WMN Ügy
WMN Ügy

Varga–Magyar-ügy: A gyerekeket nem a válás ténye traumatizálja, hanem annak minősége

WMN Ügy – 2024.03.28. – GySz

Egy ügy, amelyben csak nézőpont – és politikai hit – kérdése, hogy ki áll a „rossz”, és ki a „jó” oldalon. Sőt, még az is lehet, hogy mindenki mindenhol áll. Akik viszont nem állhatnak rossz oldalon, egy kicsit sem, azok a válásban érintett gyerekek. Akik ebben az egészben az élethosszig tartó traumát és a kitörölhetetlen digitális lábnyomot kapják a szüleiktől.

Csepelyi Adrienn: Varga Judit az elárult vagy az áruló?

WMN Ügy – 2024.03.27. – CSA

„Varga elmondta továbbá, hogy a nők egyenjogúságáról szóló »Isztambuli egyezmény egy politikai hiszti«, mert a nők nagyon jól vannak Magyarországon, nem kell választaniuk a család és munka között, és a kormány keményen fellép a családon belüli erőszak ellen is.”

Ne gondold túl, csak kezdd el a beszélgetést! – akadálymentesítő gondolkodás az Egy Sima, Egy Fordított célja

WMN Ügy – 2024.03.22. – DD

Szemléletformáló kampányt indított az Egyesület az Inklúzióért (ismertebb nevén Egy Sima, Egy Fordított) azért, hogy lebontsa a gátakat, és hidat építsen az ép és a speciális igényű emberek között. A kampány fókuszában négy fiatal áll, mindannyian valamilyen speciális állapottal élnek együtt.

Dr. Gyurkó Szilvia: A szexting egy őrült veszélyes játék, az online csetelés svájci bicskája

WMN Ügy – 2024.03.22. – GySz

Az online felületeken mindenki ott van: más gyerekek, fiatalok, felelős felnőttek, felelőtlen felnőttek, és azok is, akik a zavarosban halásznak, meg azok, akik kifejezetten rossz szándékúak. A legtöbb gyerek valódi szexedukáció nélkül érkezik meg a platformokra, nagyon fiatalon. És elkezdődik egy veszélyes játék.

„Otthonos szülésélmény nem attól lesz, hogy van ott kanapé, de nincs ott támogató szakember”

WMN Ügy – 2024.03.21. – FR

Elemeiben alakítaná át a szülészeti ellátást a Belügyminisztérium – az erről szóló miniszterirendelet-tervezet a napokban jelent meg a kormány honlapján, és nagy port kavart nemcsak a sajtóban, hanem szakmai körökben és a legnevesebb hazai civil szervezetek között is. A szülészeti ellátás reformja jó ideje esedékes, a mostani tervezettel kapcsolatban azonban kevés az információ, ami sokak számára aggodalomra adhat okot. Ahogy az is, hogy a rendelettervezet megalkotását csupán látszólag előzte meg széles körű társadalmi és szakmaközi, illetve az érintettekkel való párbeszéd.

Versenyfutás az idővel egy kisfiú életéért – a négyéves Beni Duchenne-féle izomsorvadással él

WMN Ügy – 2024.03.20. – TÉZS

Őrjítő tehetetlenség, emberi önzetlenség, szteroidok, fel-felvillanó remény a hatalmas információözönben, a család fájdalmából hasznot húzó csalók felbukkanása, és egy tündéri kisfiú, aki a kétségek között a szüleibe kapaszkodik.

A 20. századdal nem szűnt meg a gyerekmunka, ma is 73 millió kiskorú végez veszélyes munkát

WMN Ügy – 2024.03.15. – SzAE

Azt gondolná az ember, hogy a gyerekmunka már egy letűnt kor rémes epizódja, amikor még rendszerszinten zsákmányolták ki a gyerekeket.

„Elfogadtuk, hogy nekünk mindent el kell bírni” – Egy szülészeti ápoló vallomása a kiégéshez vezető útról és a megelőzés lehetőségeiről

WMN Ügy – 2024.03.14. – SzHA

„Bármennyi veszteséget is élt már meg az ember, mindig történhet olyan, ami váratlan érzelmeket hoz magával. Ki kell mondani: én ma elveszettem valakit. Nem elég helyette annyi, hogy: ez egy nehéz nap volt” – fogalmazza meg a szülészeti ápoló, Ágnes, milyen súlyos jelentéssel is bír az ő szakmájukban a valódi önreflexió.

< 1 2 3 4 5 6 7 >