Kihúztak a vízből

Az első stranddal kapcsolatos emlékem, hogy a lábamnál fogva emelnek ki a vízből, miután addig bénáztam, amíg elmerültem benne: az úgynevezett „balta” úszási stílust azóta már nem művelem, viszont ez az incidens sem akadályozott meg benne, hogy teljes mértékben és visszavonhatatlanul beleszeressek a vízbe. A szülőfalum természetes vizek ölelésében helyezkedik el, talán emiatt van az, hogy gyerekkorom óta szeretem és igénylem is a víz közelségét, ott tudok igazán kikapcsolni, feltöltődni. Egy vadregényes vízpart számomra többet ér bármilyen medencénél, így összegyűjtöttem nektek azokat a helyeket, amelyeket mindenképp érdemes felvennetek a bakancslistátokra.

1. Vadása-tó

Kirándulás a Vadása-tóhoz 💙💚 💙#vadása #orseg #ig_hungary #őrség #vadásató #positivevibes #nature #naturephotography #naturelovers #travel #travelphotography #hungary #blue #sky #green #forrest #mirror #mirrorpic #positivity #happyness #vsco #mik #collectmomentsnotthings

Tizenkét forrás táplálja az Őrség és Hegyhátszentjakab nevezetességét, a Vadása-tavat, ami két külön részből áll: az egyik a strandolók, a másik a horgászok paradicsoma. Az Őrség gyönyörű természeti kincseinek ölelésében nemcsak a kirándulás, hanem a fürdőzés is felejthetetlen élmény.

2. Arlói-tó

👏 A képet készítette: @peter_leyer * Ha szeretnéd megmutatni az országnak a képeidet, akkor kövess be, jelölj meg a képeiden és használd a #photoofhungary hashtaget! 🇭🇺😎 * 💡Hasznos tipp: kapcsold be a Post Notifications-t, hogy ne maradj le egy képről sem. ------------------- ▶️ Társ oldal: @portraithungary ▶️ Nagykövetek: @shadowgrapher @horvathrobert_photography @gergosztmr @madeec @engelagica @benceszlovak @benjaminkovesi @doraherman * * * * #artofvisuals #ig_hungary #rsa_hun #travelhungary #mesesmagyarorszag #szeretlekmagyarorszag #ti_hungary #instahun #hungary #magyarfotosok #vscohun #vscohungary #artofhungary #hungrammers #photoofhungary #csodalatosmagyarorszag #hungaryinphotos #welovehungary #loves_united_hungary #visithungary #thewonderfulhungary #hellomagyarorszag #bestplacetogo #magyarorszag #magyarország #magyarinsta #magyarinstakozosseg #ig_worldclub

A Suvadás-liget a benne található Arlói-tóval maga a nyugalom szigete. A tó egy földcsuszamlás nyomán keletkezett, összesen két ilyen állóvíz van Európában: az erdélyi Gyilkos-tó, a másik pedig az Arlói-tó. A strandolás mellett horgászni is lehet benne, a környéke pedig kiránduláshoz is ideális.

3. Szálkai-tó

#hungary #hungary🇭🇺 #hungary_gramv2 #ti_hungary #ig_hun#ig_hungary #vsco #travel #tolnamegye #szálka#szálkaitó #majus1#pic #pj#photoshot #photo #photography #mik#fall#instagram #insta#bnwhungary #

A szekszárdi dombvidék völgyek és erdők ölelte területén, csodás környezetben fekszik Szálka. A Szálkai-tó kedvelt fürdőzőhely, ahol az aktív kikapcsolódás hívei sem unatkoznak majd: a tó kajakkal, csónakkal és vízibiciklivel is feltérképezhető.

