-

1.  Amikor halálra rémisztette a rajongóit

A Terminátor Genesys megjelenése előtt azt a kedves viccet fundálta ki, hogy Madame Tussaud panoptikumában beállt saját viaszmása helyére. Aztán „életre kelve” a frászt hozta a rajongóira. Sikerült. Utána a hollywoodi utcákon indult el, nem kis felfordulást keltve. Az egészben a legmenőbb, hogy jótékonysági céllal idétlenkedett: egy olyan alapítványt népszerűsített, amelynek küldetése, hogy a gyerekeket iskola után aktív és értelmes programokkal kösse le.

2. Amikor leoltotta egyik homofób követőjét

Tavaly ő is szivárványosra változtatta Facebook-profilképét, amikor az USA minden államában lehetővé tették a melegházasságot. Egy macsó kommentelője ezen eléggé kiakadt, mondván: „mi a szar van veled, Arnold, én most innen léptem is"! Mire Schwarzi csak annyit válaszolt terminátori tömörséggel: Hasta la vista. Én a „babyt” azért még hozzátettem volna.

3. Amikor Sly-jal összebútoroztak a kórházban

Közös mozijukat, A feláldozhatók című filmet forgatták régi barátjával, Sylvester Stallonéval, amikor egyszerre kerültek vállsérüléssel kórházba. Egyik srácot se zavarta, hogy elmúlt hatvan: továbbra sem hajlandók kaszkadőröket igénybe venni. Így jártak... De a jelek szerint feldobta őket a közös kórházi mulatozás is.

4. Amikor szintén vele romantikáztak egyet

Egyébként Stallonéval tényleg jó barátok. És imádnak romantikusan lejteni egy táncot... például a cannes-i fotósok előtt.

Cannes, 1990

5. Amikor a gyerekek kedvéért totál hülyét csinált magából

Szintén a fenti gyerekprogramokat szervező alapítványt népszerűsítette az alábbi vicces akciójával, amikor is a Gold’s Gymben parókában, álbajuszban és idétlen sapkában osztogatott edzési tanácsokat a gyanútlan vendégeknek. Azt hiszem, ha mellém állna a teremben, én is kiizzadnék még két ismétlést, akkor is, ha már leszakadna a vállam.

6. Amikor tudta, hol a helye

Nemrégiben hatalmas bronzszobrot emeltek a tökéletes testű egykori testépítőnek Ohio államban. Arnold pedig befeküdt elé borostásan egy hálózsákban, és ezzel a szöveggel posztolta ki a vicces képet közösségi oldalára: „Mennyit változtak az idők!"

7. Amikor kiderült, hogy a pingponghoz is ért

Egy sörreklám kedvéért megint parókát húzott, és első ránézésre keletnémet pingpongozónak öltözött. Ez a bemelegítés, hát… felbecsülhetetlen.

8. Amikor Chuck Norrist megszégyenítően bölcs volt

A Muscle&Fitness magazinnak mondta egyszer: „Most az a tervem, hogy örökké éljek. De kétlem, hogy sikerülni fog.” Azért, Arnie, még jó sok boldog szülinapot!

 

Fotók forrása: Arnold Schwarzenegger Instagram- és Facebook oldala, giphy.com