Minden nő a Disney-filmek és tündérmesék boldog végkifejlete, a világra szóló lakodalom gondolatától elbódulva már kislánykorától fogva arról a nagy napról álmodozik, amikor hű szerelme oltár elé viszi. Éveken, sőt, évtizedeken át tervezgeti élete fénypontját, milyen ruhában lesz, kik lesznek a koszorúslányok, mi lesz a menü, hány hófehér gerlét engednek az égbe, nászút, ünnepi szalvéta, nyolcemeletes torta, leánybúcsú, hajkoszorú, „papucs orrán pamutbojt”. Ennyi kalkulálás után aztán igazán semmi hiba nem csúszhat a rendszerbe, mindennek úgy kell mennie, mint a karikacsapás... kivéve, ha ez a szépséges menyasszony egyúttal szoptatós kismama is. Mert nincs nagyobb hatalom annál, mint amikor az anya szívének kicsi csücske nekiáll nyekeregni. Akkor bizony nincs mese, félre kell húzni a gyöngyökkel kidekorált ruha dekoltázsát, türelemre kell inteni az anyakönyvvezetőt, vagy lehet inteni a fodrásznak, sminkesnek, hogy bátran folytassák a megkezdett munkát, amíg a kisded jóllakik.

Én ugyan az esküvőmön nem szoptattam, de nem sokkal később már tengernyi olyan helyzet adódott, amikor engedelmeskedve a vernyákoló utód követelőzésének, fittyet hánytam a környezetre vagy a „társadalmi illemszabályokra”, és megetettem a csecsemőmet. Ültem így behavazott kerítés tövében szügyig ázva a latyaktól, miközben a hátam mögött egy felhéklizett kutya csaholt, álldogáltam egy major disznóólja mellett diszkréten, és ettem a családi nagy lakomán is, igaz, tapintatosan hátat fordítva mindenkinek (és egyúttal ügyetlenül összemorzsázva a kisbaba fejét is egy pöttyet). Meg kell, hogy mondjam, csudaszép időszakai voltak ezek az életemnek!

Éppen ezért tetszett meg nagyon a következő képsorozat, ami az esküvőknek – számomra legalábbis – a legmeghatóbb pillanatairól készültek

1. Szoptatós menyasszony és koszorúslányok

Lindsay Palmer Photography

2. Utolsó kortyok a nagy pillanat előtt

Hannah Faith Photography

3. Végül is... így is ki lehet mondani az igent.

Lana Nimmons Photography

4. Mint egy oltárkép

Garone Photography

5. Buli van, mindenki iszik

Andrielle Photography

6. Legvidámabb lagzi

Catherine Abegg

7. Fontos a szemkontaktus

Hoffer Photography

8. Amíg elkészül a frizura, a csemete is jóllakik

Lisa Silva Photography

9. A baba már teljes ünnepi díszben!

Anne Luka

10. A legfontosabb pillanatok

Callaway Gable

Képek forrása: ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, ITT, és ITT. 

Kiemelt kép: ITT.

Fiala Borcsa