További videók

Vészhelyzet = pánik?! – Nyomjad, anyukám! Senával

2019. június 23. | MK, TF

Minden szülővel megtörtént már, hogy valami vészhelyzetnek tűnő szituációban vagy akár valódi vészhelyzetben úrrá lett rajta a „most mégis mi a jó francot csináljak?!” érzés. Szerencsés esetben ez csak egy pillanatig tart, és aztán az adrenalin meg esetleg a tanult helyzetkezelés továbblendíti az embert, és cselekszik. Kevésbé szerencsés esetben viszont bekapcsol a pánik, ami szinte lehetetlenné teszi a probléma megoldását. A Nyomjad, anyukám! legfrissebb és talán eddigi leghasznosabb epizódjában segítünk, hogy mit kell tenni megszólaló légzésfigyelő, félrenyelés, allergiás reakció vagy épp játszótéri baleset esetén. Mert – az is kiderül a videóból – igenis számít, hogy mit csinál a felnőtt, amíg, mondjuk, kiérkezik a mentő. Sőt, nemcsak mi menthetünk életet, hanem akár az óvodáskorú gyerekek is. Ezt is megmutatjuk egy csapat nagyon lelkes és elképesztően cuki óvodás és egy szuper kezdeményezés segítségével. Ezt a 23 percet tényleg minden olyan felnőttnek ajánljuk, aki szokott időt tölteni gyerekekkel. Nyomjad, anyukám! 6. rész: Segítség! Műsorvezető: Sena Dagadu. Szerkesztők: Marossy Kriszta és Tóth Flóra. Producer-rendező: D. Tóth András.

Ajánlom másnak is:

Legfrissebb

Csíkmadaras, a székely falu, ami évszázadok óta „modern”: vegetáriánus töltött káposzták ezreit főzik nagycsütörtökön

WMN KNYHA – 2024. március 28.

A székely Csíkmadarason nagycsütörtökön 15–20 ezer vegetáriánus töltött káposzta készül el (melynek még a receptjét is megosztották velünk), mely a húsvéti hagyományokon kívül a közösség összetartásáról is szól. Nem is maradhat ki belőle senki sem: betegekről, idősekről, egyedülállókról is gondoskodnak.

Megérdemlem, de nem érdemeltem *ki* – a privilégium-bűntudat, és ami mögötte van

WMN Life – 2024. március 28. – TD

Neked könnyű, neked normális a családod. Neked könnyű, te örököltél pénzt. Neked könnyű, te egészséges vagy. Ha neked is a fejedhez vágták a felsoroltak közül valamelyiket, és az szégyenérzetet okozott benned, valószínűleg te is privilégium-bűntudattal küzdesz.

Varga–Magyar-ügy: A gyerekeket nem a válás ténye traumatizálja, hanem annak minősége

WMN Ügy – 2024. március 28. – GySz

Egy ügy, amelyben csak nézőpont – és politikai hit – kérdése, hogy ki áll a „rossz”, és ki a „jó” oldalon. Sőt, még az is lehet, hogy mindenki mindenhol áll. Akik viszont nem állhatnak rossz oldalon, egy kicsit sem, azok a válásban érintett gyerekek. Akik ebben az egészben az élethosszig tartó traumát és a kitörölhetetlen digitális lábnyomot kapják a szüleiktől.

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >
Viber LinkedIn Pinterest