-

Viccet félretéve, egy raplis totyogó anyukájának lenni néha elég cinkes ügy... Tapasztalatból mondom. Én is legszívesebben elsüllyedtem volna szégyenemben, amikor kicsi szívem csücske fennakadt szemekkel, ellilult orcával járta dervistáncát a tömött közért kellős közepén, mert el volt repedve a Túró Rudiján a csokimáz. Ó, borzalom! Vagy amikor haza kellett vonszolnom az én drága csemetémet a játszótérről, mert már körénk gyűlt a fél környék kideríteni, telepatikus úton nyúzom-e a kisdedet, azért óbégat annyira. Nem azért óbégatott. Hanem mert nem tudta átpasszírozni a babakocsit a kerítés rácsozatán keresztül. Pech. Na, de ennyit az én rémséges gyerekeimről, gyere, inkább örvendezzünk a másén!

1.

Amikor már kopognak a szemeid az éhségtől, és a műanyag villádat is felmarkoltad, rohadt bosszantó, hogy még mindig nincs kész a vacsora. Hát anya az ilyen, aki ilyen válogatott módszerekkel, kéjesen kínozgatja a gyerekét??!

„Nincs kész a vacsorája

2.

„Hogy elégítse ki így az ember a tudományos érdeklődését?!" – gondolhatja magában ez a pityergő kisfiú, akinek az anyukája még azelőtt húzta le a kakiját a vécén, mielőtt az ifjúság is alaposan szemrevételezhette volna.

„Lehúztam a kakit azelőtt, hogy megnézhette volna

3.

Felháborító! Ennek a szegény kópénak megette a mikró az ebédjét. Hogy egyes háztartásokban mik vannak?!

„A mikró megette a vacsoráját

4.

Szegény kis srácban egy világ omlott össze, amikor összefutott Vasemberrel, de azon nem volt rajta a ruhája. Ha ezek után még valaki a Jézuskáról, a nyusziról és a Mikulásról is lerántja a leplet, ki tudja, mi történne.

„Találkozott Vasemberrel... a jelmeze nélkül

5.

Valaki megette az összes muffint! Ki volt az a galád??! (Közben valószínűleg kiment a fejéből, hogy ő...)

„Valaki megette az összes muffint (ő volt)

6.

Van az úgy, hogy az ember sehová sem akar menni. Nem, nem, csak azért sem!!! És ebben az elhatározásában még az sem tántoríthatja el, hogy a családja amúgy sem tervezte, hogy elindulna otthonról.

„Nem akar menni (annak ellenére, hogy többször elmondtuk neki, nem megyünk sehová)

7.

A világ legbosszantóbb dolga lehet, de tényleg, ha osztoznod kell a tesóddal a bevásárlókocsi ülésének láblyukán!

„Nem akart osztozni a lábhelyen

8.

Amikor minden összeomlik... Ez a pupák éppen most szembesült vele, hogy hiába festi zöldre a lábát filccel, akkor sem lesz belőle Hulk. Csak erre gondolhatott Kent a Lear királyban, amikor így kiáltott fel: „Szakadj meg szív, kérlek, szakadj meg!” (Miközben a zokni alatt valószínűleg neki is zöldre volt pacsmagolva a virgácsa.)

„Azt hitte, ha zöldre festi magát, akkor hihetetlen Hulk lesz belőle

9.

Azért az mennyire felháborító már, amikor a szikár, rideg valóság gátat akar szabni a gyermeki fantáziának??! De ha a fene fenét eszik, az a T-rex akkor is ki fogja tudni annyira nyitni a száját, hogy befalhassa a legóemberke fejét! Kész, punktum!

„A T-rex állkapcsa nem elég nagy ahhoz, hogy leharapja a Legó-figura fejét

10.

Anya csak egy van. Úgy hívják, hogy anya. És nem, nem hívhatják máshogy! Micsoda baromság már, hogy valaki Juditnak nevezi?? Anya anya, és kész!

„Megtudta, hogy van más nevem is, mint „Anyu.

11.

Te mit tennél azzal, aki közéd és a szerelmed közé állna??! Ugye, hogy egy kis hisztéria simán dukál, amiért nem engednek feleségül menni az apukádhoz??! (És a bátyádhoz sem.)

„Megmondtam neki, hogy nem mehet feleségül az apukájához (... és a bátyjához sem)

12.

Légy mindig önmagad! – Anyukád is mindig ezt tanította, nem igaz? Akkor nyilván az sem akadályozhat meg az érzelmek megélésében, ha történetesen épp Obamánál vagy látogatóban.

12

 

A képeket és a történeteket ERRŐL a blogról válogattuk.