4. Szabadstrandok a Dunakanyarban

Egyszerűen imádjuk ezt a fotót! 🐶🌊 Van kedvenc kutyás strandotok? Jöhetnek a tippek! 🐩🐕 (📸 @lili.theshepherd) #nekünkadunapartariviéra 🏖 #ilovedunakanyar #dunakanyar #welovedunakanyar #leányfalu #szentendreisziget #duna #dunaillat #traveladdict #wonderfulplaces #beautifulhungary #visithungary #hellohungary #hellomagyarorszag #danubebend #neverstopexploring #slow #slowlife #slowvibes #newadventures #newadventuresawait #escapethecity #kayak #canoe #watersports #summervibes

A Dunakanyarral egyszerűen nem lehet mellé nyúlni: gyönyörű természeti kincseivel az aktív és a passzív kikapcsolódás hívei is mind megtalálhatják ott, amire vágynak. Dunabogdány, Nagymaros, Zebegény elképesztő helyek – ha strandoláshoz lenne kedvetek, ne hagyjátok ki őket!

5. Dorgói-tó

A Tokaj-Hegyalja kapujában található tavat Bortónak is nevezik, mert a vizét korábban a szőlő öntözésére használták. A tónak füves strandja van, és kempingezni is lehet a partján. Aki pedig kitikkadt a napon, a hűs pincékben garantáltan felfrissül majd.

6. Körös-toroki Partfürdő

„Miami Beach” a Tiszánál: olyan környezetben áztathatjuk magunkat, amilyennél álmodni sem lehetne szebbet. Tengerparti hangulat, szalma napernyők, homokos part, fokozatosan mélyülő víz – mi kell még a boldogsághoz?

7. Bánki-tó

#bánkitó #bánk #nógrád #hungary #nature #ig_hun #igershungary #mik #magyarország #hellohungary #ighungary #naturephotography #lake #lakes #stonemine #naturelovers #travelingram #travelbug #travelphotography

”A Tenger Szeme” – egy 1820-as feljegyzésben így említik a Bánki-tavat, a közhiedelem ugyanis úgy tartotta, a tónak föld alatti összeköttetése van a tengerrel, ezért nem szárad ki és nem árad ki sosem a heves esőzések ellenére. Nos, tengeri összeköttetés ide vagy oda, annyi biztos, hogy vadregényes környezete strandolásra és kikapcsolódásra tökéletes.

8. Gyömrő Tófürdő

Szerinted fog esni? 😬☁️ 📸: @perczefoto #mikorleszmarnyar #gyömrőitófürdő #gyerenyár #nyár #nyaraljitthon #egyuttacsalad #hovamenjunk #sokszínűvidék #magyarország #hungary #csodalatosmagyarorszag #mikikozosseg

Szintén tengerparti hangulatot idéz a Gyömrői Tófürdő, ahol a számos rekreációs lehetőség mellett még koktélbár is található. A tófürdő helyén az 1800-as években gőztéglagyár és malom állt, az 1920-as években azonban az egykori malom helyén víz tört fel a talajból, és így alakította ki a tavat.

9. Szelidi-tó

#természet #természetfotó #csodástermészet #csodálatostermészet #magyarország #naturephotography #naturelovers #wow_hungary #hellohungary #visithungary #ilovehungary #photoofhungary #discover_hungary #loves_united_hungary #wonderfulhungary #all_of_hungary #travelhungary #hungary_magazine #welovehungary #hungary🇭🇺 #hungarianpixels #hungarianeyes #szeretlekmagyarorszag #csodasmagyarorszag #lakeszelid #szeliditó #szelidito #nádas #amateurfotography #hobbyphotography

Bács-Kiskun megye Balatonjaként is emlegetik, hazánk ötödik legnagyobb természetes tava, amelynek vize nyáron akár huszonnyolc fokra is felmelegedhet. Gyógyhatással bír, jó a hormonális, idegrendszeri és reumatikus panaszokra.

10. Dunafalvai strand

Forrás: dunafalva.hu

A Duna számomra örök szerelem. A családommal jó néhányszor látogattunk el a dunafalvai szabadstrandra, ami a dunaszekcsői várheggyel szemben, a Duna-Dráva Nemzeti Park területén festői környezetben helyezkedik el. Külön érdekesség, hogy a parton az egykori római kikötőerőd, a Contra Florentiam romjai találhatók.

Várjuk a ti kedvenc tavaitokat is, osszátok meg velünk kommentben!

Filákovity Radojka

Kiemelt képünk illusztráció – Forrás: Getty Images