wmn - nivea

Úgynevezett „csajos pillanatok” az irodában

Zimrével a Hello, WMN!-estek alkalmával mindig együtt készülődünk az irodában, mert mindketten peremvidéki lányok vagyunk, és nincs időnk hazaugrani átöltözni. Ő szereti, ha valaki foglalkozik vele, mondogatja, mit vehetne fel, mi állhatna neki még jól, én meg, ugye, szeretek másokat öltöztetni. It's a Match!

Zsuzsa magától nem venne fel szupertapadós, magas derekú skinny jeanst, én viszont a helyében csak abban járnék. Mondjuk, Szentesi szerint nekem feketében kéne járnom mindig (!), miközben szerintem meg csak színesben. Én mindennap úgy öltöznék fel, mintha valami fesztiválra mennék, a többiek… nos, ők inkább évszaknak megfelelően, rétegesen. 

A nagy otthoni ruhaszelektálásom kellős közepén eszembe jutottak ezek a szerkesztőségi emlékek, úgyhogy arra gondoltam, behozok pár darabot az irodába, és meggyőzöm őket, hogy hadd „Y generációzzam” meg a stílusukat. 

Becsatlakozott hozzám szintén huszonéves képszerkesztőnk, Anna is, sőt a lányok is megengedték, hogy az ő ruhatárában is kutakodjak, ha szeretnék. 

Megállapodtunk abban, hogy bízzák magukat ránk, felöltöztetjük Annával őket úgy, ahogy mi szeretnénk. Volt olyan ruha, amit én hoztam a szekrényemből, de olyan is, amit a saját gardróbjukból túrtam elő.

A bátor jelentkezők, Fiala Borcsa, Kurucz Adri, Marossy Kriszta és Zimre Zsuzsa voltak.

Öltözködj úgy, mint egy igazi Man repeller*

Blink once if you want an afternoon snack. Blink twice if you just ate one.

Az én stílusikonjaim – akik nyomán az életem élem – Leandra Medine és a Man repeller magazin írói. Azért, mert követik a divatot, de nem hódolnak be neki eszetlenül, azt hordanak és úgy, ahogy nekik jólesik. Amolyan Szex és New York 2018-as kiadásban.

@onewhodresses made this top herself using two pieces of fabric, which is so cool it merits a 3-photo slideshow. Swipe and see for yourself. 📸 @bridgetbadore)

Ha valamit a külföldön élő magyar barátnőim ajándékba hoznak Budapestre – a saját Man repeller imádatukkal együtt – , akkor az az, hogy a divatról és a testünkről szabadon gondolkodnak. Kit érdekel a körte-, alma-, homokóra forma.

Van egy tested, ami elvisz oda, ahova menni akarsz, amit feldíszíthetsz, ami élvezeteket nyújt, ami csupa játék. Ünnepeld mindennap azzal, hogy finomakat eszel, edzel, és úgy öltözködsz, ahogy neked jólesik!

Nagyjából így foglalnám össze az Y generációs életérzést.

Your commute just got so much more fun. On the newest episode of The Call, @missewill spoke with @sheisdash about how 'Orange Is the New Black' changed her life. Listen to their incredible convo via link in bio.

Akkor jöjjön a WMN nagy ruhacsere-tesztje!

Ennek jegyében drága X generációs kollégáimnak összeállítottam egy-egy szettet. Az elmúlt évek alatt annyira már megismertem őket, hogy tudjam, kinél milyen ruhafazon van tiltólistán, mi az, amit soha-de-soha-de soha nem venne fel. Úgyhogy már nagyon vártam a pillanatot, amikor megmutathatom nekik, még mennyi-mennyi mindenből válogathatnak. 

Fiala Borcsa

Borcsa hipszter álmait végre beteljesíthettem. A hétköznapokban a kényelmes és vagány vonalon mozog, szereti a hatalmas színes mintájú szoknyákat. A hatalmas szoknya viszont elrejti az irigylésre méltóan formás fenekét, ami szerintem nagy hiba!

Úgyhogy Borcsa kapott tőlünk, egy testhez álló szoknyát crop toppal. És egy testhez álló fekete ruhát is, ami elképesztően dögösen kiemeli az alakját. Tisztára, mint valami kémfilm hősnője. Hello, Mrs. Smith!

Borcsa véleménye: 

Soha nem jutott volna eszembe olyan gúnyát magamra húzni, amiből kilóg a belem, főleg hogy a hasam az összes testrészem közül a legszeszélyesebb elemem, gyorsabban vált alakot, mint Barba mama. De Lilla választása a kis fekete haspólóval mégis tetszett, majd meggondolom, hogy élesben is be merjem-e vállalni. A másik ruhát viszont I-MÁD-TAM.

