-

ITT elolvashatjátok, honnan és hogyan vágtam neki ennek az útnak, ami nem csupán egy három hónapos diétát jelent, hanem egy egész életre szóló teljes életmódváltást, persze csak akkor, ha én is úgy akarom. Én pedig kőkeményen elhatároztam, hogy meg fogom csinálni önmagamért és az egészségemért. Persze ehhez az is kellett, hogy egy nagyszerű csapat segítsen ebben nekem, ne pedig Hübele Balázs módjára menjek neki. 

Ami a legfontosabb, hogy sem az új étrend, sem pedig az edzéstervem nem spártai, hanem egy könnyen kivitelezhető életmód. Természetesen vannak olyan napok vagy események, amikor nem csapom a hónom alá a konyhai mérleget, és nem számolom a szénhidrátot, esetleg megiszom a kedvenc koktélomat, de összességében elmondhatom, hogy képes vagyok kivitelezni az új életemet. 

Nézzétek meg a számokat:

Induló állapot: 

Súly: 74 kg.

Mell: 98, derék: 85, has: 97, csípő: 105, comb: 63, kar: 32 cm.

Mostani állapot:

Súly: 69 kg

Mell: 100, derék: 79, has: 92, csípő: 102, comb: 59, kar: 30 cm.

A centik és a kilók csökkennek, az állóképességem viszont ezzel fordított arányban növekszik.

Kivéve a melleim, azok nőttek. Igazából szerintem ez a valódi tudomány: úgy lefogyni az előnytelen testtájakról, hogy oda kerüljenek a lefaragott zsírpárnák, ahol sokkal jobban hasznát veszi az ember. (Muhahaha) 

A fenti adatok lényege, hogy a változást mindig a centik mutatják meg leginkább, hiszen a kilókban mért változás sohasem pontos, mivel az izomzat növekedése miatt nem igazán lehet valós fogyást számolni. Ezt csak azért mondom, hogy ne feltétlenül arra hajtsunk, hány kiló menjen le, hiszen a centikben mért veszteség az igazi nyereség.

A tények:

Jobban érzem magam, hiszen megint kezdek beleférni a betegségem előtti ruháimba, meg amiatt is, mert egészségesebb vagyok

Nőtt az állóképességem: képes vagyok spinracing órán állva tekerni (ez az elején nem ment), könnyebben szökkenek fel a lépcsőn

A szabadidőm minőségibb módon telik: a munka – buli – tespedés frontvonalat felváltotta a munka – edzés – főzés – pihenés boldog négyese

Megint elégedett vagyok, ha felveszem a kedvenc fekete ruhámat, amit egész évben nem mertem, mert egész egyszerűen előnytelen volt. Azért ez is fontos...

Konklúzió:

Ez egy tartható életmód, nem szenvedek tőle, sőt. Inspirálom a barátaimat is, akik büszkék rám. Szépnek és egészségesnek érzem magam. Büszke vagyok magamra, hogy képes voltam erre.

Szentesi Éva

Prónay Zakar Gina a Libertad Stúdió vezetője: Le vagyok nyűgözve! Imádom az Évit, de amikor először felmerült egy értekezleten, hogy ő legyen a következő WMN-életmódváltó a Libertadban, és Évánk kánonban felcsattanó sátáni kacajban tört ki Fiala Borcsa művésznővel karöltve... hát, nem voltam teljesen biztos abban, hogy ez lesz a Libertad következő nagy sikersztorija. De Évi cinizmusa pont addig tartott, amíg el nem jött az első állapotfelmérésre. Onnantól mintha átkapcsolt volna valamit az agyában. Ott van minden edzésen, sosem késik, mindent maximális elszántsággal végez, ott van az oktatásokon, előadásokon, vezeti a naplóját, főz, dobozol, ahogy kell. Büszke vagyok a kitartására, elszántságára, a röpke hat hét alatt elért eredményeire, és igen,–  Kriszta és a csajok bent – a tudatosságára is. Mert Évi valóban egy tudatos nő. Ráadásul ismerem annyira, hogy magáért, az egészségéért a 90 nap letelte után is folytatni fogja a mozgást, és tartja majd az étrendet. Ki fog alakulni egy jó egyensúly nála, amiben már teljesen természetes lesz az egészséges életmód, és minden szinten helyreáll a harmónia az életében. A legjobb pedig azt látni, hogy már tudja: az életmódváltás lényege nem az önsanyargatás, hanem épp ellenkezőleg: döntés saját magam mellett, a saját egészségemet választani, a saját életemet élni. Kint és bent.

Bodon Judittól, a NoSalty dietetikusától erre a hétre édesburgonya recepteket kértem. KATT IDE!

A cikkben szereplő képek a szerző tulajdonában vannak.