Faágak, rőzsék

Elő a festékkel, essetek neki a faágaknak! Lehet egyszínű vagy mintás a felület, alkossatok kedvetekre akár a kéregre vagy a csupasz fára. A motívum egyedi és különleges, nincsenek szabályok, szabadon szárnyalhat a képzelet.

Készítsetek mini bútorokat a babaszobához, metszőolló, erős faragasztó és spárga felhasználásával már indulhat is a munka. A maga természetességében is szép, de akár festéssel is igazítható a babaház és a meglévő játékok stílusához.

A kiránduláshoz összeállított hátizsákba a szendvicsek mellett elfér a kreatív alkotás szerszámkészlete, így adott esetben egy tutaj pillanatok alatt elkészthető. Milyen klasszul fog jönni, amikor túrázásnál épp egy patak felé kanyarodtok.

Falevelek

Gyűjts leveleket, lehetőleg minél többet, eltérő színekkel és mérettel. Könnyűszerrel összeállítható egy koszorú: tűre felfűzött cérnaszállal illeszd egymás mögé a sok falevelet. Néhány maradék levelet pedig préselj legalább egy napig. Kevesebb lesz a macera vele, ha egyenletes a felülete. Izgalmas mintákkal dekorálható, bátran nyúlj a meghökkentő színpárosításokhoz. Használhatsz hozzá temperát, akrilfestéket vagy filcet.

A formás és színes falevelek segítségével megelevenedik az állatvilág is. Elő a fantáziával, bízd magad a gyerekekre, és számos mókás külsejű madarat, négylábút készíthettek együtt egy csésze forró tea mellett. Az illesztéshez folyékony ragasztót ajánlok.

Az őszi termések vidám hangulatú manókká alakíthatók, rajzolj filccel vagy öltöztesd fel  textildarabbal! Remek alap lehet akár szerepjátékhoz is.

Tökök

Bár bége van a halloweennek, de azért a még nem múlt el a tökszezon. Faragd, mintázd ahogy tetszik! Éles kés, sniccer és vaskos szög, esetleg fúró is jól jöhet hozzá.

Ha faragás helyett inkább festéssel töltenétek a délutánt, ne habozz! Alapos tisztítással kezdd, majd akrilfestékkel, temperával jöhetnek a minták: a különböző mesefigurák arca is mókás megoldásokat eredményez. A cirádákat pecséttel, stencil használatával is felviheted az alapszínre. A felületdekorálás itt még nem ér véget, dekupázstechnikával, szegecseléssel, matricázással, dekortapasz felhasználásával is díszíthetsz.

Ha végképp kifogytál az ötletekből vagy az őszi alapanyagokból, egyszerűen csak fess! Igen látványos lesz az eredmény, és a kisebbek is szívesen elmélyednek benne. Az évszak jellegzetes színeivel készülhetnek geometrikus formák is. Levélnyomatot, parafa- vagy krumplinyomdát is használhatsz.

Csáky-Nagy Krisztina

Képek: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT