-

Én az a fajta szurkoló vagyok, aki úgy érzi, nélküle nem rendeznek döntőt, aki biztos abban, hogy a tekintetében energia lakozik, ami valahogy átüt a képernyőn, és eljut a sportolóhoz. Aki, ha, mondjuk, Szász Emese döntő asszóját monitoron nézte, akkor onnantól kezdve minden vívóversenyt úgy néz, mert az biztos számít. Szóval nekem is feladatom van, nem adhatom fel. Ennek érdekében a következő praktikákat vetem be:

1. Nem kell annyit horpasztani!

Folyamatosan azt mantrázom, hogy az alvás túl van értékelve, három-négy órával is lehet boldog, kiegyensúlyozott életet élni. Majd dührohamot kapok attól, hogy egy citrommag beleesett a vizembe, miközben remegő kézzel facsartam bele az ébresztőnek szánt savanyú gyümölcsöt.

2. Ápol és eltakar

Folyton napszemüvegben vagyok, de lassan síszemüvegre kell váltanom, mert kezdenek ez alól is kilógni a karikák.

3. Használj ki minden kínálkozó lehetőséget!

Ott és akkor alszom, amikor csak tudok. Például meseolvasásnál lapozás közben, a játszótéren, hintáztatás közben (egészen addig, ameddig pofán nem vág a hinta), a pénztárnál, míg kinyomtatják a blokkot, a piros lámpánál, vécén és fogmosás közben is.

4. Hagyd a francba a háztartást (és az öltözködést)!

Két hét felmentés mindenfajta házimunka alól. Gyakorlatilag nem érdemes átöltözni pizsiből, ki tudja, mikor adódik egy jó kis alvási lehetőség.

5. És a főzést...

Tészta, tészta és tészta. Sajnos kell az energia a szurkoláshoz, ezért nem lehet főzésre pazarolni a drága időt.

6. Kütyük, amennyi a csövön kifér

Két hét iPad-tábor a gyereknek. Szarszülőség 2.0, vállalom, de őt kábé csak a lovaglás köti le, mert abban vannak állatok. Meg az utcai kerékpár, és ha feltűnik a háttérben néhány munkagép. Egyébként nagyon sok mindent néz velünk, és a múltkor, altatás alatt közölte, hogy ő inkább szeretne még egy kis olimpiát nézni. (Mondjuk, ez közvetlenül azután volt, hogy pizsiben várta, melyik szülője jelentkezik a hálátlan feladatra a hálóban, de épp Imre Géza vívott a döntőbe kerülésért, úgyhogy pont nem ért rá senki, így ő is kénytelen volt végignézni az elődöntőt.)

7. Koffein, koffein, koffein

Kávé. Csak ne felejtsd el a vizet! Meg a kávét. Meg a bögrét. Meg bekapcsolni a gépet. Meg alátenni a bögrét, nem csak elővenni. Ja, és persze meginni.

8. Filterrel pimpelj!

Fekete-fehér filter: nyilván az olimpia alatt is kell ápolni az Instagram-fiókot, úgyhogy mindenre fekete-fehér filtert húzok, az a legszarabb képen és legösszegyűrtebb fejen is segít. Szelfi közben is lehet aludni egy kicsit.

dfgkhjlkéláéálkjhgfdfsdxcvbjnklk nuztr

Bocs, lefejeltem a billentyűzetet. További jó virrasztást mindenkinek! Hajrá, magyarok!!!!!

Pásztory Dóri

A képek a szerző tulajdonában vannak.