1. Zimre Zsuzsa Ulyana Sergeenko-ban feszít

Az orosz tervező az idei őszi-téli kollekcióját a szeszcsempész idők ihlették. Sergeenko munkásságának egyébként is az az érdekessége, hogy mindig ráfekszik egy adott korra, amelynek aztán megengedi, hogy erősen inspirálja őt. A korábbi kollekciói közül eddig az volt a kedvencem, amelyben a vadnyugat stílust hozta vissza. De ez a mostani mindent visz (érdemes amúgy megnézni az egészet egyben például ITT!) Zimrét mindenféleképpen egy decens és elegáns nadrágkosztümbe szerettem volna öltöztetni, mert ő az az ember a teamből, akin a legkevésbé tudom elképzelni a habos-babos báli ruhát. Na, tessék, megkapta! Remélem, tetszik neki, mert ha nem, akkor se kap mást.

2. Szőcs Lilla Galia Lahav ruhában nagyon aranyos

Az életben nem hallottam még erről a tervezőről eddig, de nem ez a lényeg most, meg nagyon nem is jelent semmit, hogy én éppenséggel kiről hallottam már az életben. A ruha mesebelien szép, visszafogott színeivel és ízléses, keleties hatású mintázatával tökéletesen kiemelik Lilla báját és cicaszemeit. Lehet, hogy ő pont nem annyira örül a kisbabás ruhának, de hát, mit lehet tenni, ha szerintem ez áll neki a legjobban?

3. Kormos Anett Jean Paul Gaultiertől kapott csuklyát

Kormos a szememben már sose tud megmenekülni ettől a fekete attitűdtől, pont azóta, amióta megjelent egy hasonló hacukában a törökországi nyaralásunkon. Mondjuk, tényleg ez passzol a személyiségéhez a legjobban. Bónuszként kapott tőlem ajiba platina színű hajat. Szerintem mondnjuk érdemes volna elgondolkodnia egy erőteljes változtatáson frizurafronton. Jean Paul Gaultier-nél pedig nincs ma szerintem nagyobb élő tehetség a divattervezésben.

4. Pásztory Dóri, a Chanel-lány

A Chanel nem a kedvencem. Klasszikusnak klasszikus, az anyagmegdolgozás, az anyagvariáció briliáns, de szezonról szezonra az az érzésem, hogy nagyjából ugyanazt látom. Sehol egy dekadens újítás, sehol egy merész kilengés. Viszont vannak olyan nők, akik ezt kifejezetten tudják viselni, még akkor is, ha nem éppen azok a klasszikus alakok. Pásztorykám se olyan, mégis jól áll neki ez a kislányos báj. A lakkcsizma pedig fellazítja a szettet.

5. Gyárfás Dorka sütibaba Guo Pei-ben

Szerkesztőségünk hivatalosan is legújabb alapcsapattagja Dorka lett novembertől, aminek mi nagyon örülünk, de én speciel még jobban, mert van végre mégvalaki Lillán kívül, akivel lehet babázni. Emlékeztek a cukorkaillatú, színes, masnis sütibabákra, amiket cupcake formában árultak, de ki lehetett őket fordítani, és akkor ott volt benne a játékbaba? Hogy én azokkal mennyire imádtam játszani! Dorka pedig pont ezekre a babákra emlékeztet, úgyhogy agyon fogom bombázni ilyen gyönyörű, csodaruhákkal. Rajtam úgy állna, hogy kiröhögnének, neki viszont egyszerűen mesés.

6. Fiala ismét Schiaparelliben

Nem először választok B-nek Schiaparellit, mégpedig a lazasága, a vagánysága, és a pimasz lezsersége miatt. Nem tudnék elképzelni rajta egy merev, lezárt szelvényű, díszes, flinces-flancos nagyestélyit. Ez a kompromisszumos megoldás azonban tök jól áll neki. Így gondoljátok ti is?

7. Szentesi Ulyana Sergeenkoban, és figyelem!!! FEHÉRBEN!

Ebből a Zimrénél említett Sergeenko-kollekcióból választottam magamnak is, mert tényleg annyira bejön. És ráadásul fehéret. Azért, mert nem tudtok rajtam elképzelni egy ilyen színű ruhát, attól még nekem is jól állhat. Nagy ritkán veszek fel ilyesmit, mondjuk, nem az esküvőmön (olyan tuti nem lesz), de egy évben egyszer egy ilyen gálán belefér. Max. még egy vitorláshajón történhet meg ez, elképzelem, ahogy a könnyű, gézes nyári anyagból készült, hófehér ruhámat lebegteti a szél, de elég ennyi most ebből, kezd ez olyan nyálas lenni, mint a Titanic.

8. DTK Elie Saab, és (!!!) PIROSBAN!

Hát, most mondjátok meg, hogy nem istennő ebben a fazonban és színben? Dehogynem! Nem kell mindig a pasztell meg a babakék meg a grillázsos dísz. Ez mennyire, de mennyire fasza már? Annyira, hogy mindjárt elájulok. Megnézném így élőben is, de lehet, hogy erre beintene egyet, és azt mondaná: sohanapján, kiskedden. (Idefigyelj, ha elintézed hozzá ezeket a lábakat, esküszöm, nem csak a ruhát veszem föl, hanem még a hajam is megnövesztem jövő hétig! - DTK)

Na, de kedden tali a SzuperWMN-en a Müpában. Reméljük, találkozunk veletek!

Szentesi Éva