A Huffington Poston jelent meg egy cikk, amiben fotósok vallottak azokról a kedvenc képeikről, legemlékezetesebb pillanatokról, mely édesapákat ábrázolta a szülőszobán. Mi most – apák napja alkalmából – ezekből válogattunk:

1.

Kép: Kerfox

„Ezt az apukát egészen elragadták az érzelmei onnantól fogva, hogy a bába azt mondta a párjának, most már nyomhat. A vajúdás és a két epidurál minden egyes másodperce alatt végig támogatta a feleségét. Annyi várakozás előzte meg ezt a pillanatot, hogy amikor eljött az idő, egészen elárasztották az érzelmek a legdrágább, legőszintébb módon. El sem tudom képzelni, mennyire fogja a lánya imádni majd ezt a képet, ha nagyobb lesz, tudván, hogy ennyire szereti őt az édesapja.”

2.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Kép: Snaplife Photography

„Ahogy a kitolási szakaszba érkezett a folyamat, ez a friss apuka egyre izgatottabb lett, hiszen hamarosan megismerheti a lányát. Amikor megjelent a baba feje, az apa az arcához kapott csodálatában és áhítattal. A kislány első lélegzetvétele egészen biztosan elakasztotta az apjáét!”

3.

Kép: Capturing Joy

„Ezt a kisbabát épp most adta oda a mamája az apukájának. A kislány szemmel láthatóan teljesen el van bűvölve! Még csak kétórás, és máris felemeli a fejét, hogy az apja szemébe nézhessen.”

4.

Kép: Thesophiaco

„Ennek a párnak a tagjai amint összeházasodtak, elhatározták, hogy örökbe fogadnak majd. Nem azért, mert bármi fizikai problémájuk lenne, hanem, mert ezt diktálta a szívük. Az első lányuk most kétéves, a születése napján adoptálták. Úgyhogy óriási meglepetés volt számukra amikor a Hawaiira költözésükkor kiderült, az asszony kisbabát vár. Az apa a vajúdás teljes ideje alatt stabil támasza volt a párjának, fizikailag és lelkileg is. Amikor az anya a mellkasához húzta a babát, a reakciójuk annyira más volt – mégis oly csodálatos.”

5.

Kép: Coastallifestyles

„Ez a két apa épp most fogja először megpillantani a közös fiukat. Barcelonából (ahol a béranyaságot nem engedi a törvény) utaztak egészen Kanadáig, hogy ott legyenek és támogassák a béranyát a szülés során.”

6.

Kép: LaneB

„Vannak pillanatok az életben, amelyek örökre megváltoztatnak. És néha ezekben a pillanatokban egyszerűen nem bírsz az érzelmeiddel.”

7.

Kép: Isabell Steinert

„Hosszú szülés volt, de az apa nemcsak igyekezett bátorítani a párját, de a babához is végig beszélt. Csodálatos élmény volt ezt átélni.”

8.

Kép: Kerfox

„Csodálom azokat a helyeket, ahol megengedik az apáknak is, hogy ilyen fontos résztvevői legyenek a kisbabájuk születésének. Ez a lehetőség rengeteget segít abban, hogy már a szülőszobán is mély kapcsolatot teremthessenek a babáikkal.”

9.

Kép: Appleblossomfamilies

„Ez az apuka annyira ledöbbent, hogy a második gyereke milyen gyorsan megszületett, hogy beletelt egy kis időbe, amíg felfogta, mi is történt valójában. Még ha tudod is, hogy gyereked fog születni, a pillanat akkor is hatalmas és lenyűgöző.”

10.

Kép: Mamarazzi

„Ez az egyik kedvenc képem. Az anya épp a császárműtét után pihent, úgyhogy az apának lehetősége nyílt megismerni és megölelgetni a kislányát a csöndes kórházi szobában, amíg rá vártak.”

11.

Kép: Hillariemae

„Közvetlenül a császár után a nővérke az apa karjaiba tette az iker babáit. A szobát érezhetően megtöltötte a szeretet.”

12.

Kép: Sarah Lewis

„Pár pillanattal azután, hogy megszületett az első babájuk, ez az apa könnyes szemekkel, temérdek szerelemmel és csodálattal nézett a feleségére.”