Juniort néhány héttel ezelőtt mentették ki egy perui utazó cirkusz fogságából az állatvédők. Peruban 2007 óta tiltja a törvény, hogy utazó állatkertek vagy cirkuszok vadállatokat tartsanak. Az Animal Defenders International (ADI) nevű szervezet azóta küzd a törvény betartásáért. Eddig hetven vadállatot mentettek meg, amelyek egytől egyig magukon viselték az erőszakos emberi bánásmód okozta sérüléseket. A tizenhét éves Junior – neve jelentése ellenére – a legidősebb a huszonegy megmentett oroszlánból, amelyek az ADI átmeneti menedékparkjában a végső otthonukra várnak.

A hosszú évek óta tartó elhanyagolásnak és kemény cirkuszi bánásmódnak köszönhetően, a hímoroszlánnak több foga eltört, és a szájürege is tele volt különböző sérülésekkel. Bizonyos sebei arra utaltak, hogy Juniort rendszeresen szájba verték idomítás közben.

Ezeket a sérüléseket mindenképpen rendbe kellett tenni, mielőtt az állatot átvinnék új otthonába. A beavatkozást Dr. Peter Emily végezte, de korántsem volt olyan egyszerű folyamat, mint ahogy Dr. Zirrzurr percek alatt betömte Bruckner Szigfrid fogát a Négyszögletű kerek erdőben. Az orvos szigorúan altatásban, több mint egy órán át operálta az oroszlánt, miközben egyebek mellett egy speciális fém kapcsot is beépített a szájába, amely összetartja a fogait.

A műtét sikerült, és noha Junior nem kelt föl azonnal, boldogan szökellve az orvosi székről (vagyis műtőasztalról), mint a mesében, már lábadozik, és a menedékközpontban várja a teljes gyógyulást.

Kattints a képre és a galéria megnyílik: