-

A történet

Szóval az egész úgy kezdődött, hogy nekem egy bő évtizeddel hamarabb lettek gyerekeim, mint kutyám. Éppen ezért mindig is némi ellenérzéssel figyeltem azokat a néniket és bácsikat, akik anyucinak és apucinak szólították magukat az ölebük előtt, akik folyamatosan a pudlijuk körül pörögtek, mint majom farkán a stanicli, és képesek voltak órákig beszélgetni a kollégákkal a Fifike szokásairól és kedvteléseiről.

„A kutya az kutya, kérem szépen, a gyerek meg gyerek, ne keverjük már össze a kettőt!" – hőbörögtem minduntalan. Még tavaly is háborogtam (akkor már friss gazdaként), amikor észrevettem, hogy a kisállatboltban nemcsak ruhát, parfümöt, „Jó éjszakát" patét, „Bocsáss meg" pástétomot és „Nagyon hiányoztál" elnevezésű falatkákat lehet kapni, hanem adventi kalendáriumot is. Mégis, minek ilyen baromságot adni a blökinek??! – forgattam a szemem dúltan. – És ha nem is keresztény az eb, hanem zsidó, vagy buddhista, és pont magasról tesz Krisztus születésére? Komolyan, ez kész őrület!!!

Aztán történt valami...

Nem tudom pontosan rátenni az események ütőerére az ujjam, nem is értem, hogyan és miként fordulhatott elő... De a mi kutyánk szépen, lassan, módszeres kedveskedéssel, kitartó cukinézéssel, odaadó szeretettel és buzgó farokcsóválással az elmúlt egy év során szépen, lassan leszőrtelenítette a szívemet. Tavaly ilyenkor még fennen hirdettem: a kutya az csak egy kutya. Egy hónappal ezelőtt pedig azon kaptam magam, hogy amikor a lányom azt találta mondani, hogy a Böbi az kutya, nem pedig ember, akkor csípőből és gondolkodás nélkül rávágtam, hogy már hogy ne lenne az. És beletelt jó két percbe, amíg rájöttem, hogy azért ez így nem feltétlenül állja meg a helyét.

Egyszóval idén decemberben már nem is volt kérdés, hogy a gyerekeim mellett a kutyus is kapjon adventi kalendáriumot. És míg a kölkeim belátták, hogy ez természetesen így igazságos és testvéries, csak amiatt morgolódtak a bajszuk alatt, hogy a Böbié miért kétszer akkora.

A cikk a hirdetés után folytatódik!

Megjegyzem, a kutya volt az egyetlen, aki nem zabálta ki az ablakok tartalmát idő előtt

Hát, mert ő tényleg jó volt! – feleltem. Erre már nekik sem lehetett egy rossz szavuk sem, hamar beismerték, hogy ez valóban így van. A két rémséges kamaszgyerekemmel szemben ugyanis a kutya soha, egyetlen egyszer sem vágta rám a szobaajtót mérgében. Nyikkanás nélkül mindig megette, amit főztem, sőt, sőt!!!, a tányért is kinyalogatta, és még hálás szemekkel is nézett rám! Ha pedig valamiért le kellett gorombítanom, nem vágott csípőből vissza valami ordas nagy pimaszsággal, hanem röstelkedve behúzta fülét-farkát, miközben a szemén látszott, hogy épp próbál nagyon jó útra térni. Ha meg sétálni hívtam, egyetlen egyszer sem fetrengett tovább a hátán amiatt nyígva, hogy inkább otthon marad, hanem szó nélkül pattant. És még hosszan sorolhatnám számtalan érdemét.

Böbi kutya, a szívszőrtelenítő

De nem sorolom, mert mindjárt itt a karácsony, és egy ilyen pompás kutya igazán megérdemli, hogy valami szépet kapjon a Jézuskától, akármilyen vallású is legyen. A blöki megajándékozásával pedig egyszerre két legyet is agyoncsaphatok: egyrészt, a szőrös kiskölök biztosan nagyon fog neki örülni, másrészt a kamaszgyerekeim  (akiknek már meg is vettem a két ipari méretű virgácsot) pontosan tudni fogják, hogyan kellene majd a jövőben viselkedniük, ha ők is olyan szép ajándékokat szeretnének kapni, mint a Böbe kutya.

A lista

1.

A labdának (majdnem) minden kutya örül, az ilyennek meg a kutya egész környezete:

kutya-laszti

2.

De ez a rágóka is szörnyen menő, ráadásul igen elegáns külsőt kölcsönöz az ebnek

bajusz-1

bajusz-2

3.

A csinos bajuszhoz pedig nyilván egy doboz szivar is dukál!

szivar

4.

Az ember legjobb barátja szívesen elkortyolgat a gazdival esténként egy-két pofa sört. (Természetesen alkoholmenteset, csirke-, illetve marhahúsleves ízesítéssel.)

kutyasor

5.

Csak nem akarod valami tré, formátlan házi sütésű keksszel kiszúrni a kutya szemét??! (Nem szó szerint. De remélem úgy sem!) Ezzel a pompás készülékkel végre a keksznek is megadhatod a módját!

kutyagofri

6.

Ha a gyerekek szeretik az adagolós PEZ cukorkát, akkor nyilván kell egy a Fifinek is! (Vagy kettő... Áááááá! Legyen egy tucat!)

pez

7.

Sohasem lehet mellélőni a kutyahölgyek esetében egy üveg trendi kutyaparfümmel! Gondolom...

kutyaparfum

8.

Az ünnepek alatt bevitt tengernyi kalóriát együtt is le tudjátok mozogni. Íme, egy igazi must-have a sötét téli estékre:

poraz

9.

Ha viszont farkasordító hideg van odakint, amihez még a kutyának sincs kedve, akkor a lakásban is tolhattok egy kis kardiót

futopad

10.

Valahol annak a szegény kis blökinek is laknia kell, nem igaz...? (Ugyan már, hát hiszen még van 48 órád a vásárlásra! Addig simán...)

kutyahaz-2

És a ráadás

Végül egy utolsó jó tanács: teljesen mindegy, hogy melyik gyönyörűséges ajándék mellett döntesz. A lényeg, hogy feltétlenül csomagold be jó alaposan! Meglátod, a kutya számára a zörgős csomagolópapír lesz majd az örömök kiapadhatatlan forrásának egyik fele. Nézd csak:

Fiala Borcsa

Képek: ITTITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT