-

 1. Ezentúl bátran elcsalhatod a pedikűrözést

Ha te is olyan elfoglalt vagy a család és a meló mellett, hogy levágni sincs időd a lábkörmeidet, nemhogy kifesteni, akkor most dőlj hátra kényelmesen. Két kattintással ugyanis príma ötujjas nejlonharisnyát rendelhetsz magadnak, amikre a csinosan lakkozott, színes körmök már gyárilag bele vannak dizájnolva. Ezek után tényleg csak arra kell odafigyelned, hogy az álca ne csússzon arrébb a helyéről, mert akkor valószínűleg elég undin fog kinézni. (Mondjuk, amúgy is, de hát én nem vagyok egy lábfetisiszta, szóval honnan tudnám.)

2. Posztapokaliptikus fesztivál – Mad Max rajongóknak kötelező

Szeptember 22 és 25 között immár hetedik éve rendezik meg a kaliforniai Mojave sivatagban a Mad Max kultfilm rajongói számára a világvége fesztivált. A Wasteland Weekend nevezetű négynapos eseményen több ezer rajongó tapasztalhatja meg testközelből, milyen lehet az élet az apokalipszis után, amikor a civilizációnak már lőttek – mielőtt visszacsoszogna megkönnyebbülten a kényelmes otthonába a plazmatévé elé... és online rendelne egy családi méretű pizzát. A rendezvényen, mely kinézetében halványan a hazai Diáksziget hőskorára hajaz, nemcsak a résztvevők öltöznek be korhű gúnyákba, de a járgányaikat is a sorozat jegyében pimpelik.

madmax-2

madmax-1

3. 59 és rózsaszín

Sajnos, ahogy öregszik az ember, úgy válik egyre inkább láthatatlanná a társadalom (és a férfiak) számára. Egy New York-i sminkmester azonban mindenkinek beintett, amikor úgy döntött, ő ugyan nem fog szép csöndesen beleolvadni a háttérbe, mielőtt végképp eltűnne a süllyesztőben. Úgyhogy fogta magát, és egy merész huszárvágással pinkre festette a haját. „Olyan sztároknak dolgoztam a háttérben, mint Kate Winslet, Diana hercegnő, Kate Moss vagy Brooke Shields, szóval soha nem vágytam központi szerepre. De amikor egyszer csak azon kapod magad, hogy végigmész az utcán, és a kutya sem néz rád, az egészen más tészta.”

mary-greenwell

4. Életmentő luk

Fizikaóra, dögunalom, mi más tehetne a diák a tanár monoton háttérzajára, mint hogy az ablakon kibámulva a tollát rágcsálja? Főleg azt a kis lukas részt nagy élvezet rácuppantani a nyelvedre, nem igaz? (Oké, elismerem, amúgy az életben vannak ennél jóval izgibb dolgok. De egy fizikaórán...? Ott bizony abból kell főzni, amid van. A kis lukból a kupak végén. Meg a kis luk létezése feletti tűnődésen. Tényleg, miért van ott? Vajon miért? – teszi fel magának az unatkozó nebuló a kérdést.)

Nos, azért, édes öregem, mert évente körülbelül ezer ember nyeli le a fene nagy ábrándozás közben a kupakot. Hogy ne pusztuljanak meg szegények ott helyben, a tollgyártó BIC 1991 óta gyártja így a kupakokat – hogy legalább azon a pici résen keresztül lélegezni tudjanak az ügyetlen áldozatok. (Az adatok szerint száz ember így is belehal, szóval óvatosan rágcsáld a gyilkos szerszámot.)

pen

5. A hét szakítása...

Ha úgy érzed, kihűlt a kapcsolatotok, ha már nem olyan, mint régen volt, ha inkább lazítanál a köteléken, akkor nincs mese, menni kell... Így volt ezzel a hétéves Eva is, aki Ady Endrét kenterbe vágva írta meg az anyukájának a saját Elbocsátó, szép üzenetét, íme:

eva

„Szeretlek, anyuci, mert megengeded, hogy tévézzek. Jó volt veled, de hamarosan tovább kell lépnem. Majd hívlak. Te vagy a legjobb anyu, boldog szülinapot, Szeretettel: Eva.”

A mama egyébként nem orrolt meg a szülinapi szakítás miatt. Elmondása szerint szerelmük gyümölcse az édesapját rendszeresen kaki-emotikonokkal bombázza... szóval még egész jól járt.

6. ...és a hét legromantikusabb párocskája

Egy minnesotai pár életéhez gyökeresen hozzá tartozott a sarki közért, így nem is volt kérdés számukra, hogy az eljegyzésükről tudósító fotósorozat hol készüljön. Hiszen nincs semmi, ami többet mondhatna a kettejük között izzó múlhatatlan szenvedélyről, mint a hűtőpult mellett egy kiadós mirelit csirke ölelgetés.

Tarshish és Klamet körül csak úgy izzik a levegő

7. Abszolút megéri seggfejnek lenni

Manapság a közösségi oldalakkal keresztül-kasul átszőtt világunkban az ember egészen bizarr dolgokkal szerezheti meg magának a hőn áhított tizenöt perc hírnevet. Például azzal, ha segget rajzol az orrára, majd azt csavargatva twerkel Rihanna Work című számára, ahogy tette Meg Mallari Facebook-felhasználó is. A videót eddig 31 millióan látták, sőt, sőőőt, a seggorrozás (orrseggezés?) azóta megállíthatatlanabbul terjed, mint novemberben az influenza. Bátran kijelenthetem: ez a világ megérett a pusztulásra!

Fiala Borcsa

Képek: ITT, ITT, ITT, ITTITT, ITT