1.

Tekintélyes gallér

Nem is kell ezen olyan túl sokat magyarázni. A széles és magas gallérú kabát gyakorlatilag ma már alapdarabként funkcionál. A ballon verziója pedig a nők kedvenc átmeneti kabátja lett, ráadásul kevés olyan embert tudok mondani, akinek ez ne tetszene, vagy ne állna jól. Természetesen nekem is van egy. Nézzétek:

2.

Bokavillantás

Csak én egymagam – hogy ezzel az erős túlzással éljek – megszámlálhatatlan mennyiséget vásároltam fel tavaly óta ebből a fazonból, egész egyszerűen azért, mert imádom, de nagyon. A kutya se gondolta volna, hogy ilyesmiben flangált már Jackie is anno. Ráadásul pirosban. Odavagyok!

Ilyeneket halásztam a kifutóról. Ezt már úgy hívják, hogy culottes-újrafertőzés:

3.

Magas derékszabás

Ebből a fazonból is ide tudnék nektek biggyeszteni a szekrényemből legalább egy egész garmadával, de nem teszem. A magas derékvonal áldásos hatását azóta érzem a legjobban, amióta megoperáltak, és a köldököm fölé ér a vágásom. Ez a szabás nemcsak csinossá tesz, de ápol és el is takar, na meg védi a hegem. Tudom, sokan hadakoznak ellene, amit nem értek, mert szerintem elképesztően csinos és formás alakot varázsol:

4.

Feltűnő öv

Vagyis az ékszeröv, amihez nem is kell már felvenni semmilyen csecsebecsét, mert önmagában is éppen eléggé ékesíti a testet. Nekem nem nagyon van ilyenem, nem is vagyok biztos abban, hogy jól állna, de mutatom, milyen formában hozta vissza a köztudatba Dolce&Gabbana:

5.

Kivillanó vállak

Erre, mondjuk, semmilyen bizonyíték nem kell. Tavaly nyár óta minden bolt ezekkel a blúzokkal van tele, főleg a fiatal lányok imádják, szerintem csak a vékony testalkaton mutat igazán jól, mert a csontos vállakat szépen ki tudja emelni.

6.

Állatminta

Az állatmintákról Fiala Borcsát kellene megkérdezni, de sajnos most nincs itt, ezért el kell hogy higgyétek, nála jobban senki sem szereti az ilyen cuccokat. 

B elment nyaralni és utána csak ez maradt az árva székén (ami nyilvánvalóan ezerszer jobban mutat, ha benne van a gazdája):

7.

Masni

A masni evolúciója mára ott tart, hogy egészen elképesztő darabokkal is lehet találkozni a kifutókon, de az utca embere még mindig a finom változatát szereti a legjobban. Szerintem a masni az ajándékokra való, de Jackie Kennedy-n még ez is prímán mutatott.

Szentesi Éva

Képek: instyle.com/vogue.co.uk