WMN-LEGO-Duplo

Most, hogy „milliomos művész” vagyok, egészen más a levegő illata is, sőt. Más perspektívában látom az egész világot! Úgy érzem, a Föld összes jelenségét ki tudnám rakni DUPLO-ból!

De ne szaladjunk ennyire előre.

Az egész úgy kezdődött, hogy néhány hete az egyik értekezlet után, ahol munka helyett színes kockákból raktuk ki azt, hogy mit jelent számunka a WMN, itt maradt egy doboznyi DUPLO. Méghozzá úgy, ahogy hagytuk, szanaszét szórva a tárgyalóasztalon. Úgy voltunk vele, hogy miért is ne játszhatna a kezünk, miközben megbeszéljük a heti tematikát. Amúgy is azt mondják, hogy fejleszti a finommotorikus készségeket, és serkenti a kreativitást. 

(Fun fact: a LEGOn kívül az olyan kütyük, mint a most népszerű fidget spinner, vagy a kis zselés színes stresszlabda egyaránt nyugtató hatásúak. Sőt, egyes nyugati társadalmakban arra is használják őket, hogy ösztönözzék a jobbnál jobb gondolatokat. Ha valakinek esetleg van ezzel kapcsolatban tapasztalata – nem csak kreatív területről –, ahol csakugyan beválik, ne habozzatok írni nekünk!)

Kívülről nézve, mondjuk, kicsit talán infantilisnek tűnhet az ember miközben smart casualbe öltözve játszva dolgozik, de hát a jó újságíró az millió dolláros hírnévért eredményességért, végül is bármit kipróbál. Teltek-múltak a negyedórák, én pedig egyszer csak azon kaptam magam, hogy nem is akármi született a kezeim között... hanem egy Modrian-kép.

Íme, ez volt a „DUPLO-ból festményt!” kihívásomat elindító Insta-poszt:

Ha nincs pénzed egy Mondrianra rakd ki legobol 😂🕺🏻💩 #mondrian #painting

76 Likes, 1 Comments - Lilla Szőcs (@lillaszocs) on Instagram: "Ha nincs pénzed egy Mondrianra rakd ki legobol 😂🕺🏻💩 #mondrian #painting"


És innentől kezdve nem volt megállás. Arra gondoltam, kipróbálom, hogy más festményeket is ki tudok-e rakni a színes kockákból. Tök üresek a falaink itt az iroda tárgyalójában – és ugyan szuperül megy a WMN, de eredeti Rothkóra és Mondrianra azért még nem futja. 

Szóval az elsőt további képek követték, a Bauhaus jeles alakjaitól egészen a modern minimalista festőkig.

Íme, hét művész tíz alkotása, amelyek megépíthetők DUPLO-ból – úgyhogy meg is építettem őket:

1. Mark Rothko

2. Ellsworth Kelly

3. Daniel Buren

4. Piet Mondrian 

5. Josef Albers

6. Kazimir Malevich

+1 Edgar Bąk

Szőcs Lilla