-

Harminckét éves vagy. Egyedülálló. Dögös. Magabiztos. Sikeres. Intelligens. Minden klassz. Van jó munkád, és temérdek időd, amit befektethetsz a karrieredbe. Hasítasz, mint óceánjáró a vízen. Élvezed az életed. Még sohasem volt minden ennyire kerek. Ilyen tökéletes. Minden klappol. Persze azért egy csávó jó lenne. Valaki, akihez hazamehetsz. Vagy aki tehozzád sietne haza. Akivel együtt lehetne élni. Moziba, színházba, koncertekre, étterembe járni. Vendégeket hívni. Vagy csak lenni. Együtt nem csinálni semmit.

Hamarosan a pasi is belép a képbe. Mint egy tündérmese, olyan. Kicsit idősebb, nem sokkal. Van egy gyereke az előző házasságából. Vagy nincs. Végül is a te szempontodból édes mindegy. Stabil, jól fizető állása van. Jó fej baráti köre. De ami a legfontosabb: szeret. Egyenesen rajong érted. Imádja a mosolyod, a reggeli álomittas bőrödet, a tarkódon titkosan göndörödő hajtincsedet. Még a rosszkedvedet is. Veled akar lenni. Mindig. Tökéletesen összepasszoltok. A szüleid is csípik. Anyád neki adja a sütemény legszebb részét, apáddal meg együtt nézik a meccset.

Szeret. Jó vele. Megnevettet. Nyaralni visz. Meg kiállításra. Egy ilyen pasi igazi kincs. Vigyázni kell rá. Éjszakába nyúlóan dumáltok. Tudja, mire gondolsz, anélkül, hogy ki kellene mondani bármit. Elég, ha csak ránézel.

Harminchat éves vagy. Dögös. Magabiztos. Sikeres. Intelligens. Minden klassz. Még mindig nagyon jó vele. Szeretnéd, ha ez örökre így is maradna. Ha ti ketten, együtt... Vagy esetleg hárman. Négyen. Öten... - mosolyodsz el a gondolatra. Miért ne? Végül is már régóta együtt vagytok. Egyikőtök sem lesz fiatalabb.

Türelemre int. Persze, lesznek gyerekek, hogyne lennének. Aranyosak lesznek. Egy kicsit olyanok, mint te, meg egy kicsit olyanok, mint ő. Imádni való a gondolatuk is! Ez csak természetes, meglesz minden. Hamarosan. De nem most. Várjatok vele még egy kicsit. Hisz olyan jól megvagytok kettesben, élvezzétek még az életet. A karrieredben is van még kraft, kár lenne pont most félbeszakítani.

Szeret. Jó vele. Nyaralni visz. Meg kiállításra. Éjszakába nyúlóan dumáltok. Tudja, mire gondolsz, anélkül, hogy ki kellene bármit mondani. Elég, ha csak ránézel.

Hogyne tudná. A harmincnyolcadik születésnapodon is tudja, mit szeretnél igazán ajándékba. Nem is kerülne neki semmibe. Csak erre vágysz. Másra nem is tudsz gondolni. Persze, hiszen már az összes barátnődnek gyereke van. Olyan is akad, akié hamarosan érettségizik. Vagy akinek mindjárt öt van. Te egynek is örülnél. Ó, de még mennyire!

Türelemre int. Persze, lesz gyerek, hogyne lenne. Aranyos lesz. Egy kicsit olyan, mint te, meg egy kicsit olyan, mint ő. Imádni való a gondolat is! Meglesz minden. Hamarosan. De nem most. Várjatok vele még egy kicsit. Csak még egy egészen kicsit.

Jó vele. Nyaralni visz. Meg kiállításra. Tudja, mire gondolsz, anélkül, hogy ki kellene mondani bármit. Elég, ha csak ránézel.

Már nem akarsz várni. Nem is nagyon tudsz. Ki fogsz futni az időből. De nem nullázhatod le magad. Ha nem vele, akkor mégis kivel? Arra már végképp nincs időd, hogy mindent elölről kezdjél. Ha már idáig eljutottál vele, akkor nem adhatod fel. Végül is megígérte, hogy hamarosan itt az ideje.

Jó vele. Nyaralni visz. Meg kiállításra. Elég, ha csak ránézel.

Itt az ideje.

A te időd itt van. Most, vagy soha.

Ő viszont még mindig ráér. Hová siessen? Van még jó húsz éve is akár. Nem hajtja annyira az idő. Türelemre int.

Nyaralni visz. Meg kiállításra.

Negyvenkét éves vagy. Egyedülálló.

Kiemelt képünk illusztráció - Forrás: Flickr/