-

 1. A szex nem boldogít... sőt!

George Leowenstein, a közgazdaságtan és pszichológia professzora csapatával együtt arra volt kíváncsi, valóban áll-e a régi tétel, miszerint aki sokat szexel, az jóval boldogabb a szűzies életet élő polgártársainál. A kísérletre 64 házaspár jelentkezett, akiket két csoportra osztottak. Az egyik felének három hónapon keresztül kétszer annyit kellett szexelnie, mint szokott, a kontrollcsoportnak pedig nem kellett semmin változtatni, reszelhettek a megszokott rend szerint. A kísérlet 90 napja során a résztvevőknek minden este ki kellett tölteniük egy kérdőívet a hogylétükről. Az eredmények kielemzése után a kutatók érdekes következtetésre jutottak: a dupla adag szexhez jutó egyének nemhogy boldogabbak lettek volna a felpezsdült erotikától, de egyenesen lehangolódtak. Cseppet sem fűlt a foguk a múszos kufirchoz. Hogy mi a konklúzió? Ezúttal is inkább a minőségre, mint a mennyiségre érdemes koncentrálni. (képek: ITT és ITT)

Nézd, milyen szomorúak...

2. Így hozzá lehet állni a szoptatáshoz

Ha van kisbabád, akkor biztosan ismerős a helyzet: a csemete éktelen üvöltésbe kezd, és te nem tehetsz mást, mint hogy csapot-papot félredobsz, majd diszkréten kicsomagolod magad, nehogy éhen haljon már a szerencsétlen kisded. Egy új-zélandi anyuka, Briar Lusia Mcqueen is hasonlóképpen járt, épp kihozták az étteremben a reggelijét, amikor félre kellett mindent tolnia, hogy megetesse a kisbabáját. Ekkor lépett hozzá oda egy ismeretlen nő. Briar először azt hitte, kritizálni akarja, amiért nyilvános helyen szoptat. De nem így történt.

Micsoda rendes anyuka! – szólt a néni, – de csak nem engedhetjük meg, hogy kihűljön az a finom reggeli! Majd gondosan felvágta katonákra a tükörtojást, hogy Briar szoptatás közben fél kézzel is ehessen. Nem tudom, te hogy vagy vele, de részemről nagy taps a néninek! (kép: ITT)

briar

3. Minden egyes nő életéből hat hónap megy el feleslegesen

Egy roppant fontos kutatás azt vizsgálta, mennyi időt töltenek el a nők reggelente a szekrényük előtt amiatt hisztizve, hogy nincs egy rongyuk sem, és mit vegyenek fel. A napi öltözködéssel kapcsolatos idegeskedés ijesztően sok, ha összeadjuk: 18 és 60 éves korunk között összesen hat teljes hónapot töltünk azzal, hogy kiválasszuk azt a ruházatot, amit a férfiak nagy valószínűséggel aztán észre sem vesznek. A helyzetet még az is súlyosbítja, hogy a reggeli tortúra gyakran az egész napi hangulatunkra kihat, késésekhez, házastársi vitákhoz, sőt, húsz esetből egyszer a napi program lemondásához is vezet. (kép: ITT)

ruha

4. Napicuki: Hotdog hercegnő

Mindig kedveltem azokat a csajokat, akik szembe mernek menni az árral. Akik pont magasról szarnak a konvenciókra, és akik nem hagyják, hogy mások szabják meg az identitásukat. Úgyhogy most kalaplengetve, térdig hajbókolva üdvözlöm azt a kislányt, aki a táncórán megrendezett Hercegnő napon, amikor minden kiscsaj habosbabos fodorban tündökölve jelent meg, ott állt tokától bokáig hotdognak öltözve. Hajrá, Hotdog hercegnő, még sokra fogod vinni! (kép: ITT)

hot-dog-princess

5. A folyamatos csuklás mellett dugni lehet, de enni nem

Épp tegnap ünnepelhette volna a 94. születésnapját Charlie Osborne, az a férfi, akire legalább egyszer gondolok havonta. Charlie ugyanis 1922. június 5-én elkezdett csuklani – hogy aztán abba se hagyja 69 éven keresztül, amivel még a Guiness-rekordok könyvébe is bekerült. Charlie eleinte percenként 40-szer csuklott, majd idővel ezt sikerült különféle praktikák segítségével húszra letolnia. A csuklás szerencsére csak minimális mértékben befolyásolta a normál életvitelében. Kétszer házasodott (a második felesége már a konstans csuklás ellenére ment hozzá), ám így is sikeresen legyártott nyolc gyereket. Az ebédjét azonban idősebb korában össze kellett turmixolni, mert nehezére esett eljuttatni a steaket a gyomráig a folyamatos rázkódás mellett. (kép: ITT)

A 430 millió csuklás előtt.

6. Most szólok, hogy vedd elő a zsebkendődet!

Szerintem Gabriel Deku a világ legaranyosabb vőlegénye. A csávó annyira meg volt hatódva, amiért az álma valóra vált, és feleségül vehette a szerelmét, hogy a templomban állva a könnyfüggönyén keresztül rá sem tudott pillantani az arára, sőt, valószínűleg, ha az egyik barátja nem támogatja, még össze is csuklik a felhevült érzelmek súlya alatt.

(Bónusz tény: Képzeld, mielőtt kattintottam volna a videóra, szóltam a Szentesinek, guruljon már ide hozzám, ezt neki is látnia kell, hogy aztán egy perccel később már egymás vállára borulva zokogjunk meghatottan. De ha te kibírod könnyek nélkül, akkor le a kalappal!)

Fiala Borcsa