Kurucz Adri

Adriról, amikor megláttam, azt gondoltam, hogy egy barokk festményről jött le közénk. Írói álneve sem véletlenül Madame Fregoli, ezen a néven olvashatjátok a novelláit. Adrinak csodás arca van, olyan, mint egy szoboré, a helyében én ki sem mozdulnék tollak és fejdíszek nélkül otthonról. És csak pennával írnék. Mondjuk, jó nagy szívás lenne így cikkeket szerkeszteni… Imádom amúgy a stílusát, a hétköznapokban tök jó színeket hord, igazi hippi.

Úgyhogy Adri ehhez mérten megkapta a csodálatos púderrózsaszín boámat a hétköznapokra. A helyében beszereznék még belőle különböző pasztellszínű árnyalatokat, feltenném a csodás virág alakú fülbevalóm, és ebben libbennék végig a városon.

Alkalmi ruha gyanánt hoztam neki egy hosszú, mélykék maxi ruhát, amivel igazi barokk múzsa lett. Már csak egy gyümölcsökből álló csendélet hiányzik előle, meg a repkedő puttócskák.

Adri véleménye:

„A ruhát, amit választottatok, én is levettem volna a polcról, mert nagyon tetszik. A szín is, az is, hogy nőies, elegáns, visszafogott, de izgalmas. Ami miatt én nem vettem volna meg végül, az az anyaga, nem bírok magamon semmilyen műszálasat viselni. A szett azonban összességében mégis nagyon kedvemre való, és élveztem a játékot, köszi, csajok!”   

Marossy Kriszta

Marossy kamaszkorom kedvenc ruháját kapta. Ez a darab lassan tízéves, de sokáig jól bírta a strapát, ám véletlenül összemostam valamivel, amitől rózsaszínű lett. Egy éjszakai áztatásnak és egy hatvanfokos mosásnak köszönhetően visszanyerte régi színét, ellenben kicsit megrongálódott az anyag – ami talán így nem látszik rajta. Ettől függetlenül alkalomadtán még előveszem… például ünnepnapokon. Ha valakire ráhagyományoznám egyszer, talán még idén, akkor az tutira a Marossy lenne, mert egyszerűen tökéletesen áll rajta. 

Marossy Kriszta véleménye: 

Teljesen meg voltam elégedve a választásoddal, ezt a vállat villogtató miniruhát viszont csak akkor venném fel, ha valami megmagyarázhatatlan módon úgy ébrednék, hogy bombázó vagyok… ez nálam igen ritka azért.”

Zimre Zsuzsa

Nem tagadom, mindenki közül Zsuzsát volt a legkirályabb dolog átformálni. A pomázi nő hétköznap a praktikum és a kényelem jegyében öltözködik. Zsuzsának gyönyörű homokóra alakja van, amit vétek nem hangsúlyozni. Nem is akartam őt túlcsicsázni, csak a színekkel, formákkal játszottam.

Megkértem, hogy a teszthez hozza be a (nekem) kedvenc pliszírozott szoknyáját, amit sosem hord (hatalmas hiba!). Hozzá passzintottam a mackósított pamut pólómat, és néhány minimál bizsut. Voilá, Zsuzsa mehet is randevúra!

Zsuzsa véleménye: 

„A pliszírozott szoknyát egy gyenge pillanatomban vettem meg, de sosem venném fel sötét cipővel, mert igénytelennek érzem, mert sajnos nagyanyám belém verte, hogy a cipő és a táska passzoljon egymással, és ne térjen el színben nagyon a ruhától. Tehát sötét cucchoz jó a sötét cipő, világoshoz nem. Ha pedig széles a csípőd – mint nekem – eszedbe ne jusson ilyen szoknyát felvenni, kivéve ha a népdalkörrel lépsz fel!” 

Végezetül…

Ha testileg-lelkileg kinőttél egy-egy ruhadarabot, akkor érdemes kreatív módon megválni a régi kedvenctől, amibe más még simán beleszerethet. Elviheted például ide is, ahol újrahasznosíthatod. 

De ha szeretnéd felfrissíteni a ruhatáradat, stílusodat, ha kilépnél kicsit a komfortzónából, akkor ennek szerintem a leginkább költséghatékony módja, ha fogsz egy barátnőt, akivel átnézitek egymás gardróbját. (Vagy a gyereked, kamaszod, férjed). Itt például ugyanezt a kihívást megcsinálta egy divatblogger anyuka, akit egy hétig a kisfia öltöztetett.

Én pedig személy szerint alig várom, hogy a Szentesivel gardróbot cserélhessek egy hétre. Muhahaha.

Szőcs Lilla

Képek: Kerepeczki Anna/WMN