Azok, akik próbáltak már valaha is megkreálni a tökéletes nyaralós follow-me!-pózt, vagy éppen kávésbögrét szorongató jó reggelt fotót, tudják, mennyire baromi nehéz az élet egy szimpla: mosolygok bele a kamerába bárgyún" fotón túl. Erre legjobb bizonyíték, amikor Szentesi Zimre kollégát tanította szelfizni, folyt a könnyünk. Persze a nevetéstől. A való életben viszont nem lehet mindig ott az emberrel a barátnője (mint, ahogy az alábbi kép is mutatja), hogy segítsen kiválasztani, mit vegyen fel, hogyan pózoljon, melyik az előnyösebb oldala, és ott segítsen, ahol kell. 

Get yourself friends this extra 😂😂😂

1,911 Likes, 204 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "Get yourself friends this extra 😂😂😂"


Élete férfija viszont igen! Szóval praktikus lenne, ha őket tanítanánk meg ezekre a készségekre. A valóságban ez nagyjából így néz ki, mint a következő képen, balra a női elvárás, jobbra, ami lett belőle... 

🤦🏽‍♀️ #boyfriendsofinstagram

2,076 Likes, 179 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "🤦🏽‍♀️ #boyfriendsofinstagram"

A férfiak nem igazán értik, hogy miért akarsz egy képet magadról, amint épp kiemelkedsz a tengerből, mint Halle Berry. Ahogy azt sem, miért kötöd a nyaraláson magadra azt a strandkendőt, mint egy tógát (nyilvánvalóan, mert egy görög istennő vagy, duuuhhh) hiszen számára az továbbra is csak egy strandkendő marad, amin az előbb még a parton fetrengtél. 

Ha be mered dobni a „csinálnál rólam egy fotót, drágám”-ot, akkor egyenesen vége a világnak. Persze belemennek, ha nem is szeretetből; akkor leginkább azért, mert extra kínos, ha mellette kezded el magadat fotózni. Az eredmény pedig hellyel-közzel olyan rossz, mintha csak a polgármesteri hivatalban csinálták volna a személyidhez. Íme, egy képben a különbség, milyen amikor te készítesz róla egy fotót, és ő rólad.

🙄🙄🙄

3,700 Likes, 431 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "🙄🙄🙄"

Az eredmény persze teljesen használhatatlan. Mindezek ellenére: jó hírem van. Fotós bizonyíték van rá, hogy a fejlett országokban felütötte a fejét egy egészen egyedülálló jelenség; megjelent a férfi, aki nemcsak hajlandó lefotózni a barátnőjét, de még jó képet is csinál róla! Sőt, ha kell, beállít a megfelelő pózba, felmászik érted egy sziklaszirtre, hogy felülről lefelé fotózzon, miközben a zakinthoszi homokban hemperegsz. Igazi XXI. századi amorózó! A kérdés már csak az, hány évet kell várnunk, hogy Közép-kelet Európában is megjelenjenek?

A Boyfriends of Instagram-oldal olyan férfiakról gyűjt fotókat, akik épp barátnőjükről készítenek Facebook/Insta-kompatibilis képeket. Persze azt mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ezt önszántukból, és lelkesen teszik, vagy kényszer hatása alatt. És ennek folyományaként megmutatom, hogyan készülnek a klasszikus Insta-fotók a valóságban. Kezdésképp nézzük is meg, milyen a méltán híres follow-me!-póz:

Maaaaaaaaaaaaaate #boyfriendsofinstagram #surfsupbro 🏄🏽

1,640 Likes, 453 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "Maaaaaaaaaaaaaate #boyfriendsofinstagram #surfsupbro 🏄🏽"

Tematika őszre

boredpanda.com/boyfriends of instagram

és vízre...

If you travel the world and don't have someone there to take pics of it... did you even really travel? ✈️ 🌎💅🏼 #lifecoach #socialpowerhouse #travelblogger #boyfriendsofinstagram

4,052 Likes, 232 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "If you travel the world and don't have someone there to take pics of it... did you even really..."

Pózolj tengerparton!

boredpanda.com/boyfriends of instagram

Vagy jógázz egy szikla tetején!

facebook.com/boyfriends of instagram

Vagy: csinálj úgy, mintha futnál... 

boredpanda.com/boyfriends of instagram

Itt látható a klasszikus „Eiffel-tornyot tartó” póz

Down and dirty in the city of love ❤️ #littlelower #boyfriendsofinstagram

1,562 Likes, 44 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "Down and dirty in the city of love ❤️ #littlelower #boyfriendsofinstagram"

Az igazi férfi, nemcsak a pózolásban segít, de a táskád is megfogja...

boredpanda.com/boyfriends of instagram

...és segít a „foodszelfikben” is, 

facebook.com/boyfriends of instagram

...vagy lemegy spárgába a családi nyaraláson

...So do you have any special talents?

4,255 Likes, 234 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "...So do you have any special talents?"

Ha már meguntátok egymás társaságát, és a barátod belejött, akkor íme, néhány variáció csajos estére

boredpanda.com/boyfriends of instagram

Omg girls night 😍😍 #boyfriendsofinstagram #chicksb4dicks

614 Likes, 78 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "Omg girls night 😍😍 #boyfriendsofinstagram #chicksb4dicks"

Play it cool girls, this ones a winner...#boyfriendsofinstagram

757 Likes, 109 Comments - Boyfriends Of Instagram (@boyfriends_of_insta) on Instagram: "Play it cool girls, this ones a winner...#boyfriendsofinstagram"

Mi ez, ha nem szerelem? 

Szőcs Lilla