Ezt a vörös szőnyeges szemlét úgy állítottam össze, hogy a hírességek belépői mellé párosítottam az adott ruhákat a kifutóról. Csak azért, hogy ti is meggyőződjetek róla, nem csupán a tökéletes testű manökeneken állnak jól ezek a csoda darabok. Igaz, Celine Dion simán lelépi a fele annyi idős modelleket, J Lo pedig tutira nem földi halandó, de tekintsünk most el eme megfigyeléseimtől. És lássunk 9+1 tanulságos párosítást.

Jó szórakozást kívánok!

1. Celine Dion a Grammy-gálán – Zuhair Murad haute couture 2017 tavasz/nyár

Celine Dion fényesebb a smaragdnál, és én bizony amondó vagyok, hogy sokkal jobban áll egy ruhának, ha van benne egyéniség is. Amíg ezt a gyönyörű Zuhair Murad-kollekciót nézegettem a kifutón, bevallom, simán elsiklottam e fölött a ruhaköltemény fölött. Aztán megjelent benne Celine, és a ruha megtelt élettel. Tutira megjegyzem. Örökre. Marha jól áll neki. 

2. Emma Stone a BAFTA-díjátadón – Chanel haute couture 2017 tavasz/nyár

Frankón megmondom nektek, én tökre sajnálom azt, hogy Emma stílustanácsadójának nem volt annyi sütnivalója, hogy az ezüst övet is ráadja úgy, ahogyan Lagerfeld eresztette modelljét fel a catwalkra (ejtsd: ketvólk). Mondjuk, mindegy is, az a lényeg, hogy a színésznő briliáns volt a La La Land-ben, és szerintem az egy brutál jó film, bárki mondjon erről akármit. Igaz, a Chanel nem a kedvencem, ha ekkora sztár lennék, inkább válogatnék Gaultier-től. De hát engem a kutya nem kérdezett, meg sztár se vagyok (még), szóval mindegy. Azért mondom: Emma, vegyél övet!

3. Jennifer Lopez a Grammy-gálán – Ralph&Russo haute couture 2017 tavasz/nyár

Velem akkor történik ilyen csúfos átverés, amikor online rendelek valami brutál jónak kinéző rucit, és helyette kapok egy egészen elképesztően hihetetlen színű gúnyát, ami kicsit sem olyan, mint a képeken volt. Bár lehet, hogy itt Lopez kisasszony bejárónője véletlenül összemosta a színesekkel az eredetileg pasztell darabot. Mondjuk, ezt kétlem, de sose lehet tudni... Attól J.Lo még J.Lo marad. Egy UFO, komolyan mondom. Hát nézzetek már rá...

4. Katy Perry a Grammy-gálán – Tom Ford ready-to-wear 2016 ősz/tél

Igen, látom én is, hogy nem teljesen ugyanaz a két ruha, mert az egyik óarany, a másik meg ezüst, de csak erről találtam képet. Vagy: – ami még előfordulhat, mert jobb körökben is megesik az ilyesmi – Perryre hamisítványt sóztak rá a Tesco mögötti parkolóban egy kocsi csomagtartójából. Remélem, legalább nem fizetett érte többet, mint amennyit ránézésre ér.

5. Paris Jackson a Grammy-gálán – Balmain ready-to-wear 2017 tavasz/nyár

Olivier Rousteing, a Balmain-ház kreatív igazgatója az a tervező, aki imádja körülvenni magát a Kardashian-klánnal, és előszeretettel futtatja ruháit az egész pereputtyon. Ami kár. Mert jól állnak ezek a cuccok a hagyományosabb testalkatú nőknek is. Mármint most arra gondolok, hogy az olyanoknak, akiknek nincs felpumpálva a segge, meg a didkói monumentális méretűre. A képen Michael Jackson kislánya látható, by the way. Csini.

6. Faith Hill a Grammy-gálán – Zuhair Murad ready-to-wear 2016 ősz/tél

A country énekesnőnek is ugyanazt tudom tanácsolni, mint ott fentebb, Emma nevű celeb-kolleginájának, hogy az övet nem kellett volna leapplikálni a ruháról. Mert ez a ruha is övvel lenne igazán ütős. De mindegy.

7. Tinashe a Grammy-gálán – Alexander Wang ready-to-wear 2017 tavasz/nyár

Bevallom, fogalmam sem volt, kicsoda Tinashe. (Most sincs.) Amikor rákattintottam a nevére, akkor megláttam, hogy nyolc évvel fiatalabb nálam. Ilyenkor realizálódik az emberben, hogy lassan felnő egy olyan generáció, amelyik tíz évvel ifjabb, és ezerszer híresebb, mint amilyen én vagyok most. Nem baj. Ezt az estélyit nyolc évvel ezelőtt én is felvehettem volna. Fel is vettem, mondjuk. Muhaha.

8. Demi Lovato a Grammy-gálán – Julien MacDonald ready-to-wear 2017 tavasz/nyár

Érdekes, én ezt a cuccot is sokkal inkább a Kardashian-klánon tudom elképzelni, mint az aranyos Demi Lovato testén. Borzasztó látni, hogyan csinál egy-egy gúnya kis Kim Kardashian- és Kylie Jenner-klónokat jóravaló énekesnőkből... De ha ettől eltekintünk, akkor nem lehet nem észrevenni a tényt: egy ruhának jót tesz, ha van benne nő.

9. Kat Graham a Grammy-gálán – Jean Paul Gaultier haute couture 2016 tavasz/nyár

Kat Graham színésznő. A Vámpírnaplókban szerepel, ha valaki nem tudná. (Én se tudtam, azért okoskodom most nagyszájúan.) Nincs az az isten, hogy én ilyen sorozatokat nézzek, de a ruhája nagyon tetszik, mert Gaultier papa kezének minden munkája az én szívügyem. Ha jók lesztek, egyszer készítek majd egy JPG best of összeállítást is. 

+1 Noomi Rapace a BAFTA-díjátadón – Velma Kelly, Chicago

A legjobbat hagytam a végére. Bár nem találtam meg, hogy az egyik kedvenc színésznőm (aki az egyik legsokoldalúbb is, mind a stílusát, mind az eljátszott karaktereit tekintve) milyen estélyiben vonult be a BAFTA-ra, de nem is számít. Egy az egyben levette a Chicago-s Velma Kelly karakterét, akit Catherine Zeta Jones alakított nagyon királyul a hollywoodi sikermusicalben. Imádom a húszas évek romlottságát, imádom a bubifrizurát (sokáig én is így hordtam a hajam), imádom a szőrméket (mű), szerintem is a fekete a legelegánsabb, és szerintem is mindenki bekaphatja, aki azt gondolja, hogy ezekre a jeles eseményekre nem lehet no name ruhában elmenni.

Szentesi Éva

Képek: vogue.co.uk