-

2016 legmenőbb esküvői trendjei (katt a fotókra a nagyobb méretért!):

1. Fémes árnyalatok

Amilyen népszerű volt a csillogás a nyolcvanas-kilencvenes évek videoklipjeiben, annyira fáradt el azóta az esküvői terepen. Legalábbis abban a formában, amiben eddig ismertük. Strasszkövekkel ékesített rózsacsokor, csillámporos menyasszonyi konty, gyöngyházas lufioszlop, színjátszó organza masnik – olyan bájosan fájdalmas vizuális emlékek ezek, melyek közül biztosan mindannyian őrzünk egyet-kettőt a családi album legmélyén. Éppen ezért jó hír lehet számunkra, hogy e retinánkba égett képeket idén olyanok írhatják felül, amelyek teljesen új dimenzióba helyezik a csillogást, mint esküvői dekorációs elemet. Réz, bronz, ezüst, arany, rozéarany – ezek a fémes árnyalatok igazi divatdiktátorok lesznek idén, és bebizonyítják, hogy éppúgy képesek megcsillogtatni erényeiket egy indusztriális belső térben, mint ahogy egy rusztikus vagy éppen elegáns esküvői teríték részeként.

2. Esküvői torta – újratöltve

A míves marcipánrózsák és cukorgyöngyök már 2015-ben is alulmaradtak a puritánsággal szemben, és ez a tendencia idén is folytatódik. Mi is lehetne frappánsabb példája a lecsupaszított trendeknek az úgynevezett „csupasztortánál", ami valóságos őrületként söpört végig az ország cukrászdáin múlt nyáron. A marcipán- és fondantborítás helyett pusztán friss gyümölcsökkel és valódi virágokkal díszített, „fedetlen” emeletes süticsodák hódítása idén is folytatódik. És érdemes lehet odafigyelni az egyre népszerűbb alternatív megoldásokra is: a többszintes állványra halmozott minifánkokra, muffinokra, sütinyalókákra, a különböző apró finomságokkal és házi jellegű pitékkel, lepényekkel megpakolt desszertasztalokra, melyek egyre többször veszik át a klasszikus esküvői torták szerepét.

3. Vissza a természetbe!

A természet, mint örök inspiráció egyre több esküvő látványvilágában jelenik meg: az elmúlt két évben a zsákvászon, a befőttes üvegek, és a farönkszeletekből készült kiegészítők voltak az abszolút szupersztárok, de idén már a rusztikusság is egy újabb arcát mutatja majd nekünk. Nyers erő és buja természetesség egy leheletnyi eleganciával és csillogással ötvözve – idén ez az a kombináció, amivel friss látványt és tökéletes harmóniát teremthetünk.

4. A fény mindenek felett

Talán nem volt még olyan menyasszonyunk, aki az áhított miliő érzékeltetéseként ne villantott volna fel nekünk néhány hangulatfényt ábrázoló fotót az esküvői látványvilág tervezésekor. A meghitt és varázslatos atmoszféra felelősei: a különböző fényfüzérek továbbra is leigázhatatlan örök kedvencnek bizonyulnak az esküvői dekorációs elemek között. Legyen szó melegebb, sárga fényű izzófüggönyökről, a romkocsmákból megirigyelt csupasz villanykörtefüzérekről, elegáns kristálycsillárokról, vagy éppen az ipari mennyiségben meggyújtott gyertyáktól – egyetlen esküvő sem maradhat esti hangulatvilágítás nélkül 2016-ban!

5. Mix ’n’ Match

Aki nehezen hoz döntést az esküvő egy-egy sarkalatos pontját illetően, annak van egy jó hírünk: idén már a szakma amerikai nagyjai is koncepciózusan keverik a szezont a fazonnal, vagyis leginkább mindent mindennel. Körasztalos vagy táblaasztalos ültetés? Legyen ilyen is, olyan is! DJ vagy zenekar? Kicsit ez, majd kicsit az is! Milyen színű legyen a koszorúslányok ruhája? Ahány lány, annyi árnyalat, vagy akár annyi szín! És az asztalok közepére kerülő virágkompozíciókból sem kell szigorúan egyfélét választani: kerüljön mindegyikre másmilyen! Maga a mámor ez annak, akinek túl sok minden tetszik, és alig tud választani. Persze a szépérzék itt is elengedhetetlen: a kavalkád ellenére is fontos, hogy a az összhatás harmóniát és egységet sugározzon.

6. Vad burjánzás, bohó kuszaság

A virágokat illetően is szakítottunk a konvenciókkal. A tökéletes formájú, szimmetrikusra komponált, fehér vagy pasztellszínekben játszó körcsokrok helyét egyre merészebb és harsányabb színvilágú, kócos-bozontos csokrok veszik át, mezei virágokkal, különböző termésekkel, bogyókkal, és sok esetben rengeteg leomló zölddel gazdagítva.

7. Személyesség

Ez mindent visz. A személyesség olyan „hozzávaló”, ami igazán egyedivé és megismételhetetlenné fűszerezi az esküvőtöket. Varázslat, ami egy szimplán szép, ízléses esküvői dekorációt igazán különlegessé, emberivé és sugárzóvá tesz. Az, hogy ti magatok milyenek vagytok, mi a ti történetek, apró tárgyak, feliratok, fotók formájában is megjeleníthető, de akár a teljes esküvői arculat megálmodható ezek mentén. Nemcsak azért érdemes beleszőni a személyiségeteket, a kettőtök sztoriját az esküvői dekorációba, mert ezáltal sokkal inkább a magatokénak érezhetitek ezt a napot, hanem azért is, mert ez ugyanúgy igaz lesz a vendégeitekre is, akik közül még a legkeményebb pókerarcok is ellágyulnak, ha azt érzik, itt ma valami nagyon különleges dolog van születőben, aminek ők is a részesei lehetnek.

Gruber Andi

esküvői dekoratőr

a Gruber Andi Wedding Decor alapítója

 

Fotók forrása: Gruber Andi Wedding Decor, www.mywedding.comwww.thebridaldetective.comwww.weddingchicks.comwww.inspiredbythis.comwww.modweddding.com, www.stylemepretty.comwww.elizabethannedesigns.comwww.weddingparty.comwww.hellomay.com.auwww.ruffledblog.comwww.samsonpro.comwww.nouba.com