„Nem vagyok grafikus, de az animációsok között sem én vagyok a legjobb" – röviden így definiálta magát a WMN-nek Csaba teljes szerénységgel. A Comedy Central-csatorna reklámszüneteiben megjelenő Grrrland alkotója többnyire rövid animációkat készít, amelyek a végtelenségig ismétlődnek.

Csaba a MOME animáció szakán végzett, azóta dolgozott már a FOX-nak is. Az amerikai tévécsatorna late night-blokkjának híreihez kapcsolódóan készített GIF-eket. Az egyik legismertebb alkotása a két évvel ezelőtti netadó tüntetésétnek szimbolikus pillanatát ábrázoló animáció, amely az egész sajtót bejárta (lejjebb megmutatjuk). Alkotásai a tévé és az online magazinok mellett a Messengerünkben is ott vannak. Most pedig épp Chicagóban van egy kisebb kiállítása, ahol a műfaj ősének számító pörgős füzeteket lehet szemügyre venni. 

Inspirálják őt a dinoszauruszok, a klímaváltozás és a környezetvédelem. Viszont nem szereti, ha grafikusnak hívják, és az olyan kezdetű cikk címeket sem, mint a: „Ha egy cuki animációt kell megnézned, akkor ez legyen az”. Ha választhatna, azt a címet adná; „Ilyet már láttál, de ez se rossz." Csaba, légy a vendégünk. 

És akkor most ismerjétek meg Klement Csabát:

Önarckép: Klement Csaba és Gogó a cica

2014 netadó tüntetés (Fotó: Klement Csaba / foxadhd.com)

(Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba/Comedy Central)

Úgynevezett pörgős füzet/flipbook (Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba/GIPHY)

Pangea (Fotó: Klement Csaba)

OMG/WTF (Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba/comedy central)

(Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba/Toldi Mozi)

Girl Power (Fotó: Klement Csaba)

(Fotó: Klement Csaba/GIPHY)

Képek: csabaklement.tumblr.com

Szőcs Lilla