-

Persze ha nagyon forszírozza, „svéd Liam Neeson" akár a pasim is lehetne. A Hullámtörés óta ugyanis hatalmas rajongója vagyok. Ez az a film, aminek legelőször csak az utolsó tíz percét könnyeztem végig, másodszorra az utolsó harmadán pityeregtem diszkréten, a negyedik alkalommal viszont már akkor heves zokogásban törtem ki, amikor megjelent a főcím. És ekkor még nem is tudtam, hogy komikus szerepekben is milyen kiváló, mint például a Mamma Miában.

A Mamma Mia három szép legénye: Stellan, Pierce és Colin

Szóval ez a Stellan fickó se kutya, de még inkább nyúl, mert a temérdek zseniális szerepe mellett még nyolc csemete legyártására is futotta az energiáiból. Ráadásul nagyon koncentrálhatott a feladatra, mert egyik kölök jobban sikerült, mint a másik. Egy cseppet sem bánnám, ha véletlenül úgy adódna, hogy Stellan lesz az apósom. Vagy így, vagy úgy, vagy amúgy:

Így: Alexander

Az HBO egyik népszerű sorozatában, a True Blood-ban ő alakította Eric, az ezeréves viking vámpír és bártulajdonos szerepét. A 194 centiméter magas, acélkék szemű fiatalemberről nagyon szeretnék valami mélyet és okosat mondani, hosszas esztétikai tanulmányt írni a színészi kvalitásairól... de sajnos képtelen voltam gondolkodni, amikor megláttam róla ezt a képet.

alexander

Rendkívül röstellem a felszínességemet, viszont egész biztos vagyok benne, hogy ha jobban elmélyíthetném vele a kapcsolatomat, akkor sokkal tartalmasabb véleményt írhatnék róla.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

alexander-2

(Alexander egyébként nemsokára Tarzanként fog visszatérni a mozivászonra, a jelmeztervezője pedig szerencsére nem ment szembe a hagyományokkal, és hagyta, hogy a majomember továbbra is kényelmesen, szellős ruházatban lengedezzen az indákon.) (Hiszen Alexander nyilván olyan tehetségesen tud lengedezni!)

alexander-skarsgard-abs

Úgy: Gustaf

Svédországon kívül jobbára csak a Vikingek című sorozat Flokijaként ismerhette meg a nagyközönség. Ő az a csávó, akinek még a Cure-os smink és a kissé különc viselkedés is jól áll. Ha nincs Alexander, nekem Gustaf is jó lesz, nehogy azt mondják rám, hogy válogatós vagyok!

vikingek

Amúgy nem látszik, hogy Alexandernél négy évvel fiatalabb, főleg ha szegény Guszti gyorsan fogyó haját nézzük.

gustaf

Amúgy, végszükség esetén: Bill

Még csak 25 éves, de már most látszik, hogy nem marad el híres családtagjai mögött. Bill fiú ugyan az én ízlésemnek egy pöttyet zsenge, de nem vagyok finnyás. Ő is jó lesz, ha minden kötél szakad...

bill-1

És még egy kis Bill. Szívesen.

bill-2

Összesítsünk búcsúzóul. Szép álmokat kívánok!

skarsgard

Fiala Borcsa

Képek: Mamma Mia (2008), ITT, ITT, The legend of Tarzan (2016), Vikingek (2013), ITT, ITT, ITT, ITT