a diszkógömb alatt. Ruhájáról ezer csillagszikrát szór a delíriumos népekre.

Ruha: Paco Rabanne ready-to-wear, őszit/téli kollekció, 2017

3. DTK nem szórakozik, ha szórakozni kell (mármint… értitek)

Hoppácska, álljál meg, mielőtt még azt mondanád, hogy mi ez a csíkos pizsama! Miuccia Prada szerelemgyereke, a Miu Miu  márka becses darabját fikázod épp, amit bizony a hatvanas évek ihlettek, és milyen jól tették! Senki nem tudja így viselni ezeket az árnyalatokat, mint Kriszta, úgyhogy jól rá is adtam.

DTK szilvesztere: Egy angol pubban kalimpál a pultosnak, míg a férje épp arról dumál, enni kellene egy frankó vacsorát, aztán hazahúzni és összebújni. 

Ruha: Miu Miu ready-to-wear kollekció, őszi/téli kollekció, 2017

4. Fiala Borcsa (alias B), aki betiltaná a szilvesztert is, ha tehetné (aztán meg az újévet is)

Szilveszteri buli? Fúúúúj! Részegen tülkölő emberek? Még nagyobb fúúúúj! Részeg ordibálók, konfettit dobálók? Legnagyobb fúúúúj! B utálja a karácsonyt, de még aztán a szilvesztert is, ezért tuti, hogy nem megy sehova, ahhoz viszont jól felöltözik, méghozzá gyászruhába, és otthon mérgelődik, mint Grincs a tornyában a karácsonyra.

B szilvesztere: feketébe öltözködik, süt egy nagy adag steaket véresen, begombóckodik a tévé elé, és bosszúból elalszik éjfél előtt.

Ruha: Yohji Yamamoto ready to wear, őszi/téli kollekció, 2017

5. Szentesi Éva, azaz én, aki békével érkezik, és köszönőbeszéddel készül 

Viszem át az új évre a béke olajágát, hogy senki ne idegeskedjen a hülyeségek miatt, és mindenki nyugalomban legyen 2018-ban. Jó, meg én se idegeskedjek annyit. Mert minek? Igazából amúgy rájöttem, hogy a rúzsok után legjobban a combcsizmákat imádom, van több is itthon, sőt, nyáron rendesen ki voltam borulva, amikor azt a gyönyörű piros combvillantót elkapkodták előlem az üzletből. Ezekben az arany lépőkben fogok átvonulni 2018-ba.

Szentesi szilvesztere: mivel éppen eleget szórakoztam már az életemben, volt pont elég időm rájönni arra, hogy a barátaimmal lenni a legjobb, és nem kell hozzá menő szórakozóhelyekre menni. Visszavonulok velük egy csendesebb helyre, és együtt borozzuk meg pezsgőzzük át magunkat a szilveszteren.

Ruha: Alexis Mabille ready-to-wear, őszi/téli kollekció, 2017

6. Szőcs Lilla, aki pont hülye lenne diszkóba menni

Na, ha valaki nem fog a diszkógömb alatt pörögni úgy, mint a Dóri, akkor az Lilla kollegina. Inkább házibulit csinál a cool arc hipszter barátaival, főz valami dizájnos kaját, és fűszeres forralt bort, majd felveszi a kedvenc szoknyáját, és kényelmesen, zokniban otthon partyzik. Ezt a szettet szerintem külön díjazni fogja, már csak azért is, mert végre nem babaruhába öltöztettem.

Lilla szilvesztere: művészbarátaival megfejti a világegyetem értelmét a fűszeres forralt bor fölött, majd rájönnek a dolgok hiábavalóságára.

Ruha: Louis Vuitton ready-to-wear, őszi/téli kollekció, 2017

7. Both Gabi borszínekben borozza át magát az új évbe

Nahát, ugye, mennyire elképesztően jól állnak Gabianyunak ezek a színek! Mondjuk, a padlizsán mellett ez a mély fűzöld mindig is jól mutatott, de hogy Gabin milyen pöpecül fest, az valami csúcs! Egy szilveszteri visszafogott (khm…) borozáshoz pont tökéletes is lesz, mert borozni megy a Gabianyu, tutira. Egy ilyen csizmát pedig feltétlenül be kell szereznie, mert annyira irtó jó.

Gabi szilvesztere: borozás egy szőlőbirtokon, romantikus susmorgások és ízes kacajok között.

Ruha: Balenciaga ready-to-wear, őszi/téli kollekció, 2017

8. Gyárfás Dorka, aki lehetne akár egy Szabó Magda-hősnő is, de most szilveszter van

Kulturális rovatunk állandó szerzője, novembertől oszlopos WMN-tagunk biztos, hogy nem fog szilveszterkor könyvet olvasni, pedig saját bevallása szerint mindennap ezt teszi a legszívesebben. Dorka ebben a nagyon hozzá passzoló ruhában fog pörögni meg forogni, miután elkészítette a szilveszteri menüt: virslit a kisfiúknak, malacsültet a nagyoknak.

Dorka szilvesztere: filmezés, nachos majszolás a családdal, és sok-sok sms írása a távolban ünneplő barátoknak és ismerősöknek, amikor már megint felszabadultabb a mobilhálózat.

Ruha: Carolina Herrerra ready-to-wear, őszi/téli kollekció, 2017

...

Én pedig most megyek, és megírom az Ádert megszégenyítő újévi köszöntőmet, amit holnap reggel olvashattok itt a WMN-en, exkluzív módon 6:30-ról 9-re csúsztatva, a dorbézoló olvasókra való tekintettel!

Mindenki engedje el a láncot ma!

Puszi, Szentesi