-

Régóta foglalkoztat a gondolat, vajon miként lehet, hogy egy-egy háziállat sokszor népszerűbb a gazdájánál? Többen követik, lájkolják, osztják a „gondolatait". Ha pedig a gazdája a karjába kapja, és fényképezkedik vele, azonnal bölcsebb és népszerűbb lesz, mint korábban.

Utánajártam, hogy megkíséreljem tudományos alapokra helyezni ezt a jelenséget. 

Gyakorlatilag mindenkit szimpatikusabbá lehet tenni, ha jár hozzá egy háziállat – ezt erősíti meg az a kutatás is, amit egy kutyás-cicás képekre szakosodott közösségi fotómegosztó start up készített, melynek neve: Kloof. A mintegy ezer fő bevonásával készült kutatás során kiderült, hogy mindkét nem számára sokkal vonzóbbak azok a fotók, amelyeken kutya vagy macska (is) szerepel.

Jane Chung az applikáció társtulajdonosa szerint minderre az a magyarázat, hogy

a háziállatok kérdésköre semleges és biztonságos zóna mind a nők, mind pedig a férfiak számára. Egy olyan téma, amellyel úgy teremthetnek egymással kapcsolatot, hogy azt a másik nem érti félre, nem veszi rossz néven.

Meg aztán egy közös kép a háziállattal melegséget, gyengédséget, szeretet áraszt, ami miatt azonnal barátságosabbnak tűnik az ember a többiek számára – tette hozzá Chung, megerősítve ezzel az amerikai vígjátékok kliséit. Vagyis azt, hogy a háziállat igazi pussy magnet. Ahogy mondani szokás. 

Azt viszont, hogy a következő képgaléria esetében a közös pózolás során a macskák tűnnek fel kedvezőbb színben... vagy a férfiak imázsa válik gyengédebbé, mindenki maga döntse el. Meg azt is, hogy a fent említett Erzsi vagy Garfield, vajon miért bölcsebb mindegyikünknél? Akárhogy is, a macskákkal pózoló férfimodellek mindenképp ütős kombinációt alkotnak.

Ennek fényében mindenkinek küldöm sok szeretettel Michelangelo Cecilia „Pussy Riot" című fotósorozatát, hátha ezentúl szimpatikusabbak lesznek a nagybetűs HÉTFŐK.

1. Hao és Ursula

2.Gui és Luna

3. Gabriel és Ariel

4. Terrence és Leon

5. Kofi, Yolanda és Ygritte

6. Jon Herman és Moonie

7. Mark, Bjork és Florence

8. Stefan és Omlette

Hát nem jobb máris minden? Na, ugye!

Forrás: ITT és ITT. 

Szőcs Lilla