Az Aliexpress és társai melegágyai a téves rendeléseknek, félrement csomagoknak, benézett dolgoknak, de nem feltétlenül kell ilyen messzire menni a bakikért: itthon is ki lehet fogni röhögnivalót. Persze adott helyzetben az ember bosszankodik, de aztán jókat kacarászhat azon, hogy a csodás ruha helyett annak Barbie-verziója érkezett meg hozzá, vagy, hogy a bull típusú ebre egy tízcentis nyakörv érkezett. Mutatom, milyen vicces helyzetekbe futottunk bele.

Kurucz Adri és a kétszínű csizma

Egyszer rendeltem egy pár metálfényű gumicsizmát, igen dizájnos darab volt. Csakhogy az egyik ezüstfényű volt, a másik meg arany, rosszul párosították a gyárban vagy az üzletben, nem tudom. Ez otthon valahogy fel sem tűnt, de nappali fénynél az utcán ordított a különbség.

Elég sokan megkérdezték aznap, hogy direkt vettem-e fel felemás csizmát.

Szőcs Lilla nem rendel, de sztorizik 

A barátaim rendeztek egy tematikus halloween-bulit, mindenki beöltözhetett „a legnagyobb félelmének”. Volt, aki terhességi tesztnek öltözött be, és így tovább. Az egyikünk nagyon túlgondolta a jelmezét – azóta sem tudom, minek akart öltözni –, szóval isten tudja, miért, rendelt valami BDSM-cuccot (az alapján, amit kapott, talán szopóálarcot rendelhetett), de helyette egy sima fejre húzható harisnyát kapott, amin volt három lyuk.

Iszonyat gagyi volt. Sebaj, télire jó lesz.

Zimre Zsuzsa is megismerkedett a szopóálarccal 

A gyerek folyton a netes rendelések miatt zaklat, ennek keretében küldött át egy maszkot, hogy rendeljem meg neki. A bevetési egységek és terrorelhárítók által használt kötött maszk kellett volna neki a messzi Kínából, ám ehelyett természetesen egy lasztex jellegű BDSM-álarcot kaptunk, noha csupa pozitív visszajelzést olvashattunk az eladó oldalán. Azért viszont piros pont jár nekik, hogy szó nélkül utalták vissza az összeget a reklamációm után.

Tóth Flóra majdnem esküvői ruha nélkül ment férjhez

Nekem nagyon gáz rendelős élményem még nem adódott, pedig elég sokat rendelek. De a legproblémásabb a menyasszonyi ruhám volt.

Hiába rendeltem meg nagyon időben, a vámraktárban túszul ejtették (elkeveredett az adó befizetését igazoló papír).

Már ott tartottam, hogy kimegyek a reptérre, és „rendet teszek”, mire a huszadik telefon után végre megoldódott a gond. Hiába mértem le mindent nagyon alaposan – és hasonlítottam össze a mérettáblázattal, persze mellben szűk volt, derékban meg bő (boldog ifjúkori méretek). De eleve úgy készültem, hogy a nekem kevésbé tetsző díszítést  majd leszedi egy varrónő, csakhogy így jóval több dolga volt. Végül az esküvőnk előtt egy nappal készült el.

pink esküvői ruha
Végül meglett a ruha, fotó: Egyed Melinda

Pásztory Dóri és a cipőrendelés

Tavaly nyáron rendeltem egy cipőt a Barninak (ötéves), amit vissza kellett küldeni, mert még a férjemnek, Mártonnak is nagy volt.

Tóth Flóra lisztet halmoz

Élelmiszer online rendeléses bakim: rendeltem véletlenül tíz darab három kilós lisztet, az egykilósok helyett, és helyettesítő termékként jött harminc darab egykilós. A férjem megkérdezte: titokban sütödét készülök nyitni? A jó fej futár megszánt, és belement, hogy csak tíz kilót vegyek át (amit elvileg nem szabad).

Kerepeczki Anna és a sütőhőmérő

Én jó háziasszony lévén rendeltem egy sütőhőmérőt, mivel old school sütőnk volt akkoriban, és szerettem volna tudni, hogy milyen hőfokon is működik pontosan, mielőtt beteszem a sütnivalót. Hosszú, várakozással téli hetek után megérkezett a csomag, tök jó! Csak épp egy alapozóecset volt benne. Jót röhögtünk a pasimmal ezen a fiaskón. Utólag csak magamban, de azért megköszöntem nekik, mert iszonyat jó minőségi ecsetet kaptam, amit nagyon megszerettem.

Zimre Zsuzsa és a nyakörv

Most, hogy nálam lakik ideiglenesen egy kutya, rendeltem neki egy csecse nyakörvet, szép piros, jól fog mutatni a barna szőrön. Őt persze ez egyáltalán nem érdekli, csak a kanapé meg az azon való heverészés.

Három hét után futott be a csomag, tépem fel, mondom magamban: „az én kis harcimarcim milyen szép lesz benne”, erre egy macskáknak való, nagyjából tíz centi átmérőjű, csilingelő valami érkezett.

Mondjuk, a szín stimmelt legalább. 

Zimre Zsuzsa