1. Dáma csókja

EZT a receptet Az áfonya mámora nevű blogon találtam. Itt egyébként érdemes szétnézni, és nemcsak akkor, ha inzulinrezisztens vagy, mert remek sütireceptjeik vannak. Bár a Dáma csókja egy olasz aprósütemény, nem az a ripsz-ropsz, és kész is van típusú desszert, de megéri a fáradozás. Én speciel megcsináltatom Kisanyucikámmal vagy a Novákkal, és így lesz vele a legkevesebb gond.

2. Karácsonyi kekszkoszorú

A másik recept, amit kinéztem Vrábel Kriszta blogjáról egyszerű, mint a pofon. Sütni sem kell. Tulajdonképpen egy klasszikus keksztekercs recept, karácsonyi formába bolondítva. Ezzel a recepttel annyi a dolgom, és neked is, kedves tudatos nő, hogy a cukrot ki kell cserélni nyírfacukorra, a lisztből pedig teljes kiőrlésűt kell választani. (Egyébként ezt a trükköt nagyon sok receptnél alkalmazom, amióta kihagytam bizonyos alapanyagokat az étkezéseimből.)

3. Kókusztejes tojáslikőr

Mautner Zsófi annyira jó fej, hogy ehhez a szuper tojáslikőr recepthez írt olyan verziót is, amit én is simán fogyaszthatok. Merthogy imádom a tojáslikőrt a finom, fűszeres, istenien selymes ízei miatt. Nem akarok lemondani róla idén sem, ezért ezt tutira meg fogjuk otthon főzni.

4. Vaníliás-citromos keksz

Szintén Mautner Zsófitól vettem ezt az utolsó receptet, amit becsülettel meg is sütöttem. A lisztet teljes kiőrlésű zabliszttel helyettesítettem, a cukrot pedig eritrittel, de azt hiszem, ha újra sütném, akkor kevernék hozzá másmilyen lisztet is, mert kicsit fura lett. Nem rossz, csak fura. És nyírfacukorral jobb lenne, de nem rágódom tovább ezen, egészen omlós lett a végeredmény. 

Boldog karácsonyi készülődést kívánok mindenkinek!

Szentesi